ایجاد تحول در تعرفه‌های درمانی و نظام سلامت ضروری است

خبرگزاری شبستان: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان گفت: ایجاد تحول در تعرفه‌های درمانی و نظام سلامت ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، رضا ملک‌زاده ، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان ظهر امروز(3دی) در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد که با حضور مسئولین استانی و وزارتی و استادان و پزشکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهارداشت: آنچه سبب پیشرفت دانشگاه می‌شود تلاش تمام اعضای علمی و دانشجویان و حضور موثر آنها در کنار رئیس دانشگاه است.


وی افزود: آنچه که موجب پیشرفت در حوزه بهداشت و درمان می‌شود تلاش هیئت علمی دانشگاه‌ها و اساتید و حضور آنان در کنار رئیس دانشگاه است.

 

 ملک‌زاده با اشاره به اینکه مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی مسئولیتی است که علاوه بر مسائل بهداشت، باید به پیشگیری، درمان و اورژانس نیز بپردازد، افزود: در کنار همه این موارد باید اولویت مهم کیفیت آموزش پزشکی را نیز حفظ کنیم.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان تصریح کرد: در این راستا باید کسانی را تربیت کنیم که مهارت‌های کامل را داشته باشند که اگر چنین نباشد نقصان وجود دارد.


ملک‌زاده با اشاره به اینکه اهمیت مسائل آموزشی به ویژه در تحقیقات و فناوری می‌تواند بهتر از این باشد که در حال حاضر است، افزود: تحقیقات نیاز به وقت، هزینه و بودجه دارد و تلاش‌های گذشته در راستای پژوهش و تحقیقات تاکنون بسیار چشمگیر بوده اما انتظار داریم دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیشرفت‌های بیشتری را در این زمینه داشته باشد.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان اظهار داشت: ما باید نظام ثبت بیماری‌ها را در استان‌ها داشته باشیم که این نظام در استان خراسان رضوی وجود ندارد.


ملک‌زاده با انتقاد بر این مسئله که خراسان بزرگ منطقه‌ای است که شیوع برخی بیماری‌ها و سرطان‌ها در آن زیاد است  اماگزارشات دقیق در این استان وجود ندارد، افزود: این مهم به دلیل عدم هماهنگی معاونت پژوهشی و درمان  است.

 

وی با اشاره به اینکه انتظار داریم پیشرفت‌های بیشتری را در دانشگاه پزشکی مشهد مشاهده کنیم، افزود: ما باید یک نظام ثبت بیماری‌ها داشته باشیم در حالیکه هنوز این نظام تشکیل نشده است به عنوان مثال تشکیل نظام ثبت سرطان در خراسان می‌تواند قدمی موثر در این راستا باشد تا با گزارشات دقیق خود نظام پزشکی را یاری رساند.


وی با اشاره به اینکه ما نیازمند نظام ثبت دقیق بیماری‌ها در راستای تحقیقات صحیح هستیم چرا که نظام ثبت دقیق بیمارِ‌ی‌ها ارتقاء سلامت را در کشور افزایش می‌دهد، تصریح کرد: محور همه تلاش‌ها در دانشگاه‌ها استادان هستند و فعالیت‌های پژوهشی باید در راستای ارتقاء سلامت کشور توسط استادان افزایش یابد.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان با بیان اینکه نظام ثبت برخی بیماری‌ها و سرطان‌ها می‌تواند منجر به زیرساخت مقالات و مطالعات پژوهشی و تحقیقات علمی در کشور شود، گفت: تقویت گروهی اعضای علمی دانشگاه‌ها برای پیشرفت در علم پزشکی موثر است.


ملک‌زاده با اشاره به اینکه دانشگاه مشهد جز بهترین دانشگاه‌های کشور است و خراسان بزرگ مرکز فرهنگ و تمدن است، افزود: باید مشهد مرکزی برای پیشرفت علم پزشکی به معنای واقعی کلمه نیز باشد.


وی از ایجاد تحولی در تعرفه‌های درمانی و نظام سلامت برای مردم خبر داد وتصریح کرد: خراسان رضوی نیازمند مطالعات بزرگ طولانی است و مشهد در این زمینه توانایی لازم را دارد.


 معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان با بیان اینکه ما باید در همه رشته‌ها تیم‌های تحقیقاتی و پژوهشی داشته باشیم، تصریح کرد: وظیفه ما در وهله اول رسیدگی به بیماران است و سپس کاهش بار مالی از دوش بیماران برعهده ما است.


ملک‌زاده با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسئولیت سنگینی برعهده دارد، تصریح کرد: علاوه بر اینکه باید به مسائل بهداشتی، پیشگیری و درمان و اورژانس‌ها بپردازیم ضمن اینکه باید به یک اولویت مهم نیز بپردازیم و آن حفظ اولویت آموزش پزشکی است.


معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در جهت بهبود‌ آموزش پزشکی، تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت آموزش پزشکی، وضعیت مطلوبی است اما می‌تواند خیلی بهتر از این باشد، طرح‌های تحقیقی ما نیاز به وقت، انرژی و بودجه کافی دارد.

 

وی گفت: وقتی پزشکی را فارغ‌التحصیل می‌کنیم این فرد باید 50 سال به مردم خدمت برساند و اگر ما در آموزش‌های خود غفلت کرده باشیم نتیجه خوبی ندارد.

 

وی با تاکید براینکه به دلیل عدم هماهنگی میان معاونت بهداشت و پژوهش تاکنون این اقدامات صورت نگرفته است، افزود: صرف اینکه تعداد مقالات افزایش یابد کافی نیست و نباید تشویق شویم که تعداد مقالاتمان زیاد شود، مقالات باید به پرسش‌های بسیاری در عرصه سلامت پاسخ دهند که نهایتا به ارتقاء سطح سلامت در جامعه منجر شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 326300

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha