قوانین فوتبال به سوی تحقق عدالت پیش می رود

خبرگزاری شبستان: دبیر کل انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی اظهار کرد: یکی از پارامترهای تحقق عدالت، وجود قوانین منظم و کارآمد است. فوتبال نیز به خودی خود چنین طراحی شده که به سوی تحقق عدالت سیر کند.

میثم زمان آبادی، دبیر کل انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران در مصاحبه با خبرنگار رادیو تلویزیون شبستان به تبیین دیدگاه خویش درباره نقش یرنامه های ورزشی رسانه ها در تحقق عدالت در عرصه فوتبال پرداخت.


وی در ابتدای این مصاحبه اظهار کرد: فوتبال و به طور کلی ورزش، بدلیل قدمت و سازمان و تشکیلاتی که طی دهه های متمادی به دست آمده اند، به خودی خود دارای یک دستورالعمل اجرایی گسترده و ریزبینانه شده است و فوتبال در ذات خود بعنوان فعالیت اجتماعی تحت نظر یک سازمان گسترده، در حال حاضر با موضوعاتی مثل فقر قانون و قانونگذار و نیز فقر اذهان فعالی که قانون را به روز کنند مواجه نیست.


دبیر کل انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران گفت: یکی از پارامترهای تحقق عدالت، وجود قوانین منظم و کارآمد است. فوتبال نیز به خودی خود چنین طراحی شده و سازمان یافته است که به سمت تحقق عدالت سیر می کند.


زمان آبادی ادامه داد: فوتبال به ذات خود می تواند یکی از نمادهای تحقق عدالت باشد و تمام موضوعات غیر ورزشی مثل دخالت افراد بیرون زمین که بر عدالت تاثیر سوء دارند، در سازمان فوتبال تقبیح شده است؛ البته این در تئوری است و در عمل با برخی مشکلات مواجه هستیم.


دبیر کل انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران گفت: برخی اوقات عواملی بیرونی خود را بر فوتبال دیکته می کنند که گاهی قدرت شان آنقدر زیادتر از فوتبال می شود که خود را مشرف بر قانون فوتبال می کنند. از جمله این موارد نیز، فدرت رسانه های بزرگ است. ما با رسانه هایی مواجه هستیم که خودآگاه یا ناخودآگاه عدالت ذاتی فوتبال را تحت تاثیر قرار می دهند. این مسئله در سیاست نیز حاکم است.


وی افزود: مسئله واگذاری تیمهای فوتبال لیگ برتر به شهرستانها از مواردی بود که در آن، قدرت بیرونی بیشتر از سازمان فوتبال بود. در این مورد، عدالت فوتبال حکم می کند که تیمهای شهرستانها قدرت حضور در لیگ برتر را داشته باشند اما در تعاملاتی سیاسی، قاعده فوتبال زیر سوال رفت و بصورت وارداتی، قوانینی بوجود آمد که بر اساس عدالت نبود.
دبیر کل انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران گفت: گاهی اوقات نیز شرایط و قوانینی که رسانه ها له یا علیه یک تیم ایجاد می کنند، بر نتایج ورزشی آنها اثر می گذارد که نمونه این ماجرا در مسابقات جامع جهانی آفریقای جنوبی دیده شد. در آن زمان تیم کره شمالی با بیشترین فشار روانی از سوی رسانه ها وارد جام جهانی شد و در اولین بازی خود 7 گل از تیم برزیل خورد که این 7 گل فاصله واقعی تیم کره شمالی با برزیل نبود. تیمهایی که به جام جهانی می آیند به تعداد 7 گل فاصله ندارند. در واقع بازیکنان کره شمالی تحت تاثیر قدرت رسانه های بزرگ نتوانستند قدرت خود را در زمین اعمال کنند.


وی در پایان گفت وگوی خود تصریح کرد: رسانه ها می تواند عدالت ذاتی حاکم بر فوتبال را تحت تاثیر خود قرار دهد و نقش مخرب داشته باشد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 324849

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha