حجت الاسلام محسن غرویان در گفتگوبا خبرنگار شبستان در قم با اشاره به سالروز شهادت هشتمین ستاره آسمان ولایت امام رضا(ع) گفت: امام رضا (ع) دارای ابعاد شخصیتی فراوانی می باشد که می توان به توجه ایشان در مسائل علمی و سیاست اشاره کرد.
وی افزود: امام رضا(ع) به مسائل سیاسی و اجتماعی توجه زیادی داشتند از این رو ولایت عهدی را به جهت سامان دادن به وضعیت جامعه اسلامی در بعد سیاسی و اجتماعی قبول کردند.
حجت الاسلام غرویان ادامه داد: توجه و مرتبه علمی امام رضا(ع) در بعد مسائل علمی، کلامی و فلسفه به اندازه ای بود که در دوران ایشان به وی لقب عالم آل محمد دادند وچنان روحیه ای داشتند که با فیلسوفان ادیان مختلف مباحثه کرده و شاگردان خود را نیز تشویق می نمودند.
عضوهئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: باید در عصر حاضراز مباحث کلامی، فقهی و فلسفه در مسائل اجتماعی و مذاکرات سیاسی بهره مند شده و درس بگیریم.
وی اظهار داشت: دوران امام رضا(ع) به عینه مصداق بارز پیوند دیانت و سیاست بوده که نشان ازاهمیت توجه امام رضا(ع) نسبت به موضوعات سیاسی و اجتماعی دارد.
حجت الاسلام غرویان یاد آورشد: مقام وموقعیت علی بن موسی رضا(ع) در دستگاه مأمون باعث حسادت مأمون نسبت به امام رضا(ع)می شد چرا که موقعیت مأمون با حضورامام رضا(ع) به دلیل محبوبیت امام رضا(ع) در مرو و خراسان باعث تنزل جایگاه مأمون شده بود به همین جهت مآمون اقدام به مسموم کردن امام رضا(ع) کرد تا جایگاه خود را بدست آورد که در همین راستا بعد از شهادت امام رضا(ع) جایگاه خود را تثبیت نمود.
عضوهئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه خاطر نشان ساخت: امام رضا(ع) دارای چنان جایگاه و شخصیتی بود که پس از شهادت نیزمحبوبیت آن حضرت در قلوب مسلمین و شیعیان اجتماع آنان در مرو و خراسان را بیشتر نمود و مشهد به عنوان پایگاه ای علمی مورد توجه علما و اندیشمندان قرار گرفت.
وی اذعان کرد: از این رو شهر مشهد در ابعاد مختلف به عنوان یکی از پایگاه های علمی عالم آل محمد تا کنون باقی مانده است و علما و اندیشمندان بسیاربزرگی را در دامان خود پرورده است .
حجت الاسلام غرویان با اشاره به اینکه شهر مشهد همواره مود توجه تمامی اقشار بوده است گفت: طبق روایات و اخبار امام رضا(ع) در سرزمین ایران غریب بودند و امام رضا(ع) به عنوان امام غریب نام گرفتند چون در این سرزمین غریب بودند سفارش شد شیعیان به زیارت ایشان بروند .
عضوهئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه افزود: براساس آنچه در تاریخ طبری آمده این غربت امام رضا(ع) زمینه ای شد که شیعیان گرد مقبره ایشان اجتماع کرده و در واقع پایگاهی برای انسجام شیعیان شد.
وی بیان داشت: مأمون به این نتیجه رسید که نمی تواند حقانیت امام و جایگاه اصلی امام را از ذهن شیعیان پاک کند وعباسیان از اینکه مأمون ولایتعهدی را به امام سپرده اند ناراضی بودند و از این رو امام را به شهادت رساندند چنان که خود مأمون پس از شهادت آن حضرت احساس خطر کرد و اعلام نمود امام رضا(ع) از دنیا رفته است و شما باید ازمن اطاعت کنید.
عضوهئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه ابراز داشت: کلام، عرفان و اخلاق امام رضا(ع) به گونه ای بود که می توان در باب ابعاد شخصیتی واخلاقی آن در تمامی عرصه های سیاسی و اجتماعی استفاده نمود.
حجت الاسلام غرویان در ادامه با بیان اینکه هرگز نباید مقام ائمه (ع) را در قالب معجزات و کرامات دید ادامه داد:ائمه (ع) دارای شان و منزلت ویژه ای هستند می باشد که نباید با خارق العاده و ماورایی دانستن آنها شأن و جایگاه آنان را پایین بیاوریم و نباید همواره ازآنها حاجات و شفای بیماران را خواست بلکه باید با نیت قلبی، پاک و مقدس حاجات خود را از خدواند بخواهیم و از ائمه به عنوان واسطه بهره مند شویم.
وی در پایان گفت: این باور قلبی نسبت به امام رضا(ع) به گونه ای است که حتی مسیحیان و اهل تسنن نیز نسبت به آن حضرت ارادت دارندچرا که عنصر اصلی شخصیت آن حضرت به گونه ای است که انسانهای زیادی را دراقصی نقاط جهان به خود جلب نموده است و ما نیز باید به عنوان شیعیان واقعی آن حضرت همواره باید از ابعاد شخصیتی امام رضا(ع) به عنوان الگو و سرمشق بهره مند شویم.
پایان پیام/
نظر شما