به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری شبستان، نشست خبری کنسرت «زمزمه ها» پیش از ظهر امروز با حضور حمید متبسم،آهنگساز، افشین معصومی، مدیر انتشارات نغمه حصار و پویان بیگلر در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست افشین معصومی، مدیر انتشارات نغمه حصار گفت: کنسرت زمزمهها به آهنگسازی حمید متبسم و خوانندگی سالار عقیلی 26، 27 و 28 دی ماه در تالار وحدت برگزار میشود.
وی افزود: بلیط این کنسرت در گیشههای دارینوش و ققنوس فروخته میشود و به صورت اینترنتی هم در سایت ایران کنسرت فروخته میشود.
در ادامه حمید متبسمآآهنگساز زمزمه ها و سرپرست گروه مضراب گفت: از اینکه در وطن کنسرتی اجرا میکنم خرسندم،امیدوارم با استقبال مخاطبان روبرو شود. این برنامه با عنوان زمزمهها برگرفته از اشعار عاشقانه استاد شفیعی کدکنی و کاری است که حدود یک و نیم سال پیش نگارش آن را آغاز کردم و حدود 4 ماه مشغول آهنگسازیاش بودم. مجموعه اشعار بر وزن مثنوی مولاناست، اشعار وقتی زیاد است و وزن دارد کار آهنگسازی را سخت میکند، پردههای شعر کدکنی اینقدر انگیزه و ایده به من داد که این کار را به پایان برسانم.
وی اظهار کرد: این قطعه برای کوارتت مضرابی نوشته شده و انواع سازهای کوبه ای در آن نقشآفرینی خواهند کرد، در این ترکیب گروه مضراب متشکل از 2 ساز تاز، 2 بربط، سه سهتار و 2 نوازنده کوبهای و خواننده هم آقای عقیلی است. مناطق صوتی برای خواننده مناطق بم است که با روح کار لطیف و عاشقانه شفیعی کدکنی مناسبت دارد.
در ادامه پویان بیگلر، نوازنده گروه مضراب گفت: این پروژه سومی است که من با آقای متبسم همکاری میکنم برداشت من از کارهای استاد متبسم این است که با موسیقی داستانسرایی صوتی می کنند، در قدیمیترین کار وی مثل بامداد و جدیدترین کارش سیمرغ این ویژگی مشهود است.
وی تصریح کرد: «زمزمهها» نیز مانند کارهای دیگر از این وادی پیروی میکند که مجموعه عاشقانههای شفیعی کدکنی است که داستانی را پی میگیرد که از ابتدا تا انتها به صورت پیوسته حرکت میکند و در وسط داستان بخشهای شعر ماجرا را پیش میبرد و بخشهای موسیقی. ویژگی کار متبسم این است که موسیقی و شعر 2 کفه ترازو هستند که به صورت همگن و هموزن با هم کار میکنند، شعر و موسیقی با یکدیگر حرکت میکنند.
حمید متبسم درباره گروه مضراب و ترکیب اعضای آن گفت: گروه مضراب در اروپا از نوازندگانی که هنرجویان من بودند تشکیل شده است، تاکنون تورهای متعددی برگزار کردیم و این برنامه را در چند کنسرت کوچک به اجرا برده ایم اما این کنسرت به شکل وسیعتری برگزار می شود.
این آهنگساز همجنین خاطر نشان کرد: من اگر کاری با کلام میکنم باید تحت تأثیر کلام قرار بگیرم، انگیزه و ایدههای عمومی این کار (زمزمه ها)از شعر استاد شفیعی کدکنی و تحت تأثیر این شعر است، این مجموعه در 5 پرده شعر از ابتدا صحبت عاشق با معشوق از ابتدای ارتباط تا روزگارانی که با آن معشوق زندگی میکند و با آن چه چیزی میرسد تمام این لحظات شاد و غمگین را در کار میبینید.
وی درباره من 5 پرده زمزمه ها نیز گفت: بر اساس حس شعر عناوین« به رنگ خواب»، «از آینه خورشید» «با چشمهساران»، «در شب خزایی» و «تا دریای تو» را برای زمزمه ها برگزیده ام.
حمید متبسم همچنین درباره علاقه به اجرای اشعار شفیع کدکنی نیز اظهار داشت: من در «گل سرخ» از اشعار شفیعی کدکنی استفاده کردم، اما اگر مقایسه ای کنید می بینید میزان اشعار فردوسی در سیمرغ بیشتر از کل اشعاری که از استاد کدکنی استفاده کرده ام، اما با این همه هیچکدام از اینها نمیتواند علاقه من به استاد کدکنی و شعر ایشان را منکر شود.
این آهنگساز درباره استفاده از سالار عقیلی به عنوان خواننده آثارش نیز گفت: همکاری من و سالار عقیلی از نظر تعداد به همان اندازه بوده که با همایون شجریان بوده است و ارجحیتی ندارد. همکاری یک آهنگساز و خواننده بر اساس اثر است که خواننده هم باید قبول کند. ما گزینههای بسیار زیادی نداریم خوانندههای زیادی در ایران هست که من نمیشناسم و مردم هم نمیشناسد، اگر کاری را خواننده گمنامی بخواند باید از سالنهای کوچک شروع شود.
وی افزود: اغلب اجراهای من با شهرام ناظری، پریسا، سیما بینا، ایرج بسطامی، همایون شجریان، صدیق تعریف و سالار عقیلی بوده است، اینکه یکی بیشتر یا کمتر شده کاملا اتفاقی است
پویان بیگلر درباره گروه مضراب و تمرین های این گروه برای زمزمه ها گفت: تجربه بالای آقای متبسم از گروهنوازی و آنسامبل باعث میشود کار خیلی سریع پیش برود، ما تا الان 2 جلسه تمرین بیشتر نداشتیم و کار 40 درصد پیش رفته است و علیرغم انتظاری که داشتم از شنیدن رنگ صوتی سازهای مضرابی، اثر آنقدر خوب نوشته شده است که بخوبی نقش هر سازی را در اثر می شنوید و هم ترکیبشان بسیار تأثیرگذار است، در کوارتت زمزمهها به عنوان اثری که برای سازهای مضرابی نوشته شده سرفصل خوبی برای آنسامبل ایرانی است.
حمید متبسم با بیان اینکه هنر پدیدهای کاملا شخصی است که در ارتباط با مخاطب جنبه اجتماعی پیدا میکند، گفت: هنرمندی که عاشق کارش هست و مایههای لازم را چه به لحاظ قلبی، ذهنی و آموزشهای کودکی دارد، کاری انجام نمی دهد که مردم دوست نداشته باشد، کاری میسازد که دل خودش میخواهد و روح و رواناش میخواهد.
تنها هنری برای مردم است که مردمی نباشد، وقتی انسان قصد کند مخاطبگرا باشد کیفیت کارش پایین میآید. اگر من موفق میشوم که 700 نفر در سالنی کارم را ببیند هدفم تنها این نیست بهترین پاداشام این است که گروه کار میکند و خواننده میخواند و من میشنوم. شنیدن زیاد موسیقی و سر و کار داشتن با هنر ایرانی تأثیر زیادی بر من گذاشته است. شخصیت هنری من تحت تأثیر شنیدن موسیقی اگر روزی بهترین موسقی را هم بنویسم تحت تأثیر موسیقی ایران است.
پایان پیام/
نظر شما