سرنوشت میلیاردر 39 ساله در انفرادی اوین!

خبرگزاری شبستان: بابک زنجانی میلیاردر جوانی که در عرض کمتر از یک سال نامش به رسانه ها کشیده شد مدتی است که در سلول انفرادی زندان اوین به سر می برد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، اولین بار نام بابک زنجانی از طریق فیلمی که محمود احمدی نژاد در مجلس شورای اسلامی منتشر کرد از زبان فاضل لاریجانی برادر علی لاریجانی در این فیلم به گوش همه  رسید.  این فیلم در 18 بهمن 1391 روز استیضاح وزیر کار دولت دهم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی پخش شد.

پس از این تلویزیون فارسی بی بی سی به سراغ بابک زنجانی رفت و از او در خصوص جزئیات این فیلم پرسید.

در ادامه بابک زنجانی به نامی آشنا در میان اهالی میلیاردر و میلیونر ایرانی تبدیل شد و خبرگزاری ایسنا در جهت بیشتر شناخته شدنش به گفتگو با وی پرداخت.

وی پس از حاشیه هایی که برایش ایجاد شد در تاریخ 9 دی 1392 توسط دستور دادستان تهران بازداشت شد.

محسنی اژه‌ای دادستان کل کشور بدون اشاره به جزئیات اتهامات این فرد گفت: وی از سوی دادستانی تهران بازداشت شده است.

در خبرهای تکمیلی آمده بود که این فرد پرونده‌اش از سوی سازمان بازرسی کل کشور تکمیل شده و به واسطه بیم از فرار وی بازداشت شده است.

اما خبرهایی درباره نحوه نگهداری این فرد در زندان اوین از سوی برخی رسانه‌ها منتشر شده بود که حکایت از آن داشت وی امکانات خاصی را در اختیار دارد.

یک مقام آگاه در زندان اوین گفت: بابک زنجانی با توجه به قراره صادر شده تحویل زندان اوین شده است و در انفرادی به سر می‌برد.

وی ادامه داد: همه اطاق‌های نگهداری متهمان 12 متری است و یک چشمه توالت در آن قرار دارد تا برای فرد بازداشت شده مشکلی به وجود نیاید.

این مقام مسئول با رد اختصاص هرگونه امکانات ویژه به بابک زنجانی گفت: با این فرد هم همچون سایر زندانیان و بازداشت شدگان رفتار می‌شود.

بابک زنجانی کیست؟
بابک زنجانی با نام کامل بابک مرتضی زنجانی (متولد 21 اسفند 1349 در تهران) به گفته خودش دارای بیش از 70 شرکت از جمله شرکت هولدینگ توسعه سورینت قشم، "اولین بانک سرمایه‌گذاری اسلامی" (به انگلیسی: First Islamic Investment Bank) در مالزی، سهامدار شرکت هواپیمایی انور ترکیه، مؤسسه مالی اعتباری در امارات و بانک ارزش تاجیکستان است. او همچنین شرکت‌هایی در دوبی، ترکیه و تاجیکستان دارد. در یکی از قطعنامه‌های تحریم اتحادیه اروپا که از او اسم برده شده 15 شرکت منتسب به او نام برده شده است.

زنجانی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفته است که او 64 شرکت داخلی و خارجی دارد و "هم‌اکنون در ایران و دیگر کشورهای دنیا با 17 هزار نفر پرسنل مشغول ارائه تجارت و خدمات هستیم."

زنجانی همچنین مالک و رییس هیات مدیره باشگاه فوتبال راه‌آهن است. وی در 14 آذر 1392 در گفتگویی با علی پروین اعلام کرد حاضر است 200 میلیارد تومان نقد بدهد تا مالک باشگاه پرسپولیس شود.

وی همچنین رئیس هیئت مدیره هواپیمایی قشم است.

به گفته خود زنجانی، زمان سربازی به سپاه اردکان اعزام شده است. در اردکان چون مرتب تر بود و تمیزتر می‌نوشت به قرارگاه فرماندهی سپاه منتقل شد. بعد از حدود 13 تا 14 ماه با دیدار اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور سابق ایران از قرارگاه سپاه و تأکید بر نیاز برخی مراکز، از جمله بانک مرکزی به سرباز، وی را به عنوان سرباز به بانک مرکزی تهران می‌فرستند.

بابک زنجانی چندی بعد راننده محسن نوربخش، رئیس وقت بانک مرکزی می‌شود. او در آنجا غیر از رانندگی کار ثبت نامه‌ها را هم بر عهده می‌گیرد. زنجانی بعد از اتمام دوره سربازی به دلیل اینکه "صاحب چند کارت" برای دلالی بانک مرکزی بود تصمیم می‌گیرد در تزریق دلارهای بانک مرکزی برای کنترل بازار فعالیت کند.

زنجانی می‌گوید، نخستین ارزی که از بانک مرکزی برای توزیع گرفته 17 میلیون دلار بوده؛ کارمزدی که بابت توزیع آن دریافت کرده هم 17 میلیون تومان بوده است. او هر روز 17 میلیون دلار از بانک می‌گرفت و پخش می‌کرد و 17 میلیون تومان هم سود دریافت می‌کرده است.

زنجانی پس از درگذشت نوربخش تصمیم می‌گیرد "سالامبور" فروش شود، یعنی پوست گوسفند به خارج از ایران بفروشد. او پوست گوسفندان را می‌خرید، سپس دباغی کرده و بعد به گفته خود، آنها را به ترکیه می‌فرستاد. زنجانی می‌گوید، در نخستین کانتینری که به ترکیه فرستاد هر "سالامبور" برایش نیم دلار تمام شد؛ اما آنها را در ترکیه به 19 تا 20 دلار فروخت و پولش یک‌باره چندبرابر شد. او کارش را با 5 هزار پوست شروع کرد و سودهای کلانی عایدش شد؛ همه چیز خوب پیش‌می‌رفت تا اینکه در سال 1996 میلادی ورشکست شد و به زندان افتاد.

او در دسامبر 2012 توسط اتحادیه اروپا به دلیل آنچه "کمک به دور زدن تحریمها از طریق داشتن نقش کلیدی در تجارت نفت ایران و انتقال پول مربوط به فروش آن به دولت ایران" خوانده شد، در لیست تحریم قرار گرفت. خودش در مصاحبه با رویترز ورود به این لیست را اشتباه خواند و گفت که کاری خلاف قواعد اتحادیه اروپا نکرده و نفت را در کشورهای معاف از تحریم و طبق قوانین بین‌المللی فروخته است. او همچنین در این مصاحبه می‌گوید که یک مجموعه تجاری خصوصی دارد که هیچ رابطه خاصی با دولت ایران ندارد و شرکت نفتی او در عراق فعالیت تجاری می‌کند.

او و موسسه‌های مرتبط با او در آوریل 2013 توسط آمریکا به پولشویی برای دور زدن تحریم‌های اعمال شده علیه ایران متهم شده‌اند. دیوید کوهن، معاون وزارت دارایی آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، با اعلام این خبر، ایران را به توسل به تمهیدات مجرمانه و پولشویی برای جابجایی نفت و پول خود متهم کرد. آقای کوهن گفت: "ما در رسوا و خنثی کردن تلاش‌های ایران از طریق بابک زنجانی یا دیمیتری کامبیس یا هر شریک جرم دیگری در آینده، برای فرار از تحریم‌های بین‌المللی و سوءاستفاده از نظام مالی جهانی بی رحمانه اقدام خواهیم کرد."
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران روز سه شنبه 19 شهریور 92، (10 سپتامبر 2013) گفت بابک زنجانی، تاجر ایرانی بیش از دو میلیارد دلار حاصل از فروش نفت ایران را به خزانه دولت واریز نکرده و وزارت نفت و مجلس ایران در حال پیگیری این مساله هستند. همچنین وی به خبرنگاران گفت که آقای زنجانی معتقد است که این پول به حسابش ریخته شده اما این حساب از طرف آمریکایی‌ها بلوکه شده است.

پنج‌شنبه 21 شهریور 1392 جلیل جعفری عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت "دو میلیارد دلار نیست، بلکه دو میلیارد و 800 میلیون دلار است".

سه شنبه 26 آذر 1392 عضو هیات‌رییسه اتحادیه صادرکـنـندگـان فـرآورده‌های نفتی و پتروشیمی در گفتگو با روزنامه شرق گفت: بابک زنجانی مهره سوخته یک جریان است، جریانی که حالا چندان هم از تخریب او ناراضی نیستند.
بابک زنجانی در فیلمی که پس از بازدداشت او در یوتیوب منتشر شده، مدعی شده که پول‌ها را به حساب‌ وزارت نفت ریخته است، اما برای انتقال آن مشکل وجود دارد.

وی با بیان این‌که من با وزارت نفت نه فعالیت خاصی داشتم و نه رابطه تجاری گفته است: "حقیقتا در خارج از کشور یک شرکت هنگ‌کنگی که زیرمجموعه وزارت نفت و ثبث شده در آنجا بود، برای این‌که بتواند فروش محصولات و نقل و انتقالات مالی را به سرانجام برساند، باید در یکی از بانک‌های خارج از کشور حساب باز می‌کرد، ولی با توجه به تحریم‌هایی که وجود داشت، هیچ بانکی حاضر به ارائه خدمات نبود. از آن‌جا بود که من کمک کردم و این شرکت در یکی از بانک‌هایی که در آن فعالیت داشتم حساب باز کرد...

اما زمانی‌که من و بانک تحریم شدیم ارتباط سوئیتفی این بانک نیز قطع شد... الان دولت می‌خواهد پول‌ها را در حساب های بانک مرکزی و وزارت نفت بریزد تا بگوید آنها را وصول کرده است، اما از هیچ‌جای دنیا نمی‌توان این کار را کرد؛ اگر کسی بیاید هزار دلار را منتقل کند، آن وقت من هم به قول آقای وزیر 2 میلیارد دلار را منتقل می کنم...

در 2، 3 سال گذشته،‌ حداقل بیش از 17 میلیارد یورو منابع به داخل کشور انتقال داده شد و اگر سوء‌نیتی بود، ‌نسبت به این مقدار پول انجام می شد نه به این ته‌مانده 1 میلیار دلار و خرده‌ای."

وی در این فیلم اطمینان داده است: "من به اولین حسابی که برای وزارت نفت یا شرکت هنگ‌کنگی قابل اطمینان باشد،‌ مبالغ را انتقال می دهم."

بانک ملی تاجیکستان اخیرا به رسانه های محلی اعلام کرده است که هیچ گونه ارتباطی با بابک زنجانی، میلیاردر ایرانی، نداشته است.

عبدالغفار قربان اف، مسوول دفتر مطبوعاتی بانک ملی تاجیکستان در آخرین روز سال 2013 در گفت وگو با خبرنگاران گفت: "سندی که برای نشان دادن ارتباط میان میلیاردر ایرانی و بانک مذکور توسط زنجانی به پارلمان ایران ارائه شده، جعلی است."
پایان پیام/

کد خبر 329394

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha