رحمانی فضلی:دست استمداد به سوی سینماگران دراز کرده ایم

خبرگزاری شبستان: وزیر کشور در جلسه مشترک با سینماگران گفت: وسعت مشکلات مواد مخدر بسیار زیاد شده و نیازمند کمک سینماگران برای پیشگیری در این زمینه هستیم.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، روز گذشته جمع کثیری از سینماگران ایران در خانه سینما جمع شدند تا در نشستی صمیمانه با وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ،راهکارهایی برای افزایش مساله مبارزه با مواد مخدر صنعتی در سینما بیابند.

 

در ابتدای این نشست،محمدمهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما گفت: دولت یازدهم توانسته است وزیر کشوری را که در حوزه فرهنگ فعال بود در رأس وزارتخانه‌ای به این بزرگی قرار دهد.برنامه‌ای مشترک میان خانه سینما و معاونت کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد و در مورد کمک‌هایی که در حوزه مواد مخدر قرار است انجام شود به بحث و گفت و گو نشستیم و امروز این برنامه متقابل در خانه سینما برگزار می‌شود.

 

عسگرپور افزود: فرهنگ در پیشگیری و درمان مواد مخدر نقش بسزایی دارد و به صورت طبیعی زمانی که از اعتیاد بحث می‌شود، ذهن خانواده‌ها و فرهنگ به این سمت می‌رود که چگونه این حوزه می‌تواند قابلیت‌های زیادی را برای پیشگیری و مدیریت کردن مواد مخدر داشته باشد.

 

وی افزود: اما متأسفانه همیشه یک حلقه مفقوده در میان حوزه فرهنگ و مواد مخدر وجود داشته که همان استراتژی در حوزه هنر است.استراتژی مدون و مشخصی برای پرداختن به موضوعاتی مانند مواد مخدر در حوزه سینما و تلویزیون وجود ندارد و زمانی که از این فقدان صحبت می‌شود برخی از مدیران فرهنگی ناراحت می‌شوند چون آنها این فقدان استراتژی را به کم کاری خود تعبیر می‌کنند.

 

عسگرپور تصریح کرد: ما نیاز به داشتن یک نگاه استراتژیک هستیم که مدیرانمان باید برای دو سال آینده پیش‌بینی‌های لازم را داشته باشند و برای موضوعات و حوزه‌های مختلفی که به آن نیاز داریم برنامه‌ریزی انجام دهد.
 

در ادامه این نشست حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی گفت: من هم به وزیر کشور خیر مقدم می گویم و خوشحالم که شخصیتی فرهیخته در پست وزارت کشور حضور دارد. من بر این باورم اگر بخواهیم چهره ایران را فرهنگی کنیم باید از وزیر کشور بخواهیم و مطمئنم با وجود رحمانی فضلی تحولی در فرهنگ ایجاد می شود.
 

ایوبی تصریح کرد:در زمانی که در این وزارتخانه فعالیت می کردم در بخش معاونت اجتماعی حضور داشتم و که بعدها با تلاش بسیار و لطف خدا آن را به معاونت اجتماعی - فرهنگی تبدیل کردم. در آن زمان بود که کنسرت های زیادی در وزارت کشور برگزار می شد و رایت فیلم های سینمایی را هم می خریدیم و نمایش تولید می شد.حالا هم امیدوارم با نگاه فرهنگی شخص وزیر چهره ایران را هم فرهنگی کنیم.

 

رئیس سازمان سینمایی در ادامه با اشاره به این نکته که سینما باد به امری ملی بدل شود،گفت: هنوز سینما در دستور کار کشور نیست علیرغم تمام موفقیت هایی که سینما برای این کشور کسب کرده است اما هنوز در دستور کار قرار نگرفته است وقتی وارد شهرستانها می شویم می بینیم که پر از مجتمع های فرهنگی تجاری شده اند اما هنوز سالن های سینمایی آنها متعلق به 40 سال پیش است این نشان می هد که سینما در دستور کار نیست.باید بپذیریم که سینما هم یک مدرسه است و همان نهضت مدرسه سازی را در سینما هم بوجود آوریم امیدوارم نگاه و رویکردی در این بخش ایجاد شود.

 

ایوبی خطاب به وزیر کشور گفت: آقای وزیر کشور سینمای ایران از قاچاق و تکثیر غیر قانونی سی دی فیلم ها در امان نیست امیدوارم بتوانیم این مشکل سینما را با کمک های شما حل کنیم. امید است برای حل پاره ای از مشکلات به زودی به خدمت شما برسیم. از ما دعوت کنید تا در جلسه استانداران به همراه اهالی سینما شرکت کنیم تا اهمیت سینما و آثار سینمایی را مورد توجه قرار دهیم.شورای اجتماعی کشور که رئیس آن شما هستید و در آن تمامی دستگاههای دولتی جمع می شوند و کار آنها مبارزه با آسیب هاست می تواند محلی باشد تا سینما نیز به کمک آن بیاید باید سینماگران نیز از نزدیک با آسیب ها آشنا شوند. قطعا اگر آنها نیز در جریان قرار بگیرند دست به کار می شوند.

 

وی تاکید کرد: سینما می تواند عاملی برای همبستگی اجتماعی باشد قطعا سینماگران می توانند شما را برای رفع این آسیب کمک کنند که یکی از آنها معضل اعتیاد است همانطور که سینما می تواند در دیپلماسی عمومی فعالیت کند. سینماگران ما سفیر صلح و دوستی هستند جا دارد از حضور شما تشکر کنم.

