به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، در گزارشی که کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان تامین اجتماعی در 8 سال دولت های نهم و دهم منتشر شده، تخلفاتی از 37 نماینده مجلس نیز به ثبت رسیده است.
بنابراین گزارش، نام این نمایندگان در گزارش وجود ندارد اما سعید مرتضوی مدیرعامل وقت سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به این گزارش گفته که دریافت کارت هدیه و بن، مختص 37 نفر نماینده مورد اشاره در گزارش تحقیق و تفحص مجلس نبوده و در دوره قبل بیش از 150 نفر از نمایندگان از جمله رئیس هیأت تحقیق و تفحص مجلس و تعدادی دیگر از اعضا نیز جزء دریافتکنندگان بوده و پرداختهای اخیر از محل غیرشمول برای بیمهشدگان و خانوادههای نیازمند حوزه انتخابیه مورد تأکید و تصریح بوده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده که 12 نفر معرفی شده از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بدون آزمون در سازمان تامین اجتماعی استخدام شده اند.
در اتهام دیگری که متوجه نمایندگان مجلس می شود دراین گزارش آمده که 1400 میلیون ریال کمک به بیمه شدگان معرفی شده از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از سوی سازمان تامین اجتماعی ارایه شده است.
بنابراین گزارش، اتهامات این نمایندگان مجلس به صورت دقیق بیان شده اما نامی از آن ها به میان نیامده و از آنجایی که پرونده فساد اقتصادی در سازمان تامین اجتماعی در دست قوه قضائیه قرار گرفته با تشکیل دادگاه و محاکمه افراد از جمله نمایندگان مذکور مشخص خواهد شد که آنها مجرم بوده اند یا خیر. اما نکته مهم این است که در صورت اثبات جرم این نمایندگان چه برخوردی با آنها انجام خواهد شد؟
مجازات نمایندگان متخلف چیست؟
بر اساس قانون نظارت مجلس شورای اسلامی بر نمایندگان، از ماده 3 تا 6 روند رسیدگی به اختلافات آنها بیان شده است.
ماده3ـ دریافت هرگونه هدیه نقدی یا غیرنقدی غیرمتعارف از اشخاص حقیقی یا حقوقی خصوصی یا عمومی و دولتی داخلی یا خارجی تحت هر عنوان توسط نمایندگان ممنوع و مرتکب مستوجب اعمال مجازات ماده (6) این قانون است.
ماده4ـ سوء استفاده از اختیارات نمایندگی و اخذ هر نوع امکانات و امتیازات از بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی به هر عنوان و هر شکل، توسط نماینده به نفع خود و اقربای وی به ناحق و اعمال نفوذ و استفاده از سمت نمایندگی برای این منظور و سوءاستفاده از اطلاعات و اسناد در دسترس وی ممنوع و مرتکب مستوجب اعمال مجازات ماده (6) این قانون است.
ماده5 ـ هیأت به گزارشهای واصله درباره هر یک از نمایندگان به صورت محرمانه رسیدگی مینماید و در صورتی که تخلف را متوجه نماینده بداند در اولین جلسه از نماینده دعوت و پس از مذاکره با وی و نیز استعلام از مراجع ذیربط تصمیم لازم را اتخاذ مینماید.
تبصره ـ هیأت موظف است قبل از صدور رأی، دفاعیات نماینده را استماع نماید.
ماده6 ـ هیأت با توجه به اهمیت تخلفات و شرایط و موقعیت ارتکاب آنها نسبت بهاعمال یک یا چند مجازات ذیل که طبق ماده (6) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی قابل اجراء است، تصمیم میگیرد:
الف ـ تذکر شفاهی بدون درج در پرونده
ب ـ تذکر کتبی با درج در پرونده
پ ـ اخذ تعهد کتبی مبنی بر عدم تکرار تخلف
ت ـ کسر حقوق از یک ماه تا یک سال به میزان یکدوم
ث ـ محرومیت از عضویت در مجامع و شوراها یا کمیتههای تحقیق و تفحص
ج ـ محرومیت از نامزدی برای عضویت در هیأت رئیسه مجلس و هیأترئیسه کمیسیونها
چ ـ اعلام یک یا چند تخلف نماینده در جلسه غیرعلنی توسط رئیس مجلس
ح ـ اعلام یک یا چند تخلف نماینده در جلسه علنی توسط رئیس مجلس
تبصره1ـ در صورتی که هیأت تشخیص دهد دارایی نماینده به ناحق افزایش یافته است، تا قبل از انتخابات دوره بعد موضوع را به اطلاع شورای نگهبان میرساند و جهت رسیدگی به دستگاه قضائی ارسال مینماید.
تبصره2ـ کلیه امور مربوط به حقوق نمایندگی ملت که در قانون اساسی به آن تصریح شده است اعم از اظهارنظر و اعلام مواضع در مسائل داخلی و خارجی کشور و آزادی در انجام وظایف قانونی و اعمال رأی خود و کسب اخبار و اطلاعات مورد نیاز وظایف نمایندگی و قانونگذاری و تحقیق و تفحص در تمام امور کشور و سؤال و استیضاح وزرا و رئیس جمهور و رأی اعتماد و رأی عدم اعتماد و مأموریتهای محوله که همه آنها در راستای ایفای وظایف نمایندگی بهعمل میآید از شمول مجازات موضوع این ماده مستثنی است.
پایان پیام/
نظر شما