حجت الاسلام محمد رضایی در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با بیان اینکه در برنامه ریزی دین خاتم که برای هدایت انسان ها آمد، پیش بینی انحراف در جامعه اسلامی شد، گفت: آیاتی از قرآن مانند آیه 54 سوره مائده پیش بینی کرده اند که جامعه اسلامی دچار انحراف، التقاط و خطا می شود.
وی با بیان اینکه جامعه اسلامی به خاطر دور افتادگی از مسیر رهبری حق دچار انحراف می شود، افزود: زمانی که جامعه دچار گمراهی شود، مسیرش به بحران زایی منتهی می شود و این بحران جامعه را به یاس، خستگی و نوعی افسردگی می کشاند.
حجت الاسلام رضایی ادامه داد: در مقطع میان دوران پیامبر(ص) تا حادثه کربلا، جامعه از امام دور شد و در دوران حکومت یزید فقط امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) نبودند که دچار مصیبت شدند بلکه کوفه، مدینه، دمشق و بصره دچار مصیبت هایی شد، این درحالی است که در جامعه ای که بحران عاشورا رخ می دهد، افسردگی و یاس به چشم می خورد.
این پژوهشگر مهدوی امام و مومنان را در اوج مصیبت دارای حیات طیبه و آرامش دانست و بیان داشت: باید دید که مومنان برای فراهم سازی تدریجی بستر تحول و فرصت چه راهکارهایی دارند. این مساله در آخرالزمان نیز که اوج فشارهای سخت است، نمود پیدا می کند. در آخرالزمان بحران ها بسیار می شود و مردم در گستره جهانی دچار افسردگی می شوند که استفاده از این مساله برای زمینه سازی ظهور موثر است.
الگوسازی شیعه راه رهایی از فشارهای سخت آخرالزمان
وی افزود: مومنان در آخرالزمان باید برای این خستگی در گستره جهانی راهکار بدهند و طرح عملی ظهور را معرفی کنند. بر این اساس در مقطعی که جوامع باطل دچار افسردگی می شوند، مومنان باید این یاس و ناامیدی را به فرصت تبدیل کنند. به طور مثال کشورهایی که بیداری اسلامی را آغاز کردند، دچار بحران و در ادامه یاس و افسردگی شدند و در این میان باید کسی باشد که به آنها کمک کند و راهکار دهد.
حجت الاسلام رضایی بااشاره به سه جریان دوران بعد از عاشورا، جامعه در آستانه ظهور و جامعه کنونی جهان اسلام که نوعی افسردگی ناشی از بیداری اسلامی دارند، اظهارداشت: این سه جامعه دارای مشترکاتی هستند و باید برای راهکار سیرت و رفتار اهل بیت(ع) را محور خود قرار دهند؛ امام حسین(ع) با محوریت امام سجاد(ع) و سایر بازماندگان صحابه پیامبر(ص) در این خصوص باید در نظر گرفته شوند.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه مشکل این سه جامعه این است که از اسلام فقط اسمی را دارند، تصریح کرد: این درحالی است که امام حسین(ع) در کربلا فرمودند: از اسلام فقط اسمی مانده است. این اسم درحال حاضر نه تنها باید حفظ شود بلکه باید فرایند غنی سازی، تزریق محتوا، فرهنگ سازی و الگوسازی را داشته باشد.
وی با اشاره به خطاب امام حسین(ع) به حضرت علی اکبر(ع) در عاشورا مبنی بر اینکه علی را به میدان فرستادم به این نیت که آینه تمام نمای پیامبر(ص) را ببینند تا شاید متحول شوند اما به مصافش آمدند، گفت: امام در هر زمان تلاش می کند در عین اینکه خود الگوی تمام عیار پیامبر(ص) است. اطرافیان خود را مانند پیامبر(ص) تربیت کند، چه از جهت زبانی و گفتاری و از جهت سیرتی و رفتاری.
خانواده هسته نخست بسترسازی ظهور
حجت الاسلام رضایی ادامه داد: جامعه بعد از عاشورا چنان دچار انحطاط شد که امام سجاد(ع) فقط گریه می کردند و کار امام این بود که با اندک صحابی خود مانند جابربن عبدالله انصاری و فرزندنش امام باقر(ع) تلاش کنند نهضت بازتعریف و بازنمایی سیرت نبوی را برای جامعه به راه بیاندازند.
این پژوهشگر مهدوی بااشاره به جابر که بعد از کربلا به سفر اربعین می رود، اظهارداشت: جابر اغلب روزها منتظر بر درب خانه امام سجاد(ع) می نشست تا امام به همراه فرزندشان به سمت مسجدالنبی بروند و به عبادت بپردازند. در این میان نگاه مردم به جابر است، این پیرمرد صحابی سعی می کند، این نگاه ظاهری مردم را به سمت امام باقر(ع) برگزداند و آن را عمق ببخشد.
وی گفت: هدف جابر این بود که ای مسلمانان پیامبر(ص) اگر دچار انحراف و افسردگی هستید، از خودتان است. چون پیامبر حقیقی را نشناختید، این درحالی است که تمام مشکل مردم در روز عاشورا این بود که از پیامبر(ص) دور افتادند. این درحالی است که در بحث مهدویت تمام شخصیت حضرت را نبوی معرفی می کنند.
حجت الاسلام رضایی خاطرنشان کرد: تمام اهتمام اهل بیت(ع) این است که الگوی روزآمد پیامبر(ص) باشند و به یاران توصیه می کردند که شیعه زبانی نباشند بلکه شیعه رفتاری باشند. به طوری که اگر درحال حاضر یک سنی مذهب شما را دید، بگوید اینها شاگردان پیامبر(ص) هستند، باید جلوه و درجه ای از وجود پیامبر(ص) در ما باشد تا جاذبه رفتاری ایجاد شود و در مرحله دوم با زبان و گفتار عمل کنیم.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه در این جاذبه باید هم ترجمه زنانه و مردانه داشت، تصریح کرد: پیامبر(ص) با ازدواج امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) الگوی حیات طیبه را معرفی کردند و خانواده ای را تعریف می کنند که هسته نخست جامعه دینی می شود و به بسترسازی ظهور می پردازد.
وی با بیان اینکه امام عصر(ع) در ظهور و گستره جهانی به گونه ای عمل می کنند که برخی با دیدن حضرت به ایشان ایمان می آورند، گفت: ما باید در دوران غیبت به گونه ای رفتار کنیم که کسانی که در جهان اسلام با محوریت اهل سنت دچار یاس و بن بست معنایی می شوند، با دیدن رفتار و خانواده ما پیامبر(ص) را درک کنند.
پایان پیام/
نظر شما