 

ایوبی در پایان صحبت هایش گفت: امروز دوستان زیادی از سینماگران در این سالن حضور دارند و این نشان معناداری است که آنها دغدغه دارند دوستانی که اینجا نشسته اند روزهای پرحادثه ای را گذرانده و سختی های زیادی کشیده اند امیدوارم حضور شما پایان تلخی ها و شروع شیرینی ها و امید باشد.

 

در ادامه این مراسم رحمانی فضلی وزیر کشور پشت تریبون رفت و گفت: قرار بود ما میزبان شما باشیم اما این بار قبول کردیم که هر جا شما عنوان کنید ما بیاییم. ما دست استمداد به سمت شما دراز می کنیم و طلب همکاری داریم. وقتی بنده به عنوان وزیر کشور معرفی شدم رویکردم را در برنامه توسعه محور معرفی کردم.مانند زمانی که در دانشگاه و یا صدا و سیما بودم همچنین موقعی که در شورای امنیت ملی و یا دیوان محاسبات فعالیت می کردم،آن روزها نیز برنامه توسعه محور را در راس کارهای خودم قرار دادم بر همین اساس هم محور اصلی در این برنامه بحث اجتماعی شدن است. اگر بخواهیم به توسعه برسیم باید آن را اجتماعی کنیم و از همه ظرفیت ها و مردم کمک بگیریم.

 

وزیر کشور ادامه داد: امروز من از منظر مواد مخدر در خدمت شما هستم. در بحث روند مبارزه با مواد مخدر تاکنون زحمات زیادی کشیده شده و نظام هم متحمل هزینه های بیشماری در این زمینه شده است اما باید اعتراف کنیم که هنوز از قاچاقچیان و معتادان عقب هستیم.استفاده از روش های سنتی مشکل ما را در این زمینه حل نمی کند. بیش از هزار میلیارد دلار گردش مالی مواد مخدر در جهان است که سه میلیارد دلار آن در ایران اتفاق می افتد به همین دلیل به اندازه کافی وسوسه انگیز هست تا بخواهند افرادی بدنبال آن باشند.

 

رحمانی فضلی با بیان انکه تنوع بالای مواد مخدر،شناخت آنها را دشوار کرده است،گفت: ما باید به دلیل پیچیدگی این موضوع ما در محور مقابله و درمان با کمک مردم حرکت کنیم با همین رویکرد شروع کردیم با سازمانهای مردم نهاد ارتباط برقرار کردیم البته در نظر داریم با رئیس جمهور نیز در این ارتباط صحبت کنیم همچنین با نویسندگان و اهالی حوزه کتاب و ادبیات، ورزشکاران و هنرمندان و دانشگاهیان نیز باید جلساتی برگزار کنیم.ما در حال حاضر یک میلیون و 350 هزار نفر معتاد داریم یعنی حدود 5 میلیون نفر درگیر این معضل هستند و یک میلیون خانواده نیز در معرض این درگیری قرار دارند. متاسفانه رشد بسیار بالایی در بخش زنان معتاد داشته ایم به همین دلیل باید به بحث زنان معتاد بیشتر توجه شود جالب است حتی در میان این آماری که اعلام کردیم اعتیاد در بین افرادی که مدرک تحصیلی آنها لیسانس به بالا هست نیز وجود دارد.

 

وی رباره حوزه فعالیت با مواد مخدرگفت: ما در این حوزه در بخش پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت فعالیت می کنیم. ما در بخش پیشگیری باید کاری کنیم که مردم به سراغ مواد مخدر نروند اما باید بدانیم که پیدا کردن مواد مخدر اصلا کار سختی نیست ما به تازگی 200 لابراتوار که سازنده مواد مخدر بود از بین بردیم. حدود 80 درصد معتادان خود توزیع کننده مواد هم هستند.در بخش درمان کلینک های زیادی را راه اندازی کردیم و معتادین زیادی را از سطح شهر جمع آوری کردیم و ما در حوزه درمان به کمک نیاز داریم. 80 درصد امر درمان در حال حاضر توسط بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد انجام می شود.

 

وزیر کشور افزود: ما در بخش مقابله به خوبی عمل کردیم اما بیشتر کسانی را دستگیر کردیم که حمل کننده بودند و هنوز به شبکه های اصلی دسترسی کامل پیدا نکردیم در حوزه صیانت ما در خدمت شما هستیم و باید از کمک شما استفاده کنیم.ما باید در حوزه صیانت کاری انجام دهیم که خانواده ها را در پوشش قرار دهیم شما می توانید با ایجاد فرهنگ سازی خانواده ها را در پوشش قرار دهید. ما متاسفانه انجمن خیریه برای کمک به خانواده های معتادین نداریم اما انجمن های خیریه زیادی هستند که در حوزه های مختلف در این کشور فعالیت می کنند.

 

وی ادامه داد: ما باید فضایی برای ایجاد اشتغال بوجود آوریم خانواده ها را به گونه ای تحت پوشش قرار دهیم تا بتوانند مشکلات خود را برطرف کنند به طور نمونه تعدادی از این زنان باید از همسران معتاد خود طلاق بگیرند اما شرایط آن را ندارند. در حوزه سرپرستی خانواده ها هم می توان کارهای مهمی کرد.

 

وزیر کشور در پایان صحبت هایش تاکید کرد: من این موضوعات را مطرح کردم تا از شما استمداد بطلبم و اگر کاری از دستتان بر می آید حتما انجام دهید امیدوارم این جلسه منبع خیر و عمل صالح باشد. همه شما دلتان برای مردم و انقلاب می سوزد ما مردم پرتوانی هستیم و می توانیم، اگر بخواهیم کاری را انجام دهیم.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 324700

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha