برگزاری همایش « وقف مظهر انفاق ، تعاون و ارتقاء معنوی جامعه اسلامی »

خبرگزاری شبستان: همزمان با آخرین روز از هفته وقف ، همایش « وقف مظهر انفاق ، تعاون و ارتقاء معنوی جامعه اسلامی » به همت دارالقرآن مسجد امام جعفر صادق(ع) و شورای قرآنی منطقه 15 برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «محسن طلایی» مدیر روابط عمومی دارالقرآن مسجد امام جعفرصادق(ع) گفت : همزمان با آخرین روز از هفته وقف ، همایش « وقف مظهر انفاق ، تعاون و ارتقاء معنوی جامعه اسلامی » به میزبانی اداره اوقاف و امور خیریه جنوبشرق تهران و با همکاری دارالقرآن مسجد امام جعفر صادق(ع) و شورای قرآنی منطقه 15، امروز یکشنبه 15دی ماه از ساعت 8 و 30 دقیقه تا 10 صبح برگزار شد.
در ابتدای این همایش « قاسم مالکی»، مدرس دانشگاه و عضو فعال جمعیت قرآنی استان تهران طی سخنانی تصریح کرد: در قرآن کریم آیه ای که به صورت مستقیم بر وقف و احکام آن دلالت کند وجود ندارد ولی عالمان دینی و مفسران قرآن کریم از مفهوم برخی آیات قرآن چنین دریافته اند که وقف در قالب مفاهیمی همچون انفاق و تعاون و... مورد تأیید قرآن کریم است. زیرا اعمال خیر و صالح همواره در آیات الهی و نورانی آن مورد تاکید بوده و مردم به انجام کارهای نیک و انفاق تشویق شده اند. خداوند باری تعالی در سوره مومنون آیه 61 می فرماید: اهل ایمان آنانند که در کارهای نیک شتاب می ورزند و در انجام آنها سبقت می جویند.
 

این عضو فعال جمعیت قرآنی استان تهران تصریح کرد: مواردی همانند صدقه دادن ،‌ قرض الحسنه،‌ تعاون ، انفاق و.... که در قرآن کریم ذکر شده است به نوعی با روح وقف سازگاری دارد . در مکتب اسلام موضوع وقف و صدقه جاریه همواره جایگاه خاصی داشته است. وقف سنت حسنه ای است که از گذشته به صورتهای مختلفی در تاریخ زندگی بشری وجود داشته و اسلام آن را با تأکیدات خود در مسیر اصولی، منطقی و هدفدار خود قرار داده است. یکی از کارکردهای مهم وقف ایجاد تاسیسات ، اماکن رفاهی برای استفاده عامه مردم و حفظ و نگهداری بناهای تاریخی و مذهبی است. بناهایی مهم و با ارزش تاریخی و هنری متعددی وجود دارند که با بهره گیری از وقف ایجاد و در طول تاریخ حفظ و صیانت شده اند.


وی افزود: به جرأت می توان گفت وقف یکی از بارزترین مظاهر احسان و نیکوکاری به مردم و خدمت به همنوعان و کمک به مصالح عمومی مردم و کاهش مشکلات جامعه و ساماندهی امور فرهنگی ،‌ اقتصادی و اجتماعی در مسیر گسترش فرهنگ انفاق و تعاون است. از طریق وقف می توان بخش قابل توجهی از دغدغه ها و تنگناهای جامعه را شناخت و اموال و دارایی های افراد نیکوکار و خیر را داوطلبانه و با رضایتمندی کامل در جهت رفع و برطرف نمودن مشکلات مردم به کار بست.
مالکی خاطرنشان کرد: مسئله وقف از موضوعات مهم و شاخص در احکام اسلامی است و بخشی از مباحث اجتماعی اسلام همچون انفاق و تعاون نیز بر مبنای موقوفات استوار شده است. افراد خیر اندیش، با نیت های خالص خود هدایتگر جامعه به سوی خیر و صلاح و عامل رشد و ارتقاء معنوی تمام شهروندان بوده اند. اینگونه افراد با این اقدام خیرخواهانه خود زمینه رونق اقتصاداسلامی و گسترش فرهنگ تعاون را فراهم نمودند که اکنون با گذشت سالیان سال شاهد استفاده از این بناهای ماندگار هستیم و از آنها بهره می بریم.


وی افزود: همچنین وقف نقش بسزایی در ارتقاء عرصه های علمی، پژوهشی، درمانی، اقتصادی، فرهنگی دارد. وجود هزاران مدرسه، مسجد، درمانگاه، بیمارستان، حسینیه، کتابخانه، کاروانسرا، ، حمام، قنات، آب انبار، پل و غیره بهترین گواه و شاهد آن در طول تاریخ است. 
مالکی در پایان سخنان خود گفت: سنت حسنه وقف یکی از بهترین مصادیق احسان و نیکوکاری به مردم و خدمت به همنوعان است. روحیه تعاون اجتماعی و سبقت در خیرات در نهاد وقف به خوبی تجلی می یابد . همواره منافع و عواید حاصل از وقف در امور عام المنفعه مصرف می شود که این امر پسندیده تا به حال توانسته است در ساماندهی و پابرجایی بناهای با ارزش تاریخی و مذهبی نقش بسزایی ایفا کند. با توجه به کارکردهای مثبت وقف برای عامه مردم ، ضروری است که با تدوین یک سیاست مناسب و برنامه ریزی صحیح از سوی متصدیان امور، به منظور شکوفایی فرهنگ وقف در جامعه، زمینه احیای این سنت حسنه و نبوی را فراهم آورد. که این امر مستلزم تلاش همه دستگاه های اجرایی ذیربط در سطح کشور می باشد

شایان ذکر است در پایان این مراسم از 8 نفر از خیرین نیکوکار منطقه 15 که در امر وقف اماکن فرهنگی و آموزشی سطح منطقه با آموزش و پرورش و شهرداری منطقه 15 همکاری داشته اند تقدیر بعمل آمد.
پایان پیام/

کد خبر 329717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha