به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام والملسمین زارعی، امروز(1اردیبهشت) در مراسم هم اندیشی توسعه و ارتقای رشتههای تخصصی حوزه که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه برگزار شد، بر ضرورت تقویت جایگاه پایاننامهها، آموزشهای لازم در امر پایان نامه نویسی و تحقیقات طلاب، راهنمایی و مشاوره و مدیریت امر پایاننامهها و تحقیق طلاب تاکید کرد.
وی با بیان اینکه پایان نامهها و تحقیقات پایانی طلاب جنبه ارزشیابی تحصیلی و آموزشی دارد، خاطرنشان کرد: پس از اینکه یک مقطعی به طلاب آموزش داده می شود، انتظار می رود طلبه ای که فارغ التحصیل این دوره است بتواند از مجموعه علومی که در آن رشته آموزش دیده، این توانمندی را پیدا کند که چند مساله مرتبط با هم را مورد بررسی قرار دهد.
کارشناس مراکز تخصصی حوزه علمیه، با تاکید بر اینکه تحقیقات باید منجر به تولید دانش شود، ادامه داد: آنچه از نظر کارشناسان در زمینه تحقیقات طلاب و دانشجویان در سطح سه و چهار و مشابه آن در دانشگاهها در مقطع کارشناسی ارشد انتظار میرود، پژوهش است و عالی ترین مرتبه آن در سطح چهار و دکترا اتفاق می افتد.
حجت الاسلام والمسلمین زارعی، خاطرنشان کرد: جایگاه پایان نامه های سطح سه و سطح چهار حوزه علمیه از تحقیقات پایانی متمایز است چرا که نقش پژوهشی هم پیدا می کند.
وی خواستار آموزش مهارتهای پژوهشی از سطح یک حوزه علمیه شد و ابراز داشت: مهارت شناخت مشکل، شناخت مساله، تبدیل مشکل به مساله باید از همان سطح یک آموزش داده شود، قالب کسانی که با مساله ای مواجه میشوند نوع پیوند این مساله را با مباحث مختلف نمی دانند.
کارشناس مراکز تخصصی حوزه علمیه، بحث مشاوره و راهنمایی طلاب در زمینه تحقیق و پژوهش را ضروری دانست و گفت: راهنمایی و مشاوره در تحقیقات پایانی باید دارای یک ضوابط تعریف و مقررات مشخصی باشد، به لحاظ اینکه اینها به خوبی مدون نشده است، اساتید متناسب با سلیقهها و توانمندی های خود اقدام می کنند.
پایان پیام/
نظر شما