زیارت محور ارتباطی تمامی ادیان است

خبرگزاری شبستان: بختیاری با بیان اینکه زیارت یکی از مقوله‌های محوری در عرصه بین‌الملل است، گفت: بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی در توسعه زیارت لازم و ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، علی بختیاری، نماینده مرکز بین‌المللی تبلیغ در خراسان رضوی اظهار کرد: زیارت یکی از مقوله‌های محوری در عرصه بین‌الملل است که امروزه در قالب گردشگری دینی مورد توجه کشورهای مختلف و عموم مردم قرار گرفته است.

 

وی افزود: امروز دنیا تشنه معنویت است و این یقین به وجود آمده است که زمان غرق شدن در مادیات به پایان رسیده است.

 

نماینده مرکز بین‌المللی تبلیغ در خراسان رضوی با اشاره به جایگاه زیارت و گردشگری دینی در ادیان مختلف، تصریح کرد: به عنوان مثال همواره میان اسلام، مسیحیت و یهود در رابطه با مالکیت بیت‌المقدس اختلاف نظر وجود داشته است که این خود بیانگر توجه این ادیان به مقوله زیارت است.

 

بختیاری با بیان اینکه دنیای مادی هیچ پاسخی برای سیر تکامل بشریت ارائه نداده است، خاطرنشان کرد: زیارت یک مقوله انحصاری برای یک شهر، کشور و دین خاص نیست، بلکه نیاز تمامی دنیا بوده و شاید یکی از علل تمایل افراد برای گرایش به مقوله زیارت را بتوان بهره‌مندی از عنایات و تجربیات حاصله از آن دانست.

 

وی ادامه داد: به عنوان مثال در دین بودایی اماکن مقدس فراوانی برای زیارت وجود دارد و یا در شهر آیوتایای تایلند مقبره‌ای برای یکی از بزرگان اسلامی این شهر ساخته شده است که این موارد را می توان در نقاط مختلف دنیا مشاهده کرد.

زیارت مقوله ای مشترک در میان تشیع و اهل سنت است

نماینده سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کشور زامبیا با اشاره به نگرش شیعیان و اهل سنت به مقوله زیارت، تصریح کرد: زیارت جایگاه ویژه‌ای در مذاهب شیعه و اهل سنت دارد و در این میان تنها وهابیت است که به طور جدی با این مقوله مخالفت می‌کند.

 

بختیاری یادآور شد: البته اختلافاتی میان مذهب شیعه و اهل سنت در رابطه با نحوه زیارت وجود دارد، ولی در کلیت این موضوع نگرش متفاوتی را شاهد نیستیم.


وی با بیان اینکه اهل سنت ساکن کشورهای غربی اهمیت بسیاری به زیارت قائل هستند، اظهار کرد: در کشورهای غربی معابدی وجود دارد که اهل سنت در آن مراسم زیارت و قربانی را برگزار می‌کنند.

 

نماینده مرکز بین المللی تبلیغ در خراسان رضوی افزود: در این میان فرقه وهابیت در حالی مخالف اعمال زیارت شیعیان هستند که خود تمامی مناسک زیارت، قربانی کردن و سفرهای زیارتی را انجام می‌دهند.

 

بختیاری اختلاف جهان اسلام با تفکرات وهابیت و سلفی را امری مشهود در دنیا دانست و گفت: با این وجود اهل سنت را باید از این گروه مجزا کرد؛ زیرا بسیاری از اهل سنت ساکن در ایران و بالاخص مشهد به حرم مطهر رضوی مشرف می‌شوند.

مهمترین سوغات زائر، معرفت و پیام امام رضا(ع) است
بختیاری در ادامه ضمن اشاره به فعالیت‌های مثبت صورت گرفته در طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع)، تصریح کرد: محور اساسی این طرح در عرصه بین‌الملل باید بر بحث جهانی‌شدن تشیع متمرکز باشد و البته لازمه نیل به این هدف این است که شهر مشهد با نگرشی جهانی تعریف شود تا همگان از وجود با برکت ایشان بهره‌مند شوند.

 

وی با اشاره به انگیزه‌ها و اهداف زائرین خارجی در سفر به مشهد مقدس در عرصه بین‌الملل خاطرنشان کرد: زائران شیعه با هدف رسیدن به آرامش درونی به بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) سفر می‌کنند.

 

نماینده مرکز بین‌المللی تبلیغ در خراسان رضوی ادامه داد: حرم مطهر امام رضا(ع) تفرجگاهی معنوی است و هرکسی مشرف به زیارت می‌شود نه تنها به تفرج جسمی دست می‌یابد بلکه از تفرج روحی نیز بهره‌مند می‌شود.

 

بختیاری در رابطه با انتظارات زائران خارجی از فضای معنوی شهر مشهد خاطرنشان کرد: زائران انتظار دارند در طول زیارت خود از هنگام ورود تا خروج از حرم مطهر تفاوتی اساسی را در خود احساس کنند و ما موظف هستیم زمینه این انقلاب روحی را برای آنان فراهم سازیم.


وی افزود: بر همین اساس باید شرایطی را مهیا کرد تا بر اساس آن مهمترین هدیه و سوغاتی که یک زائر از شهر مشهد به همراه می برد، معرفت و پیام امام رضا(ع) باشد.

لزوم بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی در توسعه زیارت
وی با بیان اینکه ایران مهد تشیع و پرچمدار شیعیان مکتب اهل بیت(ع) است، تصریح کرد: زائری که به ایران اسلامی سفر می‌کند انتظارش با سفر به عربستان سعودی متفاوت است.

 

نماینده مرکز بین المللی تبلیغ در خراسان رضوی تاکید کرد: باید ضمینه نشر معارف رضوی در شهر زیارتی مشهد فراهم شود تا زائری که به شهر مشهد سفر می‌کند علاوه بر بهره‌مندی از معنویات حاصله از زیارت امام(ع)، خود را در عطش زیارت غوطه‌ور کند.

 

بختیاری با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه ترویج فرهنگ زیارت در کشورهای دیگر، اظهار کرد: مردم دنیا باید به نحوی از وجود چنین نعمتی، یعنی بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در ایران مطلع شوند و در این میان رسانه‌ها از جمله سازمان‌هایی هستند که می‌توانند به حل این مسئله کمک ‌کنند.

 

وی افزود: باید از همه ظرفیت‌های موجود در خارج از کشور مانند رایزنی‌های فرهنگی، سفارت‌خانه‌ها و مراکز نظام جمهوری اسلامی ایران که به نوعی در این زمینه فعالیت می‌کنند، استفاده کرد.

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی زیارت، نماینده سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کشور زامبیا با اشاره به اهمیت فضای مجازی در راهبرد توسعه کمی و کیفی زیارت، تاکید کرد: باید در فضای مجازی حضور قوی‌تری داشته باشیم و از این ظرفیت بسیار قدرتمند برای شناخت و آشنایی مقوله زیارت و همچنین اطلاع رسانی از وجود با برکت امام رضا(ع) بهره کافی را ببریم.

 

بختیاری به فعالیت‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از محورهای اصلی این سازمان رایزنی در عرصه بین‌الملل است و بر همین اساس علاوه بر برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های مختلف، جشنواره فاخر بین‌المللی هر ساله توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار و مدیریت می‌شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 321870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha