به گزارش خبرگزاری شبستان ،کتاب جدال خاطرات« نقدی بر خاطرات چپ در ایران » تألیف آقای محمود لالوی به همت مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر گردید.
حوادث و وقایع گستردهای در تاریخ معاصر ایران روی داده است و ثبت و تدوین این حوادث از نگاه بازیگران و شاهدان آن در قالب خاطرات، که مدعیاند گزارش دست اولی از هر حادثه به دست می¬دهند، از اهمیت بسزایی برخوردار است. نوشتن خاطرات در اصل با هدف انتقال تجربههای نویسندگان آن به نسل جدید صورت میگیرد و خواهناخواه حاوی درسها و پیامهایی برای نسلهای بعدی است و در این راستا تا اندازهای کاستیهای آثار دیگر را در روشن شدن زوایای تاریک و مبهم تاریخ این دوران آشکار میسازد. گرچه خاطرات به تنهایی نمیتوانند اساس و پایه¬ی شناخت تاریخی محسوب شوند اما از ارکان اساسی آن بهشمار میروند و نمیتوان آنرا نادیده گرفت.
از سوی دیگر اقبال جامعه¬ی ایران به مطالعهی تاریخ معاصر ایران و مخصوصاً خاطرات، نشانگر آن است که هموطنان ما به دنبال یافتن بیواسطهی ریشهها و علل حوادث این دوره هستند. انتشار روزافزون تحقیقات تاریخی و همچنین انتشار گستردهی خاطرات فعالان سیاسی و اجتماعی در دهههای اخیر، گواهی بر این علاقهی وصفناپذیر و تلاش جامعهی ایران در شناختن همهجانبهی گذشتهی خود و تجربهاندوزی از آن است.
گستردگی و تنوع خاطرات و همچنین اعمال نگرشها و سلیقههای شخصی و گروهی نویسندگان، باعث شده تا انبوه خاطرات با نگرشهای متفاوت نوشته شود. زیرا خاطرات از یک طرف تجربههای شخصی و از سوی دیگر یکسونگریها و علایق نویسندگان آن را نشان میدهد. وابستگیهای عقیدتی و سازمانی هم، مانند نگرشهای شخصی، نقشی مهم و تعیینکننده بر نگرش نویسنده-ی خاطرات دارد.
اعضای حزب توده با نگارش گسترده¬ی خاطرات خود نمونهی جالب ایننگرشها را در نوشتههایشان به نمایش گذاشتهاند که در آن میتوان علاوه بر خصوصیات عمومی خاطرات، ویژگیهای خاصی از جمله هتاکی، تضاد عقیدتی،تسویه حساب شخصی و گروهی و صفات دیگری از این قبیل را سراغ گرفت. وجود این ویژگیها در اغلب خاطرات مذکور باعث شد که پژوهش حاضر با نگاهی نقادانه به بررسی خاطرات اعضای سابق حزب توده پرداخته و ویژگیها، مشخصات و روح کلی حاکم بر آنها را با ارائهی مصادیق آشکار سازد.
جدال خاطرات در شمارگان1000نسخه و 224 صفه و به بهای 70.000ریال به همت مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر گردید.
همچنین لازم به ذکر است، علاقمندان جهت تهیه این کتاب می توانند به فروشگاه این مرکز در خیابان انقلاب،خیابان 12فروردین،بعد از خیابان شهدای ژاندارمری نبش مجتمع ناشران و یا با شماره تلفن های 66953607 و 66961536 تماس بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما