رضا احمدی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، صبح امروز(1دی) در این خصوص به خبرنگار شبستان در ایلام، گفت: افزایش سرانه جنگل یک هزار و 500 مترمربع در استان، اشتغال پایدار فارغالتحصیلان و متخصصان کشاورزی و منابع طبیعی ایلام و مبارزه جدی با پدیده ریزگردها از اهداف این طرح است.
احمدی، تلطیف آب و هوا، پیشگیری از خشکیدگی جنگل های بلوط، توسعه و گسترش صنعت اکوتوریسم و جذب گردشگر، کنترل فرسایش آبی و بادی با عملیات آبخیزداری، از دیگر اهداف مهم این طرح برشمرد.
وی، جلوگیری از مهاجرت و افزایش امید و نشاط در منطقه، تولید محصولات ارگانیک و طبیعی و فراهم کردن عرصه تولید به منظور برون رفت از فشار اقتصادی را از دیگر اهداف این طرح عنوان کرد و افزود: در این طرح تنها از گونههای بومی استفاده شده است.
احمدی، گونههای کاشته شده را شامل گونههای درختی مانند صمغ سقز و میوه بنه، چوب و بذر اکالیپتوس، برگ و بذر کنار، برگ و بذر مورت و گونههای دارویی را شامل به لیمو، گل نرگس، مرزه ایلامی، علف مار، گل گاو زبان، سدابی ختمی عنوان کرد و یادآور شد: فاز نخست طرح مذکور در مساحت 5 هزار هکتار در قطعات 20 هکتاری آغاز و تا پایان سال به اتمام خواهد رسید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، بیان کرد: با اجرای کامل طرح جام 92، 7 میلیون اصله نهال کاشته خواهد شد و 3 هکتار به سرانه جنگل مهران افزوده می شود.
وی، اجرای طرح در سال 91 با مساحت بیش از 30 هزار هکتار که پنج هزار هکتار آن نهال کاری شده، با هزینهای کمتر نسبت به نرمال واقعی آن، برای هر هکتار 255 هزار تومان عنوان کرد.
احمدی، تصریح کرد: در این عرصه 3 ردیف اکالیپتوس، 3 ردیف کنار و 3 ردیف کهور کاشته شده و در زیر اشکوب اراضی به کاشت گیاهان دارویی نرگس و مرزه ایلامی اختصاص یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، اضافه کرد: پس از بارندگی موثر در هر چاله از طرح جام، هزار لیتر آب به سفرههای زیر زمینی افزوده که در هر هکتار بالغ بر 100مترمکعب آب ذخیره می شود.
وی، با اشاره به اینکه ما برانیم که سجده گاه هر شهید را رویشگاه درختی کنیم، خاطرنشان کرد: طبق فرمایشات رهبری باید اقتصاد را درون زا کرده و برای رسیدن به این هدف از عرصهها طبیعی استفاده ببریم.
پایان پیام/
نظر شما