پیاده رفتن به کربلا، حافظ دین و مرهون مجاهدت های تاریخی است

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان تاریخچه سفرهای پیاده به کربلا گفت: سفر پیاده به کربلا، نگهدارنده دین، مکتب و اسلامیت ما شده و مرهون یک مجاهده مستمر تاریخی و عاشورا است.

آیت الله سید عبدالهادی حسینی شاهرودی، نماینده استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با بیان تاریخچه سفرهای زائرین پیاده ابا عبدالله الحسین (ع)، اظهار داشت: پیاده رفتن به کربلا از مدت ها قبل مرسوم بوده ولی سابقا تا قبل از عصر ماشین، پیاده سفر کردن یک شیء بدیعی بود، زیرا مردم اصولا سفرهایشان پیاده بود و هنگامی که کاروانی حرکت می کرد، بعضی بر اسب، شتر و یا مرکب های دیگر سوار می شدند، و بعضی ها هم با پای پیاده به راه می افتادند.


وی افزود: البته خیلی وقت ها، بعضی ها هم به شکل مستقل، پیاده هم می رفتند، اما تا عصر ماشین پیاده روی دیگر متروک شده بود.


آیت الله شاهرودی تصریح کرد: بعد از عصر ماشین، پیاده روی توسط جدمان آیت الله العظمی شاهرودی، دوباره احیاء شد و شکل سفر مقدس را به خود گرفت.


وی در ادامه گفت: ابتدا هم که سفرهای پیاده به زیارت سیدالشهدا آغاز شد، از طلاب نجف بود، شروع شد.


آیت الله شاهرودی خاطرنشان کرد: البته ممکن بود بعضا علاقه مندان به روحانیت و زوار هم پیاده بیایند و در کنار طلاب و همراه آنان بروند، ولی اصولا این برنامه مربوط به طلاب بود، یعنی آیت الله شاهرودی پیاده رفتن به زیارت ابا عبدالله را از طلاب شروع کرد.


وی در تکمیل این مطلب، گفت: بعضی از سفرهایی که در دوران جوانی و نوجوانی ام، خداوند مرا توفیق رفتن داد، سفرهایی بود که با کاروان طلاب از نجف به کربلا می رفتیم.


آیت الله شاهرودی درادامه اذعان کرد: در جریان بعد از کودتای عبدالکریم قاسم و امواج الحادی، که داشت عراق را فرا می گرفت و کمونیست ها کلا صحنه های عراق را جولانگاه خودشان قرار داده بودند، عده ای از فرهیختگان تصمیم گرفتند، حرکتی نو و انقلابی را شروع کنند.


وی افزود: یکی از حرکتهای نو و انقلابی که شروع کردند، احیاء کردن مسئله پیاده رفتن به کربلا بود، که پیش از آن تقریبا مخصوص طلاب بود، که با آغاز این حرکت نو، این مسئله تبلیغ شد و به آنجا رسید، که از بصره هم بعضی از کاروان ها می آمدند که به کربلا بروند.


آیت الله شاهرودی اظهارداشت: این روند ادامه پیدا کرد، تا اینکه در زمان بعثی ها، با زائرینی که پیاده به کربلا عزیمت می کردند، بر خورد شدیدی شد، این برخورد آنقدر شدید بود، که در یکی از مراحلی که مردم نجف، بر خلاف نظر بعثی ها، پیاده به سمت کربلا می رفتند، بعثی ها، عده ای از زائرین را باز داشت کردند، تا آنجا که 6 نفر از آنان را اعدام کردند.


نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: مرحوم آیت الله سید محمد باقر حکیم فرزند آیت الله حکیم، که از شاگردان شهید آیت الله صدربود، در آن زمان زندانی و شکنجه شد که به خواست خداوند بعدا نجات پیدا کرده وبه ایران برگشت، که بعدها باز هم رفت و شهید شد.


آیت الله شاهرودی تاکید کرد: امروز این سفرهای پیاده به کربلایی که می بینیم و زیارت امام حسین(ع)، نگهدار دین شده است.


وی خاطرنشان کرد: سفر پیاده به کربلا، که نگهدارنده دین، مکتب و اسلامیت ما شده، مرهون یک مجاهده مستمر تاریخی است که آغاز گر آن خود عاشورا است و ما باید، قدر مکتب حسینی را بدانیم که نگهدارنده مکتب ماست.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 326050

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha