به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محمد رضا قاسمی نیا، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم، امروز ( 5 دی) در نشست مسئولان آموزش و پرورش با آیت الله حسینی بوشهری به مناسبت سالروز تاسیس نهاد مقدس سواد آموزی، گفت: در سال 1358 به فرمان امام خمینی(ره) نهضت مقدس سواد آموزی از سنگرداران عرصه تعلیم و تربیت و شورای معاونان و مسئولان سواد آموزی تشکیل شد.
وی افزود: امام خمینی(ره) در پیام رسانی سال 58 ، 10 سال زودتر از جامعه جهانی فرمان آموزش همگانی را آغاز کردند و ان را در رده پراهمیت ترین مسائل کشوری عنوان کردند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم ادامه داد: به گفته امام خمینی(ره) سواد آموزی یک جربان فرهنگی است و می توان از آن به عنوان یک جهاد فرهنگی یاد کرد.
حجت الاسلام قاسمی نیا تصریح کرد: در سال 55 قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، 54 درصد مردم قم با سواد بودند که این میزان در سال 92 با تلاش و جدیت همکارن و سربازان خط مقدم تعلیم و تعلم در آموزش و پرورش به 98 درصد قابل پیش بینی می باشد شاهد رشد 44 درصدی باسوادی در استان قم را باشیم.
وی اظهار داشت: جامعه هدف در سواد آموزی 10 تا 49 سال می باشند که تا پایان برنامه پنجم باید همه افراد بی سواد در این مقطع سنی با سواد شوند و تحت آموزش های های سواد آموزی در دوران ابتدایی، تکیمیلی و تحکیمی قرار گیرند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم یاد آور شد: در راستای طرح آموزش سواد باید همه بی سوادان برای یادگیری به پاخاسته و همه باسوادان نیز در پیشبرد این مسیر تلاش کنند.
حجت الاسلام قاسمی نیا خاطر نشان کرد: در حال حاضر 500 کلاس درس با 4700 سواد آموز وجود داشته و 300 نفر از افراد حقیقی و بسیجی در این حوزه بدون تعهد استخدام و داوطلبانه فعالیت می کنند.
وی عنوان داشت: نهضت سواد آموزی دارای ارکان مهمی است که میتوان به آشنایی ائمه و بازنگری زندگی آنان، تحکیم سواد و تثیبت آن در جامعه و دوره انتقال افراد از دوره ابتدایی به دوره متوسطه اشاره کرد که در این راستا یک هزار و 500 نفر از طریق نهضت سواد آموزی وارد دوره متوسطه شده اند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم اذعان کرد: نهضت سواد آموزی هرچند دارای محاسن غیر قابل بیان است اما برخی موارد نیز در کندی این مسیر دخالت دارند که باید برای رفع آن نیازمند مساعدت و تلاش همه دستگاه های اجرایی و فرهنگی می باشیم.
حجت الاسلام قاسمی نیا افزود: تقاضای ضعیف بی سوادان برای با سواد شدن، نبود کامل انسداد بی سوادی در برخی نقاط دوردست کشور در بین کودکان لازم تعلیم 6 تا9 سال، همراهی نکردن والدین در امر سواد آموزی ، مهاجر پذیری استان و نبود تشویقات و الزامات جهت جذب دانش آموزان برای حضور در مدرسه از جمله موارد کند پیش رفتن نهضت باسوادی در جامعه است که همواره نیازمند مساعدت و توجه می باشد.
وی ابراز داشت: شهر قم پوشش تحصیلی بسیار بالایی دارد تا جایی که داشتن یک فرد بازمانده از تحصیل 10 تا 49 سال برای استان قم بسیار زیاد است و باید از ظرفیت های موجود در حوزه و دانشگاه و نهادهای دولتی در امر آموزش و تسهیل در طرح باسواد سازی بی سوادان استفاده کنیم.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم در پایان گفت: امید است علاوه بر همکاری مبلغین حوزه بتوانیم از عزم جدی مسئولان و تمامی دستگاه های دولتی و احساس مسئولیت آنها در باب رشد و ارتقاء سواد اموزی در کشور استفاده کرده و استان قم بتواند در این مسیر به رشد مطلوبی دست پیدا کند.
پایان پیام/
نظر شما