وی چت فیلتر شد/ حماسه مردمی در مقابله با فتنه 88

خبرگزاری شبستان: تاثیر گذار ترین و داغ ترین خبرهفته گذشته مربوط به فیلتر شدن نرم افزاری پرطرفدار به نام وی چت که مصادیق مجرمانه آن اثبات شد بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، تاثیر گذار ترین و داغ ترین خبرهفته گذشته مربوط به فیلتر شدن نرم افزاری پرطرفدار به نام وی چت که مصادیق مجرمانه آن اثبات شد بود. اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
داستان فتنه 88 فراموش شدنی نیست
آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جلسه (چهارشنبه) مسئولان عالی قضایی با بیان اینکه «داستان فتنه 88 فراموش شدنی نیست زیرا به جزئی از تاریخ کشور تبدیل شده است»، اظهارداشت: نمی‌دانیم اگر آن حرکت و حماسه مردمی روی نمی‌داد، اکنون کشور در چه وضعی قرار داشت.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: بصیرت مردم سبب شکل‌گیری حرکت خودجوش و حماسه نهم دی شد؛ بنابراین فتنه‌گران توجه داشته باشد که مردم ما همان مردم هستند و اگر فتنه‌گران بخواهند دوباره دست به اقداماتی برنند، چنین اجازه‌ای به آنان نخواهند داد، بلکه مستحکم‌تر از گذشته در برابر فتنه‌گران خواهند ایستاد.
دیدار با دو محکوم امنیتی به هیچ‌وجه با قوه قضاییه هماهنگی نشده بود/ تماس، ملاقات و کمک مالی به این افراد خلاف عرف است
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به دیدار هیئت پارلمانی اروپایی با 2 محکوم امنیتی کشورمان گفت: این دیدار به هیچ وجه با قوه قضاییه هماهنگ نشده و استعلام و سوالی در این باره صورت نگرفته بود و اگر هم کسی در این خصوص صحبتی کرده از منظر، جایگاه و مسئولیت خودش بوده است و این نظر، نظر قوه قضاییه نبوده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه (چهارشنبه) در حاشیه جلسه مسئولان عالی قضایی در جمع خبرنگاران گفت: دیدار با دو محکوم امنیتی کار بسیار زشت و بدی بود و این خلاف امر دیپلماتیک بوده و محکوم است.
وی در ادامه افزود: این دیدار به هیچ وجه با قوه قضاییه هماهنگی نشده بود و از همچنین از قوه قضاییه استعلام و سوالی صورت نگرفته بود و اگر هم کسی در این خصوص صحبتی کرده از منظر، جایگاه و مسئولیت خودش بوده است و این نظر، نظر قوه قضاییه نبوده است.
رسیدگی به پرونده اختلاس از بیمه ایران پایان یافت/ صدور رای غیابی برای خانم "الف-ب"/ رسیدگی به اتهام 28 نفر از متهمان
قاضی "محمدی کشکولی" پایان رسیدگی به پرونده اختلاس از بیمه ایران را در هشتمین جلسه این دادگاه اعلام کرد.
ادامه دادرسی پرونده "اختلاس از بیمه ایران" (چهارشنبه 4 دی ماه) در شعبه 79 دادگاه کیفری به ریاست قاضی "محمدی کشکولی" آغاز شد.
این دادگاه برای رسیدگی به اتهامات برخی متهمان باقی مانده از این فساد مالی از هفته گذشته تاکنون همچنان ادامه دارد.
در هفت جلسه قبلی دادگاه، به اتهامات بالغ بر 20 نفر از متهمان این پرونده رسیدگی شده است.
آیین‌نامه اجرایی شدن طرح دستبند و پابند الکترونیکی تنظیم شد
رئیس سازمان زندان‌ها گفت: آیین‌نامه مربوط به اجرایی شدن طرح دستبند و پابند الکترونیکی تنظیم شده و امیدواریم به زودی به تصویب رئیس قوه قضائیه برسد.
"غلامحسین اسماعیلی" در مورد زمان اجرایی شدن استفاده از دستبند و پابند الکترونیکی گفت: آیین‌نامه مربوط به اجرایی شدن طرح دستبند و پابند الکترونیکی تنظیم شده است.
رئیس سازمان زندان‌ها ادامه داد: اکنون در حال انجام کارهایی نهایی در راستای اجرایی شدن طرح دستبند و پابند الکترونیکی هستیم و امیدواریم به زودی به تصویب رئیس قوه قضائیه برسد.
