محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور به تشریح فعالیتهای دفتر پژوهش این معاونت پرداخت و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: یکی از برنامه های جامع و کلان دفتر پژوهش از طریق تربیت پژوهشگر طراز اسلامی و نخبهپروری یا استعدادیابی محقق میشود که باید با روشهای خاص خود معرفی شود.
وی روشهایی مانند تشکیل، ساماندهی و رتبهبندی هستههای پژوهش و یا شناسایی، ساماندهی، بکارگیری و ارتقای نخبه برای نخبهپروری را یکی دیگر از اقدامات دفتر پژوهش این معاونت عنوان کرد و ادامه داد: اهمیت ایجاد و کارآمدشدن هستههای پژوهش در سطح کشور در جهت ارتقای وضعیت کنونی کانونها اهمیت بسزایی دارد، از اینرو تلاش شد که بر اساس سیاستهای اتخاذ شده از سوی معاونت آموزش و پژوهش، دبیرخانههای استانی ملزم به تشکیل حداقل 10 درصد تعداد کل کانونهای استان برای ایجاد هستههای پژوهش و تقویت آنها باشند، ستاد عالی کانون های مساجد هم در جهت پشتیبانی و حمایتهای خاص از کانونهای دارای هسته پژوهش برنامههایی را برای آنها در نظر گرفته است.
هستههای پژوهش کانونها باعث حرکت هدفدار اعضا و سایر کانونها میشود
جعفری در ادامه بیان کرد: از زمانی که یک کانون علاقه خود را برای تشکیل هسته پژوهش اعلام و فعالیت خود را آغاز می کند، به وضوح میتوان تحرک ویژه آن کانون نسبت به قبل را احساس کرد.
وی با اشاره به این نکته که پژوهش لازمه هر فعالیت است و ضرورت آن بیش از پیش در فعالیتهای فرهنگی مورد احتیاج است، عنوان کرد: اگر کانونی بخواهد افق خود را تعریف و برای آن برنامهریزی کند توجه به پژوهش، تحقیق و تفحص از منطقه مورد نظر قطعا در پیشرفت فرهنگی آن منطقه و یا محله ایجاد می شود، کما اینکه کانونهایی که این موضوع را در نظر گرفتهاند و تحولی قابل وصف را به وجود آوردهاند.
هستههای پژوهش میتوانند فعالیتهای خود را ملی و در اختیار همگان بگذارند
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور گفت: با برنامهریزیهای انجامشده از سوی این معاونت، کانونها میتوانند حاصل پژوهش خود را به ستاد عالی ارسال و بعد از بررسی کارشناسی آن را در اختیار تمام اعضای کانون بگذارند تا همگان از این تحقیق بهره لازم را ببرند.
جعفری اظهار کرد: فعالیتهای پژوهشی ستاد عالی که از سال 1385 آغاز شده توانسته است به ایجاد بیش از 1600 هسته پژوهش که تحقق همان 10درصد از کل کانونهای سراسر کشور است را انجام دهد.
وی اظهار کرد: از زمان آغاز فعالیتهای پژوهشی ستاد عالی 5 فراخوان ملی پژوهش از سوی معاونت آموزشی صورت گرفته که هر فراخوان موضوعات خاصی را در بر گرفته، به عنوان مثال میتوان به بخشهای ویژه فراخوانها با موضوعات ترویج فرهنگ بهینهسازی مصرف و مبارزه با مصرفگرایی، جوانان و آسیبهای فکری و عقیدتی و یا موضوعات مرتبط با بیانات مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال، فراخوان سال 1389 با موضوع عفاف و همت مضاعف و کار مضاعف که در بخش ویژه همان سال قرار گرفته بود، اشاره کرد که بعد از ارسال پژوهشها به ستاد عالی از پژوهشهای برتر تقدیر صورت گرفت.
جعفری خاطر نشان کرد: تمام تلاش، ستاد عالی کانون های مساجد کشور برای هدفمندکردن هستههای پژوهش سراسر کشور بر اساس منظومه فکری مقام معظم رهبری است و در این راستا برنامههای خاصی را توسط دفتر پژوهشی معاونت آموزش در پیش گرفته که به لطف خداوند نتایجی را در بر داشته است که امید است تا حصول نتیجه کامل با همین توان بتوان پیش رفت.
پایان پیام/
نظر شما