همایش «مولانا، رسول آفتاب» در آنکارا برگزار شد

خبرگزاری شبستان،به مناسبت هفتصد و چهلمین سالروز وفات مولانا همایش "مولانا رسول آفتاب" با حضور استادان و دانشجویان زبان فارسی و ایرانیان ، 26 آذرماه در رایزنی فرهنگی کشورمان در آنکارا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،در این همایش گروه موسیقی مقامی تربت جام به اجرای برنامه معنوی و سنتی مثنوی خوانی پرداختند.


در ابتدای این همایش خلج منفرد رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی اظهار داشت: اگر چه مولانا به شعر و شاعری مشهور است اما آثار منثور باقی مانده از او نیز اهمیت فراوانی دارد.


وی با بیان ویژگیهای مکتوبات مولانا، این اثر را در شناخت وضعیت اجتماعی و فرهنگی قونیه در دوران سلاجقه روم دارای اهمیت فراوان دانست و با بیان حکایتی از یکی از مکتوبات مولانا، اهمیت ادبی و اخلاقی این مجموعه را مورد تأکید قرار داد.


"دریا ارس "، استاد زبان فارسی و رئیس بنیاد عالی فرهنگ، تاریخ و زبان ترکیه در سخنانی با اشاره به ترجمه و انتشار سه دفتر از دفاتر شش گانه مثنوی مولوی توسط ایشان لزوم درک و فهم درست از پیام مولوی را مورد تأکید قرار داد و با انتقاد از برداشت اومانیستی از اندیشه مولوی، پیام او را نشأت گرفته از وحی الهی دانست و تسلط کامل به زبان و ادب فارسی و علوم اسلامی را از شروط دریافت صحیح پیام مولوی برشمرد.


وی با بیان ظرفیت های فراوان زبان فارسی و جذابیت های نظم و نثر فارسی، دانشجویان و جوانان حاضر در جلسه را به یادگیری زبان شیرین فارسی فراخواند.


"ایرج شهبازی"، محقق و مولانا پژوه کشورمان به تشریح غم و شادی در اندیشه مولانا پرداخت و با ذکر شواهد فراوان از مثنوی مولوی انواع غم و شادی و موارد مذموم و ممدوح آن دو را تشریح کرد.


وی در پایان به بیان توصیه های مولوی برای کسب شادی حقیقی برای حاضران پرداخت که مورد توجه شدید آنان قرار گرفت و حاضران در پایان سخنرانی دقایقی به تشویق سخنران پرداختند.


"خلیل ابراهیم ساری اوغلو"،استاد زبان فارسی و محقق مولانا شناسی نیز با معرفی آخرین اثر خود که گزیده ای از رباعیات مثنوی و ترجمه آن به زبان ترکی استانبولی است از علاقه فراوان خود به زبان و ادبیات فارسی و استادان ایرانی خود همچون مرحوم علامه جعفر شهیدی سخن گفت.


در ادامه برنامه پنج تن از فارسی آموزان مرکز آموزش زبان فارسی رایزنی گواهی تحصیلی خود را از پروفسور دریا ارس دریافت کردند.


 بنابر گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگی  و ارتباطات ، همچنین در این برنامه که با همکاری مشترک رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و "مؤسسه فرهنگی سروش مولانا" برگزار شده بود ، شعبانی مدیر عامل این مؤسسه نیز ضمن قدردانی از همکاری های رایزنی فرهنگی به تشریح برخی از برنامه های ادبی و پژوهشی این مؤسسه پرداخت.


در پایان برنامه نیز گروه موسیقی مقامی تربت جام به اجرای برنامه ی متنوع محلی و معنوی پرداختند .
پایان پیام/
 

کد خبر 324812

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha