به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، رضا اوژند در مراسم اختتامیه سومین سوگواره نوحه های نشسته محلی شهرستان میناب عنوان کرد: هر گروه شرکت کننده در این جشنواره متشکل از 11 نفر بود یک نفر به عنوان ذاکر و چاووش خوان و سایر افراد نیز به عنوان همسرایان، گروه را همراهی می کردند.
سرپرست اداره فرهنگ وارشاد اسلامی میناب افزود: در این سوگواره گروه های نوحه خوان با سبک سینه زنی و عزاداری نشسته به نوحه خوانی پرداختند که این سبک در جنوب کشور و به خصوص شهرستان میناب از قدمتی دیرینه برخوردار است.
اوژند خاطرنشان کرد: میناب دارای پیشینه فرهنگی و مذهبی، غنی است و اشعار و مرثیه های نام آورانی همچون ملا حسین مسیحا و حسینعلی قضایی مینابی که در این منطقه زندگی می کردند، در سوگواری ها و ایام عزاداری در جنوب کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی هدف از برگزاری این سوگواره را حفظ و احیاء شیوه سنتی عزاداری محلی عنوان کرد و اظهار داشت: حفظ آئین و سنت های محلی به ویژه آداب عزاداری محلی و انتقال آن به نسل های آینده از اهمیت خاصی برخوردار است که برگزاری این همایش ها و سوگواره ها زمینه حفظ و ترویج فرهنگ عزاداری بومی و سنتی این منطقه را فراهم می کند.
سرپرست اداره فرهنگ وارشاد اسلامی میناب یادآور شد: در حاشیه این سوگواره، نمایشگاه کتاب و عکس نیز برپا شد که در آن 200 اثر از عکاسان و همچنین کتاب هایی پیرامون زندگینامه و اشعار شاعران و مرثیه سرایان شهرستان میناب به ویژه مرثیه سرای شهیر جنوب کشور مرحوم حسینعلی قضایی که توسط سهراب سعیدی محقق و پژوهشگر مینابی به رشته تحریر در آمده، در معرض دید عموم قرار گرفت.
شایان ذکر است؛ در پایان این سوگواره از گروه های نوحه خوان، پیرغلامان و همچنین جوان ترین نوحه خوان این سوگواره و از برگزارکنندگان سه دوره سوگواره نوحه های محلی تقدیر شد.
همچنین مقرر شد، چهارمین سوگواره نوحه های محلی سال آینده به صورت استانی و در روستای تالار شهرستان میناب برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما