به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، قنبر موسینژاد، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) کردستان، امروز ( 23 آذر) در نشست شورای زکات قروه گفت: این سامانه نخستین سامانه در سطح کشور است که با هدف اطلاعرسانی از عملکرد شورای زکات استان راهاندازی میشود و به عنوان پل ارتباطی بین کمیته امداد و مردم فعالیت می کند.
وی از برگزاری 480 جلسه زکات و یک هزار و 400 عنوان جلسه چهره به چهره و گروهی با مزکیان در 9 ماه گذشته در این استان خبر داد و گفت: 390 دهیار،16 بخشدار و یک هزار و 350 نفر از اعضای شورای اسلامیشهر و روستا در این زمینه با کمیته امداد استان مشارکت داشتهاند.
وی افزود: 154 درصد زکات پیشبینی شده در استان محقق شده است که این مهم به واسطه تلاش مروجین و مبلغین زکات و برخورداری از مردمی متدین حاصل شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) کردستان با اشاره به جمعآوری 122 میلیارد ریال زکات در زمینههای مختلف، گفت: از این میزان30 میلیارد ریال زکات غلات، 52 میلیارد ریال زکات مالالتجاره، 18میلیارد ریال زکات فطریه و 17 میلیارد ریال نیز به سایر اموال مشمول زکات اختصاص دارد.
موسینژاد، با بیان اینکه این میزان زکات از 20 شهر و 700 روستای شهرستان جمعآوری شده است، گفت: 2 هزار و 100 عامل افتخاری و 160 مبلغ دینی در راستای تبلیغات و فرهنگسازی ادای زکات با کمیته امداد استان همکاری داشتند.
صرف 51 میلیارد ریال زکات در راستای اجرای طرحهای عمرانی در کردستان
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) کردستان همچنین گفت: 51 میلیارد ریال زکات جمعاوری شده در استان در راستای اجرای طرحهای عمرانی و مابقی با نظارت معتمدین و عاملین برای مصرف فقرا صرف شده است.
به گفته وی، چهار میلیارد و 400 میلیون ریال از زکات جمعآوری شده در راستای اهدا به فقرا و پنج میلیارد و 100 میلیون تومان در زمینه طرحهای عمرانی هزینه شده است.
موسینژاد خاطرنشان کرد: اجرای بیش از 700 پروژه از محل زکات و معادلسازی تشویقی زکات از جمله اقدامات این نهاد در طول چند سال اخیر در سطح استان بوده و در سال جاری نیز از همین محل، احداث 20 واحد مسکن مددجویی، 100 فقره جهیزیه و کمک درمان 19 بیمار صعبالعلاج و نیز کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان، دانشآموزان و طلاب علوم دینی پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیز 270 پروژه عمرانی شامل مسجد، خانه عالم، حسینیه، مسکن ایتام و ... از محل تشویقی زکات در سطح استان در حال اجرا و یا طی سالجاری به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان با تاکید بر اینکه در روند اجرای کارهای خیر، این نهاد به دنبال ارائه آمار و ارقام نیست گفت: اطلاعرسانی به مردم در زمینه خدمات کمیته امداد تکلیفی است که از سوی مقام معظم رهبری بر آن تاکید شده است تا اعتماد سازی متقابل به عمل آید.
به گفته موسینژاد، ادای زکات در کردستان طی چند سال اخیر روند رو به رشد قابل ملاحظهای را به واسطه هدایت و حمایت علما و روحانیون داشته است، طوریکه این میزان از 30 میلیون ریال در سال اول هم اکنون به 122 میلیارد ریال رسیده است.
وی با اشاره به تامین 100 درصدی هزینههای اجرایی و تبلیغی زکات توسط کمیته امداد، خاطرنشان کرد: این امر به دلیل هزینهشدن تمامی زکات جمعآوری شده در همان محل انجام میشود و از زکات جمعآوری شده در این راستا، مبلغی کسر نمیشود.
موسینژاد با بیان اینکه فرهنگسازی و عمل به وظیفه اداری باید به عنوان دو فعالیت همسو و همجوار مورد توجه قرار گیرد، گفت: عمل به قانون زکات در حقیقت عمل به وظیفهای شرعی است که علاوه بر ترغیب و تشویق مردم نسبت به ادای زکات، موجب رشد اقتصادی جامعه نیز خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما