غلامعلی حمیدی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان به مناسبت هفته پژوهش(23 تا 27 آذرماه) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به سخن امام خمینی(ره)معمار کبیر انقلاب اسلامی گفت: پژوهش و بازسازی، توسعه مراکز علمی و تحقیقاتی، تمرکز امکانات کامل و همه جانبه مخترعین و نیروهای متخصص مهمترین عامل در خودکفایی است.
وی این فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص پژوهش را تاکید کرد و افزود:معظم له فرمودند:«تعظیم نخبگان از یک سو، رشد دانشگاه ها، افزایش تعداد مقالات پذیرفته شده در مجلات معتبر و موفقیت دانشمندان ایرانی در صنایع مختلف پزشکی، هوا فضا، صنایع دفاعی، سلول های بنیادی از سویی دیگر تنها بخشی از اهتمام بر کسب موفقیت های دانش پژوهانه است.»
*پیشرفت و آبادی کشور در گرو فعالیت های دانش پژوهانه است
وی،با استناد به این کلام مقام عظمای ولایت و دغدغه آن حضرت که پژوهش در راستای پیشرفت کشور و ایجاد زیرساخت های لازم برای دستیابی به آن گفت: موفقیت پیشرفت و آبادی کشور در گرو فعالیت های دانش پژوهانه است.
*پیشرفت کشور مدیدن شهدای هسته ای و پژوهش است
این مسئول دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن گرمیداشت یاد و خاطره تمامی شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بویژه شهدای عرصه پژوهش در فناوری هسته ای افزود: تمامی پیشرفت های ایران در علوم و صنایع مختلف از برکت خون این شهدا و مدیون این مردان بزرگ است که ادای دین و رسالت همه افراد خاصه پژوهشگران، اساتید و دانشجویان را نسبت به آنها سنگین تر می کند.
حمیدی، نامگذاری هفته پایانی آذرماه با عنوان پژوهش را یک فرصت مناسب و مغتنم برای معرفی فعالیت های پژوهشی، تقدیر از پژوهشگران ، اساتید، دانشجویان ، کارکنان و اعضای هیات علمی با ایجاد انگیزع و دلگرمی برای آنها دانست و گفت: هفته پژوهش بهترین زمان برای کنکاش پیرامون چالش ها و مشکلات موجود در این عرصه است.
*مشکلات موجود کشور با تکیه بر علم و پژوهش قابل حل است
وی با تاکید مجدد بر سخنان گرانقدر مقام معظم رهبری و دغدغه آن حضرت مبنی بر انجام فعالیت های دانش و پژوهش محور در موسسات و مراکز آموش عالی بویژه دانشگاه ها افزود:مقام عظمای ولایت می فرمایند:« مشکلات موجود کشور با تکیه بر علم و پژوهش قابل حل است.»
*تصمیم گیری ها بدون تحقیق و پژوهش نتیجه ندارد
به گفته وی، با اعتقاد به این سخن مقام معظم رهبری تمامی تصمیم گیری ها بدون تحقیق و پژوهش نتیجه ندارد و انجام فعالیت های علمی و اجرایی بدون تحقیق و پژوهش به سرانجام نمی رسد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان برنامه ها و فعالیت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه پژوهش با سایر مراکز تحقیقاتی را یادآورشد و گفت:این برنامه ها و فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی طی دهه اخیر محرک خوبی برای پژوهشگران، متخصصین و مراکز تحقیقاتی شده است که آنها را ضمن ارائه و رشد مقالات پژوهشی در یک مسابقه علمی پژوهشی موثر و سازنده قرار داده است.
حمیدی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز با اتکا به این سیاست اصولی در زمینه فعالیت ها و برنامه های پژوهشی از نظر کمّی و کیفی رشد و موفقیت های قابل قبولی را داشته است.
*فعالیت 7 مرکز تحقیقاتی مصوب در دانشگاه علوم پزشکی کاشان/راه اندازی 4 مرکز جدید در حال کسب مجوز
وی فعالیت 7 مرکز تحقیقاتی مصوب تروما، پرستاری تروما، فیزیولوژی، علوم تشریح، بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک ، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و گامتو ژنزیس(تولید سلول های جنسی) در دانشگاه علوم پزشکی کاشان را خاطرنشان کرد و گفـت: این دانشگاه هم اکنون نیز در حال کسب مجوز برای 4 مرکز تحقیقاتی جدید است.
به گفته وی، مراکز تحقیاتی گلاب، بیماری های اتوایمیون( بالینی برای سیستم ایمنی و بیماری های داخلی)،هپاتیت و بیماری های اسهالی و مدیریت اطلاعات سلامت الکترونیک از جمله این 4 مرکز تحقیقاتی در حال کسب مجوز است.
*پذیرش دانشجوی تخصصی پژوهش محور در 3 مرکز تحقیقاتی دانشگاه طی سال جاری
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان کسب مجوز قطعی مرکز تحقیقاتی ترومای این دانشگاه در سال جاری را تاکید کرد و گفت: 3 مرکز تحقیقاتی تروما، فیزیولوژی و علوم تشریح دانشگاه نیز طی سال جاری دانشجوی تخصصی پژوهش محور (P.H.D BY RESEARCH) پذیرش کرد.
*کسب موافقت اصولی برای چاپ 4 مجله پژوهشی در سطح ملی و بین المللی
حمیدی از کسب موافقت اصولی برای چاپ 4 مجله پژوهشی در سطح ملی و بین المللی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان خبر داد و گفت: کسب موافقت اصولی برای چاپ مجله انگلیسی زبان بین المللی International Archives of Health Science و Archives of Basic Medical Research ،کسب موافقت اولیه ایندکس شدن نشریه علمی پژوهشی Archives of Trauma Research در Pubmed در سطح یک بین المللی و اقدام جهت کسب موافقت اصولی مجله فارسی زبان کمیته تحقیقات دانشجویی ‹‹کنکاش›› در سطح ملی از جمله این 4 مجله است.
*کسب رتبه اول علمی پژوهشی مجلات فارسی زبان دانشگاهدر سه ساله اخیر/ چاپ هفتاد و چهارمین شماره مجله پژوهشی فیض
وی چاپ هفتاد و چهارمین شماره مجله فیض در هفدهمین سال چاپ این مجله و همچنین کسب رتبه اول علمی پژوهشی مجلات فارسی زبان در سه ساله اخیر را از دیگر برنامه ها و موفقیت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان برشمرد.
*چاپ 7 طرح تحقیقاتی در زمینه چاپ، تالیف و ترجمه/14 کتاب در حال بررسی و کارشناسی برای چاپ
به گفته وی، هفت طرح تحقیقاتی در زمینه چاپ، تالیف و ترجمه کتب علمی دانشگاهی توسط نویسندگان و محققان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در هشت ماهه نخست امسال و کارشناسی برای چاپ 14 عنوان کتاب جدید از دیگر افتخارات پژوهشی این دانشگاه است.
*برگزاری بیش از 50 کارگاه علمی، پژوهشی
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در پایان برگزاری بیش از 50 کارگاه علمی، پژوهشی توسط این معاونت در هشت ماهه نخست سال جاری با هدف توانمندسازی پژوهشگران این دانشگاه را خبر داد و گفت: 200 مقاله علمی، پژوهشی پژوهشگران این دانشگاه در سطح ملی و بین المللی طی هشت ماهه نخست سال جاری به چاپ رسیده است که 72 مقاله از این تعداد در مجلات سطح یک بین المللی است.
پایان پیام/
نظر شما