حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، امروز (31 فروردین) در آستانه بزرگداشت سعدی شاعر پرآوازه ایران به خبرنگار شبستان گفت: جامعه ایرانی باید به این موضوع بیندیشد که چگونه گذشته افتخارآمیز هنر، فرهنگ و ادبیات ایرانی را محفوظ نگه دارد.
وی، گستره تاثیر فرهنگی و ادبی سعدی را جهانی دانست و افزود: برگزاری برنامههایی چون یاد روز شاعران پارسیگو میتواند گامی مهم در جهت تبیین اندیشه سعدی، حافظ و سایر شاعران بزرگ قلمداد شود.
حجت الاسلام ابراهیمی بیان کرد: سعدی در کنار ابعاد مختلف شخصیتی شاعری گرانمایه است و معنای زندگی ایرانی در ابعاد بیرونی و درونی را میتوان از شخصیت سعدی الهام گرفت.
این مسئول فرهنگی تصریح کرد: یکی از ابعاد شخصیت سعدی توجه به درون و دل است که این بعد در روحیه ایرانیان خداجوی و مسلمان نهفته و مورد توجه قرارداد.
وی گفت: همچنین توجه به اخلاق و فرزانگی نیز مورد تاکید سعدی بوده است که این بعد نیز در بین ایرانیان جایگاهی متعالی دارد از این رو اصحاب فرهنگ، ایرانیان را به بعد اخلاق شهره میدانند.
حجت الاسلام ابراهیمی خاطر نشان کرد: نقطه اشتراک بین شخصیت شاعران، بزرگداشت روح و فرهنگ ایران است و تلاش فرهنگوران ایرانی نیز باید همین باشد که این روح را زنده نگه دارند؛ از این رو شخصیت هر شاعر ایرانی اول باید از بعد ایرانی بودن مورد بررسی قرار گرفته و سپس به سایر ابعاد شخصیتی آن شاعر پرداخته شود.
وی با اشاره به دو کتاب پر مغز و ارزشمند سعدی بوستان و گلستان، آنها را حاصل شناخت او از انسان دانست و گفت: آنچه سعدی در کتابهای خود جمعآوری کرده حاصل 30 سال دنیا دیدن، تجربه زندگی همراه با تامل، شناخت از ماهیت انسان و بهرهگیری از حکیمان و عارفان است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اذعان کرد: از سعدی باید به عنوان جان مایه فرهنگ ایرانی و حرمت قلم یاد کرد، بیشک سعدی از پیشگامان عرصهای است که اینک پس از گذشت قرن ها پیروان بی شماری یافته است، این شاعر گرانمایه نه یک شاعر که جانمایه یک فرهنگ، نه یک مصلح که روح یک ملت و نه یک نویسنده که خود حرمت قلم است و متن تاریخ فرهنگ این سرزمین را با نشانهای بایسته خویش آذین بسته است.
پایان پیام/
نظر شما