پایه های اجتماعی معماری معاصر دردوره قاجاریه و انقلاب مشروطیت مستقرشد

خبرگزاری شبستان: پروفسور و معمار شهرساز و هنر شناس کشور گفت: پایه های فلسفی و اجتماعی معماری معاصر در رابطه با تحولات اجتماعی در دوره قاجاریه و انقلاب مشروطیت مستقر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، ایرج اعتصام، پروفسور و معمار، شهرساز و هنر شناس کشور، شب گذشته (23 آذر) در برنامه شب اعتصام که در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار شد، گفت: انقلاب صنعتی اروپا در قرن نوزدهم میلادی که به عنوان عامل اصلی تحولات در معماری و شهرسازی اروپا و آمریکا و خاستگاه اصلی معماری و شهرسازی مدرن است همزمان با حکومت سلسله قاجاریه در ایران است.


وی افزود: پس از سلطنت کوتاه آقا محمد خان قاجار که طی آن تهران به پایتخت کشور انتخاب شد و با سلطنت فتحعلی شاه قاجار و محمد شاه قاجار دنبال شد نوبت به سلطنت طولانی ناصر الدین شاه قاجار در سال 1848 میلادی رسید.


اعتصام اظهارداشت: به این ترتیب پایه های فلسفی و اجتماعی معماری معاصر در رابطه با تحولات اجتماعی در دوره قاجاریه و انقلاب مشروطیت مستقر شد.


وی گفت: اروپایی که مورد بازدید و توجه ناصرالدین شاه قرار گرفت دست خوش انقلاب صنعتی بود و ناصرالدین شاه این گونه اروپا را دید و سعی کرد آنچه را که دیده است تا حد امکان عینا تقلید و اجرا کند.


معمار شهرساز و هنرشناس افزود: وی با تخریب حصار قدیم و ایجاد یک حصار به شکل هندسی ایجاد خیابان های جدید عریضی، مستقیم الخط، میدان جدید شهر، ماشین دودی، گراند هتل، البسه فرنگی و نظایر آن شروع کرد.


اعتصام یادآورشد: با تمام این اتفاق ها در ساختمان های جدید از فناوری های قدیمی استفاده می شد که طبیعتا محدودیت هایی را در فرم و حجم بناهای جدید ایجاد می کرد که در نتیجه همراه آن عناصر معماری فرنگی از معماری ما نفوذ بسیار واضح و روشنی یافتند.


وی یادآورشد: در سال 1300 تا سال 1320 هجری شمسی معماری ایران جهت های کاملا تازه ای به خود گرفت که این بار نیز تحت تاثیر مستقیم تغییرات و تحولات معماری در اروپا بود.


سید محمد قدس مفیدی، عضو شورای اسلامی شهر گرگان نیز در ادامه ان مراسم گفت: بافت تاریخی گرگان در سال 1310 قبل از بافت یزد و کاشان ثبت ملی شد.


وی خطاب به پروفسور اعتصام افزود: همه ما شهروندان گرگانی هر روز بیشتر از گذشته میراث دار این ملک کهن هستیم.


پایان پیام/

 

کد خبر 323387

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha