به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «دویچه وله»،سازمان ملل متحد در گزارشی تصریح کرد که گروه اسلامگرای "بوکو حرام" در نیجریه با حملات تروریستی و بمبگذاری فضای "ترس و ناامنی" را در شمال شرقی نیجریه حاکم کرده است.
در گزارش سازمان ملل متحد آمده است که از ماه مه 2013 تا کنون، گروه بوکو حرام بیش از 48 حمله تروریستی داشته که در جریان این حملات 1224 نفر کشته شدهاند.
این نخستین آمار پیرامون قربانیان اقدامات تروریستی اسلامگرایان بوکو حرام از سوی یک نهاد مستقل بینالمللی است. سخنگوی دفتر همکارهای امور بشردوستانه سازمان ملل (اوکا) اعلام کرد که شمار قربانیان تنها شامل حملات بوکو حرام میشود و تلفات اقدامات ارتش علیه اسلامگریان را در بر نمیگیرد.
دولت نیجریه با اعلام وضعیت اضطراری در 14 ماه مه امسال کوشید که از فعالیتهای اسلامگریان در مناطق شمالشرقی این کشور جلوگیری کند، اما گزارش جدید سازمان ملل نشان میدهد که تلاشها برای کاهش خشونت کارساز نبوده است. دولت نیجریه در ماه نوامبر امسال مجبور شد که "وضعیت اضطراری" در این مناطق را به مدت شش ماه دیگر تمدید کند.
6 میلیون نفر در معرض خشونتهای مرگبار
تنها در ماه سپتامبر 2013 بیش از 500 نفر در نیجریه در حملات اسلامگرایان کشته شدند. آخرین حمله تروریستی بوکو حرام در 2 دسامبر امسال رخ داد. در این عملیات تروریستی چند صد تن از جنگجویان اسلامگرا به یک پایگاه هوایی ارتش نیجریه حمله کردند.
6 میلیون نفر در شمال و شمالشرقی نیجریه در معرض خشونتهای اسلامگریان بوکو حرام قرار دارند
بر اساس گزارش سازمان ملل، در مناطق شمالی شرقی نیجریه حدود 6 میلیون نفر زندگی میکنند که بطور مستمر در معرض خشونتهای گروه اسلامگرای بوکو حرام قرار دارند.
به گفته مسئولان سازمان ملل متحد، ادامه ناامنی در این مناطق سبب شده که هزاران نفر محل زندگی خود را ترک کنند و هجوم آوارگان "بیثباتی فزاینده" در کشورهای نیجریه و کامرون را در پی داشته است.
بنا به پیشبینی مقامات امنیتی نیجریه، در ایام جشن کریسمس و آغاز سال نو میلادی، حملات اسلامگرایان به گروههای مسیحی تشدید خواهد شد. در نیجریه آمار دقیقی از گرایشات دینی شهروندان وجود ندارد، اما بنا به ارزیابی نهادهای بینالمللی مستقل 50 درصد مردم نیجریه مسلمان، حدود 48 درصد مسیحی و حدود 2 درصد پیرو ادیان سنتی آفریقا هستند.
ستیزهجویان بوکو حرام در سالهای گذشته در مناطق مسلماننشین نیجریه (عمدتاً در شمال این کشور) فعالیتهای خود را توسعه داده و در این مناطق حضور خود را تثبیت کردهاند. بوکو حرام میکوشد که با توسل به خشونت حکومتی اسلامی در نیجریه برپا کند.
در سالهای گذشته تاسیسات دولتی، مدارس، پایگاههای نظامی و کلیساها از جمله اهداف تروریستی بوکو حرام بودهاند.
گروه اسلامگرای بوکو حرام بر روی فهرست گروههای تروریستی ایالات متحده قرار دارد.
نظر شما