استرداد مجرمین عاملی بازدارنده در وقوع جرایم است/ حتمی‌شدن مجازات مجرمین از طریق استرداد
یک حقوقدان گفت: وجود قرارداد استرداد مجرمین بین کشورها موجب می‌شود که اجرای مجازات تبهکار حتمی‌ شود و این در حالی است که بدون قاعده و آئین استرداد در روند اعمال مجازات‌ها خلاء به وجود می‌آید.
"رضا محمدی" پژوهشگر حقوق" در ارتباط با اهمیت استرداد مجرمین اظهار داشت: وجود قرارداد استرداد مجرمین بین کشورها موجب می‌شود که اجرای مجازات تبهکار حتمی شود و این در حالی است که بدون قاعده و آئین استرداد در اِعمال مجازات‌ها خلاء به وجود آید.
وی ادامه داد: استرداد مجرمین یکی از ابزارهای معاضدت بین‌المللی در امور کیفری است که دارای دو نوع اجباری و اختیاری است.
محمدی افزود: چنانچه بین دولت تقاضاکننده و دولت متقاضی‌عنه قرارداد ویژه استرداد مجرمین وجود داشته باشد، نسبت به جرائم پیش‌بینی شده در عهدنامه و با رعایت سایر شرایط، قبول استرداد اجباری است.
جلالی در بیان مطالب خود مقداری شتاب زدگی به خرج داد / تنها با یک تقاضای اروپایی‌ها موافقت کردیم
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: به نظر من آقای دکتر جلالی در مطالبی که بیان فرموده‌اند مقداری شتابزدگی به خرج داده و تسامح در دقت داشته‌اند، زیرا در هر صورت روال کار بر این است که مسئولان محترم مجلس نظرات مختلف نهادها را می‌گیرند، ارزیابی می‌کنند و نهایتا تصمیم می‌گیرند آنچه به مصلحت است انجام دهند یا خیر و کسی نمی‌تواند مجلس را به انجام کاری مجبور کند.
ب در جریان سفر یک هفته‌ای هیئت اروپایی به ایران، این هیئت با برخی از مسئولان کشورمان از جمله وزیر امور خارجه، رئیس مجلس شورای اسلامی و دبیرستاد حقوق بشر قوه قضائیه و ... دیدار و گفتگو داشت. با این همه این سفر با حاشیه‌هایی از جمله دیدار با دو تن از متهمین و محکومین فتنه 88 و اعطای جایزه به آن‌ها همراه بود که موجب شد دستاوردهای این سفر تحت الشعاع این حاشیه قرار گیرد. این حاشیه در مجلس شورای اسلامی نیز انعکاس یافت و اعتراض برخی از نمایندگان را بهمراه داشت. در این بین کاظم جلالی رئیس گروه دوستی پارلمان ایران و پارلمان اروپا در پاسخ به اعتراض برخی از نمایندگان اظهار داشت که محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر با درخواست هیئت اروپایی برای این دیدار موافقت کرده است.
توضیحات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره فیلتر شدن «وی‌چت»:
کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در مورد فیلتر شدن «وی‌چت» توضیحاتی را ارایه کرد.
کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دلایل فیلتر شدن اپلیکیشن موبایلی «وی‌چت» را چنین عنوان کرد:
«به دلیل اینکه نرم‌افزار وی‌چت علاوه بر جمع‌آوری کلیه اطلاعات موجود در گوشی‌های کاربران و رصد ارتباطات اعضاء، حریم خصوصی آنها را نقص نموده و در عین حال این نرم افزار عامل انتشار بسیاری از محتواهای مجرمانه غیراخلاقی و مستهجن که برای نوجوانان ضررهای جبران ناپذیری را به‌دنبال داشته و به خاطر آسیب‌های اجتماعی بسیار زیادی که برای جامعه در بر داشته و دارد و همچنین به لحاظ اینکه ایجادکنندگان این نرم افزار در خارج از کشور قرار داشته و به هیچ وجه پاسخگوی تخلفات خود و شکایات خانواده های زیان دیده نبوده و نیستند؛ بنابراین کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اجرای درخواست‌های متعدد خانواده های آسیب دیده ناچار به فیلتر و مسدود سازی نرم افزار مذکور گردیده است.»
پایان پیام/
 

کد خبر 326881

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha