نیویورک تایمز: ارتباطی جدید بین ایران و ترکیه به نفع دو کشور است

خبرگزاری شبستان،نیویورک تایمز نوشت :مجادله های سیاسی بعید است که اجازه دهند درانتخابات ریاست جمهوری در سال بعد، انچه اردوغان پیش بینی می کند اتفاق بیافتد.

به گزارش خبرنگارسیاست خارجی خبرگزاری شبستان ،نیویورک تایمز در گزارشی به موضوع ارتباطات ایران و ترکیه پرداخته و نوشته است :اردوغان دوران سختی برای بازسازی تصویر پیشین خود در ذهن مردم و حزب عدالت و AKP خواهد داشت اما سیاست خارجی که در پیش خواهد گرفت ممکم است باز هم ترکیه رابه یکی از قطب های منطقه تبدیل کند.
بیش از یک دهه ترکیه روابط بسیار خوبی با همسایگان عرب خود داشت و دیپلمات ها و تاجران ترک در سراسر منطقه حضور داشتند و سیاست اقتصادی ترکیه و دموکراسی مسلمان وی به عنوان الگویی اصیل از ترکیه در منطقه مورد ستایش بود.
در سال گذشته، با این حال، سیاست شرق میانه آقای اردوغان دستخوش طوفان رفته است. جنجال و هیاهو در سراسر منطقه نفوذ ترکیه بین برده و خواسته های اقتصادی خود را قر. و قر آرمان های فناوری اطلاعات و ارتباطات اقتصادی
اختلاف بر سر موضوع سوریه و مصر باعث اختلافاتی میان جهان عرب و ترک ها شدو در حال حاضر مدل ترکیه ای دموکراسی مسلملنان دیگر در منطقه ضعیف شده است.
ناخوشنودی عرب ها و کاهش روابط تجاری با کشورهای حاشیه خلیج باعث صدمه دیدن اقتصاد ترکیه شده است که حالت بحرانی را برای دولت اردوغان ایجاد کرده است .
الان البته شانس به اردوغان روی آورد و الان که امریکا و ایران بدنبال روابط جدی تری هستند اوضاع می تواند تغغیر کند.
در مقابل اسراییل و کشورهای عرب منطقه که فعالیت های هسته ای ایران را به ضرر خود می بینند ترکیه می تواندپل بین ایران و غرب در دروازه جهان به تهران باشد و آن را از انزوا خارج نماید.
ایران نیز با نفوذی که برروی شیعیان منطقه دارد می تواند با ترکیه همکاری کند.ایران به همکاری سوریه عراق و ترکیه برای صادرات نفتی اش نیاز دارد.
روابط اقتصادی میان ایران و ترکیه رشد کرده است و سقف تجارتی دو کشور تا حدود ارزشی 20میلیلارد دلار ارزیابی میشود.به هر حال این دو کشور در راستای دور زدن تحریم ها همکاری های مشترکی با هم داشته اند.
گفتنی است حتی با انعقاد قرار داد طولانی مدت ایران با غرب این کشور به این زودی ها با استقبال کشورهای سنی منطقه روبرو نمی شودو در این راستا ترکیه میتواند به عنوان یک شریک استراتتژیک برای ایران عمل کند.
با رو به زوال رفتن نفوذ آمریکا در منطقه ومخالفت متحدان عرب و رژیم صهیونیستی با ایران ترکیه میتواند نقش مرکزی خودرا به لطف همکاری با ایران گسترش دهد.همکاری این دو کشور میتواند باعث تحکیم موقعیت سیاسی میانه رو ها ی ایرانی شود .
البته ترکیه در این میان باید اطمینان غرب را نیز به عنوان یکی از متحان ناتو داشته باشد و از اهریمن جلوه داد غربی ها بپرهیزد و اردوغان باید به دنبال راهی برای مدیریت این بحران خانگی باشد.
پایان پیام/
 

کد خبر 328280

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha