شورای شهر تهران برای معماری مساجد برنامه دارد

خبرگزاری شبستان: یک عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به لزوم توجه به معماری مساجد پایتخت در شورای اسلامی شهر گفت: بر اساس فراخوانی بنا شد طرح‌های معماران در این زمینه جمع‌آوری شود.

غلامرضا انصاری، عضو شورای اسلامی شهر تهران در مورد برنامه‌ها و سیاست های کاری شورای شهر در مورد  توجه  به مساجد به خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: توجه به نهادهای دینی همچون مسجد در سال‌های گذشته همواره مورد توجه بوده و این نهاد به هیچ عنوان وابستگی به مراکز دولتی نداشته است.

 

وی بیان کرد: علاوه بر آن سازمان‌های فرهنگی و شهرداری‌ها هم در شهرهای بزرگ همواره در توسعه مساجد تلاش های گسترده ای داشته اند اما در میان متولیان فرهنگی نیز باید در توسعه مشارکت‌های مردمی در مسجدسازی و مردمی‌ شدن نهاد مسجد توجه جدی داشته باشند زیرا که مساجد در جهان اسلام و در زمان‌هایی که تمدن اسلامی مورد توجه بوده است، فعل و انفعالات فرهنگی و سیاسی را هدایت می کردند و تنها مکانی برای سه وعده نماز، فعالیت‌های مذهبی نبودند هم اکنون هم باید تلاش شود این نهاد در میان جوانان و نوجوانان همان جایگاه گذشته را داشته باشد.

 

انصاری اظهار کرد: باید مرکزیت مسجد و فعل و انفعالات زندگی به مساجد بازگردد زیرا در چنین شرایطی است که می‌توان رونق نسبی به مساجد داد. امروز شاهد هستیم که متأسفانه نماز صبح در بسیاری از مساجد برگزار نمی‌شود و به جز ظهر و شب درب مساجد بسته است. اگر کسی خارج از وقت برای نماز به مسجد مراجعه کند با مشکل مواجه می‌شود از اینرو باید درب مساجد همیشه به روی مردم باز باشد.

 

میانگین سن افرادی که در مسجد حضور می یابند بالای 45سال است

این عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: نمایشگاه‌های فرهنگی و کتاب باید در مساجد تشکیل شود و مسجد باید کانونی باشد برای جوانان کنکوری، دانشجویان و فعالیت‌های ورزشی و فوق برنامه. مساجد باید از حالت مهجوریت خارج شوند، پای جوان تر ها باید به مساجد باز شود همان‌طور که قبل از انقلاب به این شکل بود و محصول آن را در انقلاب دیدیم امروز متأسفانه میانگین سن کسانی که در مسجد حضور می‌یابند بالای 45 است، باید تلاش شود پای جوان‌ها و نوجوان‌ها به هر طریق ممکن به مساجد باز شود.

 

تشکیل مراکز مشاوره در مساجد

 وی ادامه داد: امروز مراکز مشاوره در برخی از مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برگزار می‌شود ولی باید این مراکز مشاوره در مساجد افزایش یابد. مشاوره‌های جامعه‌شناسی و روان‌شناسی را می‌توانیم به راحتی در مساجد گسترش دهیم و نهادهای اجتماعی همانند سازمان بهزیستی، نهادهای مردمی که در حوزه اجتماعی و فرهنگی فعالیت می‌کنند باید بخشی از فعالیت‌هایشان در مساجد سازماندهی شود.

 

وی یکی دیگر از محورهایی که باید مورد توجه مساجد قرار گیرد توجه به بعد فرهنگ سازی در زمینه کتابخوانی عنوان و تصریح کرد: مساجد باید کانون کتاب و کتابخوانی باشند و کتابخانه‌های استراتژیک و مهم باید در مساجد و کانون‌های فرهنگی پایه‌گذاری و ایجاد شود.

 

جمع آوری طرح های جدید معماری 

انصاری با اشاره به اینکه توجه به معماری مساجد تهران یکی از نکات مهمی است که در شورای اسلامی شهر تهران مورد توجه است، تصریح کرد: هنر دوره های سلجوقی، زندیان، صفویان و ایلخانیان را با معماری‌هایشان می‌شناسیم در معماری مساجد دوره‌های گذشته همچون مسجد امام خمینی (ره)، اصفهان و دیگر مساجد تاریخی طراوت و نشاط دیده می‌شد ولی در حال حاضر در مراکز عمومی و مساجد امروزی به معماری مساجد توجه نمی شود و دقت های لازم صورت نمی گیرد که باید فرهنگ معماری را گسترش دهیم.

 

وی گفت: در این زمینه یکی از محورهایی که در شورای اسلامی شهر تهران مورد توجه است و در جلسات شورا شهر هم مورد بحث قرار گرفته است، بازگشت به معماری اسلامی-ایرانی در ساخت مساجد جدید بوده است که در این راستا بنا شد در فراخوانی طرح‌های جدید در مورد معماری مساجد جمع‌آوری شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 328552

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha