حمایت از نویسندگان و راویان دفاع مقدس برای ثبت آثار این دوران

خبرگزاری شبستان: رئیس نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس، از آمادگی این نهاد جهت حمایت از نویسندگان و راویان دفاع مقدس به ویژه بانوان به منظور ثبت این آثار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر مریم مجتهدزاده، رئیس نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس، در نشست هم اندیشی زنان دفاع مقدس که در اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان برگزار شد، با بیان اینکه این مرکز 2 ماه است که ایجاد شده، گفت: یکی از مأموریت های این مرکز ثبت، ضبط و نگارش خاطرات زنان در دفاع مقدس است.

 

وی با اشاره به اینکه خوزستان، استانی است که خط مقدم جبهه بود و زنان به طور مستقیم در جنگ حضور داشتند، تصریح کرد: در دفاع مقدس ما با تمام دنیا در جنگ بودیم و این جنگ، دفاع از غیرت افراد بود تا نگذارند ارزش ها، آرمان ها و خاک کشور به چپاول برود.

 

دکتر مجتهدزاده، با بیان اینکه کشور ما قبل از انقلاب محل امنی برای صهیونسیت ها و مستکبران بود، افزود: با شروع جنگ، ملت ایران با تمام قوا به میدان آمدند و به برکت آن رشادت ها، ایثارگری ها و مجاهدت ها، منافع ملی را بر منافع فردی ارحج دانستند و بر احساسات و عواطف خود غلبه کردند تا توانستیم به پیروزی برسیم.

 

وی عزت، اقتدار و پیشرفت های علمی، سیاسی و... را از جمله نتایج و دستاوردهای جنگ تحمیلی دانست و اضافه کرد: 25 سال از دفاع مقدس می گذرد و یک سری حرکت های پراکنده در خصوص ثبت و ضبط خاطرات دفاع مقدس انجام شده ولی کافی نیست و باید با کمک کسانی که در این راستا فعالیت می کنند این خاطرات و وقایع را به شکل حرفه ای، تخصصی و علمی به نگارش درآوریم.

 

وی با بیان اینکه مردم خوزستان گنجینه دفاع مقدس هستند، عنوان کرد: در دوران دفاع مقدس پنج استان درگیر جنگ بودند ولی بیشترین بار جنگ بر دوش مردم ایثارگر و فداکار خوزستان بود که این رشادت ها باید به نسل های آینده انتقال داده شود چرا که این دوران بخشی از تاریخ و هویت ما را شکل داده است.

 

رئیس نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس، با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری از دوران دفاع مقدس به عنوان عبرت و یک گنجینه یاد می ‌کنند، اذعان داشت: آیندگان باید بدانند رزمندگان ما در جبهه ها چگونه بودند و با دست خالی در مقابل دشمنان ایستادگی کردند و اجازه ندادند مستکبرین پای خود را فراتر بگذارند.

 

وی با بیان اینکه باید رشادت های رزمندگان و مردم در تاریخ ثبت و ایثارگری های کسانی که منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح دادند، تبیین و اسرار نهفته در دل آنها بازگو شود، تأکید کرد: این وقایع از طریق بیان خاطرات، وقایع و ذکر حقایق امکان پذیر است.

 

دکتر مجتهدزاده، از دیگر مأموریت های این سازمان را تلاش در جهت ارتقای جایگاه و منزلت اجتماعی خانواده های ایثارگران و نشر معنوی آثار دفاع مقدس دانست و خاطر نشان کرد: این آثار در موزه ها و یادمان های دفاع مقدس نشر می شوند.

 

وی با بیان اینکه زنان نقش بسیار مهمی در دفاع مقدس ایفا کردند، ادامه داد: منع تسلیحات شیمیایی که در همه دنیا به عنوان قانون وجود دارد، در جنگ تحمیلی به راحتی علیه کشور ما اتفاق می افتاد و آسیب های وارده به زنان و کودکان نشان دهنده این عمل غیر انسانی و غیرنظامی بودن ابعاد جنگ است و باید به مجامع بین المللی شکایت شود.

 

وی با اشاره به اینکه زنان مبارز دفاع مقدس باید شناسایی شوند، ابراز کرد: برای جمع آوری آثار جنگ و خاطرات دفاع مقدس با بسیج، بنیادهای دفاع مقدس و دستگاه های مرتبط با این موضوعات مکاتبه خواهد شدو در این زمینه فراخوان و جمع آوری اطلاعات به شکل مستقیم انجام می شود.

 

رئیس نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس، از آمادگی این نهاد جهت حمایت از نویسندگان و راویان دفاع مقدس به منظور ثبت آثار این دوران خبر داد و اظهار کرد: پس از ثبت و ضبط خاطرات از بین زنان ایثارگر در دفاع مقدس، شاخص هایی تعیین و بر اساس آن شاخص ها از زنان رزمنده و ایثارگر تجلیل خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه ما در دفاع مقدس مؤلفه‌ هایی همچون صبر، توکل به خدا، گذشت و ایثارگری داشتیم که باید برای نسل جوان ما مطرح شود، گفت: برخی وقایع در تاریخ بی ‌نظیر است و باید حفظ و ضبط شود بنابراین باید دست به دست هم دهیم و کاری جدی را در این زمینه پیش ببریم.

 

وی از نویسندگان، شاعران، هنرمندان و فعالان فرهنگی عرصه دفاع مقدس خواست با ارائه طرح های خود در قالب شعر، داستان، تئاتر، فیلم و ساخت برنامه های مستند و جمع آوری خاطرات بانوان دفاع مقدس در سایه حمایت مالی این سازمان به ثبت، ضبط و نشر آثار و ارزش های آن دوران بپردازند و یاد آور شد: تاکنون 16 شهیده زن شناسایی شدند که بناست در مورد آنها مستند ساخته شود.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 325393

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha