به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدرضا جلالی، مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری گیلان امروز( 26 آذر) در آیین افتتاحیه نمایشگاه هفته پژوهش استان گفت: امروزه نقش تعیین کننده علم و فناوری در رشد و توسعه کشورها و ارتباط توسعه اقتصادی در یک کشور در جذب و استفاده از فناوری به باور عمومی تبدیل شده و کشورها مبالغ بسیاری به زیرساختهای علم و فناوری اختصاص میدهند تا بتوانند تولید محصول را به تجاری سازی پیوند زنند.
وی ادامه داد: شاخض های تجارت جهانی نشان میدهد کشورهایی که در زمینه تحقیقات متحمل بیشترین هزینهها شدند امروز از کشورهای پیشرفته و با تکنولوژی جهان هستند.
جلایی تاکید کرد: برای رسیدن به رشد و توسعه واقعی ناگزیر به امر سرمایه گذاری در امر تخقیقات و پژوهش هستیم.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی و به کارگیری فناوری کلید توسعه کشور است، اذعان داشت: برای دست یابی به اهداف تعیین شده در سند چشم انداز20 ساله و برنامه پنجم توسعه باید بر فنآوری و ایجاد مراکز تحقیقاتی تاکید و توجه ویژه داشت.
جلالی تصریح کرد: پیشرفتهای کشور حاصل خودباوری و اعتماد به نفس جوانان این مرز و بوم است که با وجود تحریمها و کمبود امکانات توانستند به دستاوردهای مهمی در حوزه فناوری دست یابند.
وی با بیان اینکه توان علمی و فناوری شاخص قدرت کشورهاست، تصریح کرد: تولید علم و تجاری سازی آن نیازمند نهادینه شدن فرهنگ پژوهش در کشور است و باید این فرهنگ را ترویج دهیم.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری گیلان ادامه داد: نظام آموزشی ما کارایی لازم را برای تولید ثروت نداشته و در مسیر تولید علم ثروت ساز نیست.
وی تاکید کرد: ما نیازمند نظام آموزشی هستیم که از معلومات محوری به سمت اندیشه محوری حرکت کند.
جلالی راه حل تمام مشکلات را از طریق راهکارهای علمی دانست و افزود: دستگاهها یک درصد بودجه تحقیقاتی و پژوهشی خود را اعمال کنند.
پایان پیام/
نظر شما