به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام رضا صادقی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: وقف سنت حسنه ای است که به منظور ترویج و نهادینه کردن آن "9 لغایت 15 دی" هفته وقف نامگذاری شده که "9 دی" وقف، قرآن، ولایت و بصیرت دینی ، "10 دی"وقف، سنت نبوی، سیره ائمه اطهار(ع)،"11 دی" وقف، نهاد ممتاز دینی و نقش نظام اسلامی،"12 دی" وقف، تجلی مودت اهل بیت با تکریم امامزادگان،"13 دی"وقف، عمل امینانه به نیات واقفین و رفع نیازهای جامعه، "14 دی" وقف، بانوان وقف و توسعه مشارکت های اجتماعی و "15 دی"وقف، حماسه اقتصادی، ارتقا بهره وری موقوفات نامگذاری شده است.
وی ادامه داد:بهرهگیری از منویات و سفارشات نمایندگان مجلس شورای اسلامی، علمای معزز و مراجع تقلید در مسیر احیای موقوفات حوزه علمیه و همه موقوفات استان یکی از اصلی ترین محورهای کاری این اداره است.
وی تصریح کرد: با توجه به منویات و سفارش های رئیس سازمان اوقاف کشور، احیای موقوفات و بقاع متبرکه در اولویت اداره کل اوقاف استان اصفهان است.
حجت الاسلام صادقی،دیدار با رئیس حوزه علمیه اصفهان و از مراجع تقلید، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، دیدار با استاندار و شهردار اصفهان، نشست صنفی بازاریان، مسابقات تواشیح، ابتهال و اذان، عطرافشانی مزار شهدا، طنین انداز شدن زنگ وقف در مدارس استان و به صورت نمادین در مدرسه شیخ بهائی، محفل انس با قرآن و آزادی زندانیان، برپایی ایستگاه های "همه واقف باشیم"، قرائت زیارت پیامبر اعظم(ص) و دعای توسل در چهار امامزاده شاخص استان،قرائت زیارت عاشورا در بقلع متبرکه،همایش پیاده روی در شهرستان، تجلیل از بانوان واقف را از اهم برنامه های هفته وقف در استان دانست.
وی با بیان اینکه همچنین همزمان با هفته وقف، افتتاح پروژه های وقفی را در استان خواهیم داشت، افزود:همایش یاوران وقف، وقف و رسانه با هدف ترویج فرهنگ وقف و نقش موثر رسانه در پیشبرد احیای فرهنگ وقف در جامعه "15 دی"در آستانه زینبیه(س)برگزار می شود.
حجت الاسلام صادقی افزود: اطلاع رسانی در راستای ترویج فرهنگ وقف در جامعه و تشویق و ترغیب مردم به آن یکی از مهم ترین برنامه های این اداره کل به مناسبت گرامیداشت هفته وقف است.
وی تصریح کرد:واژه "وقف" در قرآن کریم به صراحت نیامده است و به صورت انفاق،صدقه و احسان بیان شده است.
حجت الاسلام صادقی تصریح کرد:یکی از مصداق های واژه "وقف " باقیات الصالحات" است که در قرآن کریم 2 بار به آن اشاره شده است.
وی با اشاره به اینکه از موقوفات بهترین بهره را می توان برای نشر و بسط دین مبین اسلام برد، گفت: حضرت خدیجه(س)همه اموال خود را در راه ترویج دین مبین اسلام هزینه کرد و این بهترین الگو برای بانوان واقف است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهانشهر نجف پایگاه تشیع است و موقوفات آن برای ترویج فرهنگ اسلام زبانزد عام و خاص است.
وی به مساجد مهم و تاریخی اصفهان مانند مسجد امام، مسجد آقانور، مسجد دارالشفا و مسجد جامع اشاره داشت و افزود:اثرات وقف را در این مساجد به دلیل نیات واقفین خیراندیش شاهد هستیم.
حجت الاسلام صادقی با بیان اینکه در دوران مشروطه به شدت مردم را به سنت حسنه وقف تشویق می کردند، افزود:امروز وظیفه ما این است که نیازهای جامعه را بشناسیم و برای فرهنگ قرآنی، حمایت از نخبگان، حمایت از مخترعان، تقویت پایه های نظام و انقلاب موقوفه در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه مساله وقف یک مساله شرعی است، گفت:در سال آینده، تحول اقتصادی در موقوفات و تحول نیروی انسانی در سازمان را با جدیت دنبال می کنیم.
وی ازتعامل این اداره با همه ارگان ها و سازمان ها خبر داد و افزود: این اداره با همکاری و تعامل در احیا و حفظ موقوفات گام های بلندی برمی دارند.
حجت الاسلام صادقی از تعامل اداره اوقاف استان و شهرداری خبر داد و افزود: شهرداری باید مال الاجاره موقوفاتی که در طرح های عمرانی قرار می گیرند پرداخت شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت:خوشبختانه در استان اصفهان یک هزار و 70 موقوفه دارای سند شش دانگ هستند.
وی، اخد سند مالکیت برای موقوفات را بهترین راه حفظ موقوفات عنوان کرد و افزود: امیدوارم وقف در پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی به نقطه مطلوب برسد.
وی از بروز کردن مال الاجاره های موقوفات به صورت پلکانی خبر داد و گفت: افزایش ناگهانی مناسب نیست و بی نظمی و اختلال در کار ایجاد می کند.
پایان پیام/
نظر شما