به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، سیدعلی سرابی، قائممقام شورای عالی قرآن و دبیر سومین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم که امروز شنبه 14 دی برگزار شد با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده ویژه قاریان و اساتید بینالمللی قرآن در سومین طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم گفت: اساتید برجسته قرآنی که در مسابقات بینالمللی حایز رتبههای برتر هستند از نظر مفاد آزمونی طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته شده تا آزمونها در شآن این افراد برگزار شود. همچنین افرادی که توانمندی آنها در مسابقات بینالمللی احراز شده از شرکت در برخی از بخشهای این طرح معاف میشوند.
وی افزود: طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم با هدف ارتقا و ارزیابی سطح قرآنی کشور و تبیین نقشه راه برای دستیابی به قاریان و مدرسان قرآن در سطح مطلوب برگزار میشود. همچنین برگزاری برنامههای آموزشی ویژه داوطلبان و کشف استعدادهای قرآنی از دیگر اهداف این طرح است که همراه با برگزاری کارگاههای آموزشی داوطلبان تحت این آموزشها قرار میگیرند.
سرابی تصریح کرد: شرکت کنندگان در طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم از مزایای طرحهای هنری برخوردار بوده و دریافتکنندگان گواهی هر یک از درجات یک تا چهار این طرح میتوانند از مزایای استخدامهای دولتی و غیردولتی معادل با درجه دکتری، فوق لیسانس، لیسانس و کاردانی بهرهمند شوند. برخورداری از امتیاز ملی نخبگان از دیگر مزایای در نظر گرفته شده ویژه دریافتکنندگان یکی از درجات یک تا 4 طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم است.
وی با اشاره به سازوکار تصویب طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم و عملیاتیشدن آن به همت شورای عالی قرآن عنوان کرد: طرح ارزیابی با هدف ارتقای علمی و فرهنگی قاریان و مدرسان و ارایه برنامهها و معرفی پایههای علمی و هنری و فنی در نظام آموزش قرآن کشور برگزار شد که شورای عالی قرآن ملزم به اجرای سالیانه این طرح است. طبق جمعبندیهای انجامشده در سال 89 همزمان با تأسیس شورای فرهنگ قرآنی اجرای طرح و اعطای مدرک قاریان و مدرسان قرآن کریم به شورای عالی قرآن محول شد که کلیه مراحل اجرایی آن تحت نظارت و تصویب این مرکز قرار گرفت.
قائممقام شورای عالی قرآن افزود: طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش، سازمان اوقاف و امور خیریه، نمایندگی ولیفقیه، حوزههای علمیه، وزارت بهداشت، درمان و فناوری و دیگر سازمانها و ارگانهای فرهنگی و قرآنی کشور برگزار میشود که طی دو دوره گذشته در سالهای 90 و 91 بالغ بر 40 نفر در گرایشهای مختلف یک تا 4 ویژه قاریان و مدرسان حایز دریافت گواهینامه شدند.
سرابی با اشاره به زمانبندی سومین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم اظهار کرد: این طرح از فردا 15 دی آغاز شده و تا 15 بهمن ادامه می یابد و از علاقمندان به شرکت در این طرح ثبتنام به عمل میآید. مرحله دوم و کتبی طرح ارزیابی در تیرماه سال 93 و مرحله نهایی و آزمونهای تفصیلی علمی و مهارتی در شهریورماه سال آینده برگزار میشود.
قائممقام شورای عالی قرآن افزود: شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی قرآن کریم برای دریافت یکی از درجات چهارگانه طرح ارزیابی ملزم به شرکت در آن هستند زیرا مفاد امتحانی است که شرکتکنندگان را از نظر علمی و نظری در مباحث قرآنی ارزیابی میکند. البته برخی از قاریان بینالمللی و اساتید برجسته قرآنی که توانمندی آنها احراز شده با تسهیلات خاصی در این طرح شرکت میکنند.
سرابی با اشاره به اهم فعالیتهای شورای عالی قرآن و دستاوردهای آن عنوان کرد: نظارت بر برنامههای قرآنی و مناجاتخوانی ویژه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران یکی از وظایف شورای عالی قرآن است که تاکنون با قوت در حال اجرا است. همچنین شورای عالی قرآن صدا و سیما با دعوت از اساتید برجسته اقدام به غنیسازی برنامههای قرآنی رسانه ملی در شبکههای مختلف تلویزیونی کرده است که هرساله نیز با تدوین ضوابط برنامههای قرآنی فعالیت می کنند.
وی تصریح کرد: همزمان با راهاندازی شبکه قرآن و معارف سیما و گسترش برنامههای قرآنی در رسانه ملی شورای عالی قرآن نیز نظارت بیش از پیش داشته تا این برنامهها با کیفیت هرچه بهتر پخش شود. اعزام قاریان برجسته کشور به سایر سرزمینهای اسلامی و تلاش برای نشر فرهنگ قرآنی در میان سایر ملل از دیگر برنامههای شورای عالی قرآن است.
سرابی عنوان کرد: برگزاری نشستهای علمی و همایشهای سالیانه، تربیت استعدادهای درخشان قرآنی برای آموزش در جهت ارتقای سطح آنها، فعالیت در حوزه اطلاعرسانی در عرصه تلاوت قرآن و اهتمام به معرفی ظرافتهای هنری قرائت قرآن کریم از دیگر برنامههای شورای عالی قرآن است. همچنین امکان رصد دایمی کلیه برنامههای قرآنی و نغمات دینی برنامههای صدا و سیما و کیفیسازی 90 درصد این برنامهها با استانداردهای بالای فنی از دیگر اهداف شورای عالی قرآنی است.
سرابی با اشاره به برگزاری کرسیهای تلاوت قرآن کریم به همت شورای عالی قرآن گفت: برگزاری هفتگی کرسیهای اذانگاهی قرآن کریم با حضور اساتید برجسته کشوری از دیگر برنامههای شورای عالی قرآن بوده که طبعا به علت حساسیت پخش زنده این تلاوتها از صدا و سیما و ضریب خطای قاریان و عدم اصلاح غلطهای احتمالی در پخش زنده این تلاوتها از سیما محدودیت داریم اما بسیاری از این کرسیهای تلاوت و اذانگاهی پس از ضبط و کارشناسیشدن توسط اساتید در فواصل مختلف برنامههای شبکههای مختلف سیما پخش میشود.
پایان پیام/
نظر شما