به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، قنبر موسینژاد، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان در گردهمایی زکات شهرستان دهگلان اظهار کرد: استان کردستان یکی از استانهای برتر در حوزه جمعآوری زکات است و داشتن عنوان در زمینه اجرای یک فریضه دینی شاید موضوع بسیار مهمی نباشد اما اینکه استان ما توانسته در اجرای این فریضه الهی گوی سبقت را از سایرین برباید، جای تقدیر و تشکر دارد.
وی ادامه داد: جمعآوری و مدیریت زکات با توجه به نیاز هر منطقه باید در اولویت قرار گرفته و جامعه روحانیون و هیئت امنا به عنوان عاملان ترویج و احیای زکات در این راستا تلاش کنند.
مدیر کمیته امداد کردستان با بیان اینکه پیشبینی شورای زکات استان جمعآوری هشت میلیارد تومان زکات در سال جاری بود، تصریح کرد: با تلاش فعالان این عرصه بیش از 12 میلیارد تومان زکات تاکنون در این استان جمعاوری شده است.
موسینژاد تصریح کرد: با جمعآوری این میزان زکات، موفق به تحقق بیش از 150 درصد برنامه در این حوزه شدهایم.
وی با بیان اینکه در زمینه مدیریت زکات اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است، گفت: خانوادههای زیادی وجود دارند که مشکل مسکن، ازدواج و غیره دارند که با احیا و مدیریت صحیح زکات میتوان مشکلات آنان را حل کرد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان به احداث 20 واحد مسکن مددجویی از محل هزینهکرد زکات در سالجاری خبر داد و گفت: 100 فقره جهیزیه برای مددجویان زیر پوشش این نهاد از محل زکات اهدا شده است.
به گفته موسینژاد، از محل جمعآوری و هزینهکرد زکات هزینه تحصیلی بیش از 100 دانشجو و دانشآموز نیازمند کردستان تامین میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 2 هزار و 200 روحانی در سراسر استان در زمینه ترویج و نهادینه کردن زکات در جامعه تلاش میکنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان قدردانی از تلاش عاملان و مروجان زکات را از دیگر رسالتهای شورای زکات و تاکیدات رئیس این شورا در استان عنوان کرد و گفت: برگزاری همایشها و گردهماییهایی زکات با حضور جامعه روحانیون و تلاشگران این عرصه در همین راستا انجام میشود.
وی با بیان اینکه در زمینه تحقق برنامه در شهرستان دهگلان کمی عقب هستیم، گفت: میزان زکات جمعآوری شده این شهرستان نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته است.
موسینژاد تلاش در راستای توسعه و ترویج بیش از پیش زکات در این شهرستان را ضروری دانست و گفت: اگر در جامعه اسلامی همه به تکلیف اسلامی خود عمل کنند دیگر فقری باقی نخواهد ماند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان به جمعآوری زکات در بیش از 89 درصد از روستاهای شهرستان دهگلان اشاره کرد و گفت: با این وجود میزان زکات جمعاوری شده نسبت به ظرفیت موجود شهرستان بسیار کمتر بوده و نیازمند تلاش بیش از پیش فعالان این عرصه است.
امام جمعه و رئیس شورای زکات دهگلان نیز در ادامه این همایش گفت: کمیته امداد امام خمینی(ره) در ترویج و نهادینه کردن فرهنگ زکات نقش مهمی دارد که کل زکات جمعآوری شده در سال گذشته برابر با 424 میلیون ریال زکات غیرنقدی و 3 میلیارد و 596 میلیون ریال نقدی بوده است.
ماموستا جمال جعفری اظهار کرد: 997 میلیون ریال از این مقدار زکات غیرنقدی و 2 میلیارد و 934 میلیون ریال آن زکات نقدی بوده است.
وی تصریح کرد: تا سال گذشته در 78 روستا و دو نقطه شهری شهرستان دهگلان زکات جمعآوری میشد که امسال 11 روستا به روستاهای پرداخت زکات اضافه شده است.
امام جمعه دهگلان با اشاره به اینکه 17 روستا در این شهرستان پرداخت زکات صورت نگرفته و این مهم شاید به دلیل نبود روحانی بوده است، اظهار داشت: در حال حاضر یکهزار و 501 نفر در شهرستان دهگلان زکات پرداخت میکنند و این از اعتقادات دینی آنان ناشی میشود.
ماموستا جعفری در ادامه به اجرای 48 پروژه عمرانی از محل زکات جمعآوری شده و معادلسازی تشویقی آن اشاره و تصریح کرد: در سال گذشته 776 میلیون ریال تشویقی معادل زکات به حساب مساجد سطح شهرستان واریز شده است.
به گزارش روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی(ره)کردستان، رئیس شورای زکات شهرستان دهگلان تصریح کرد: در یک سوم از 110 روستای شهرستان دهگلان امام جمعه دائم وجود دارد که کمک زیادی به بحث زکات و نهادینه کردن فرهنگ پرداخت زکات کمک میکنند.
جعفری با قدردانی از عاملین و مودیان زکات در شهرستان دهگلان، گفت: امید است این افراد شورای زکات شهرستان حمایت نمایند چراکه برخی از مردم نمیدانند که زکات پرداختی در چه محلهایی هزینه میشود.
پایان پیام/
نظر شما