به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اختتامیه کنگره ملی وقف، حماسه اقتصادی و سبک زندگی اسلامی ظهر روز یکشنبه 15 دی در تالار شهید چمران دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
بر پایه این گزارش، علی صالحآبادی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار طی سخنانی با اشاره به جنبههای کارکرد وقف و همافزایی میان اداره اوقاف و سازمان بورس اظهار کرد: واقعیت این است که مقوله وقف یکی از زیباترین جلوههای هستی است که نتایج آن در آخرت نصیب انسان میشود لذا این مؤلفه و سنت حسنه اسلامی میتواند به اقتصاد و پیشرفت جامعه در حوزه مالی کمک کند.
وی با بیان اینکه وقف از جلوههای اقتصادی غیردولتی محسوب میشود، افزود: ما باید داراییهای وقفی را افزایش دهیم و در عین حال با توجه به اینکه وقف یکی از ارکان نظام اقتصاد اسلامی است باید بتوانیم آن را در سطح اقتصاد جامعه تسری دهیم که در این راستا سازمان اوقاف و امور خیریه نقش بسیار اساسی و مهمی را ایفا میکند.
صالحآبادی در ادامه به کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار اشاره و خاطرنشان کرد: این کمیته آمادگی دارد تا از جنبههای فقهی و شرعی با سازمان اوقاف همکاری داشته باشد.
وی ادامه داد: به طور کلی در رابطه با حوزه وقف راهکارهای مختلفی را میِتوان در راستای بهرهگیری از این سنت حسنه بررسی کرد که به شخصه پیشنهاد میکنم فقهای بزرگ راه را برای وقف و توسعه آن باز کنند و در راستای گسترش موقوفات تعامل بیشتری را در حوزه وقف با نهادهای اقتصادی از جمله بورس داشته باشند.
صالحآبادی تصریح کرد: نکته دوم آن است که بتوانیم از موقوفات حسابرسی داشته باشیم یعنی وضعیت آنها را بررسی و در اختیار مردم قرار دهیم چرا که زمانی که مردم از عملکرد این موقوفات اطلاع یابند قطعا با رغبت بیشتری به سمت این سنت حسنه خواهند آمد که البته بجز این مسئله نیاز است رسانه ملی نیز با برنامههای متعدد مردم را از مسایل اقتصادی از جمله وقف به عنوان یکی از ارکان نظام اقتصادی اسلام آشنا کنند.
وی با اشاره به فعالیتهای سازمان بورس و اوراق بهادار در حوزه وقف تصریح کرد: وقف سهام یکی از مقولاتی است که در حال حاضر در سازمان بورس وجود دارد که قطعا باید توسعه یابد که در همین جا اعلام آمادگی میکنیم با سازمان اوقاف در این رابطه همکاری داشته باشیم ضمن آنکه صندوقهای نیکوکاری نیز که هماکنون وجود دارد میتواند در حوزه وقف استفاده و مثمرثمر واقع شود.
صالحآبادی ادامه داد: در راستای گسترش فرهنگ وقف و ورود آن به سطوح اقتصادی جامعه میتوان صندوقهای وقفی را ترویج کرد چرا که این صندوقها این امکان را به افراد مختلف میدهد که بتوانند در رابطه با وقف فعالیت داشته باشند به این مفهوم که شاید هر کسی نتواند یک زمین را وقف کند اما مایل باشد مبلغی را در صندوقهای وقفی بگذارد که این امر سبب میشود وقف در اقتصاد جامعه جاری شود چرا که کمکم تبدیل به بودجه کلانی میشود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بهرهگیری از اوراق وقف نیز از جمله مواردی است که در قانون بودجه 92 پیشبینی شده است اما با توجه به آنکه تا پایان سال زمان زیادی نداریم معتقدم باید در همین مدت باقیمانده از این ظرفیت استفاده کنیم و تا پایان سال بودجه 100 میلیاردی که در این راستا اختصاص داده شده است را به سرانجام برسانیم.
وی در پایان با اشاره به وجود کمیته فقهی در حوزه وقف و اقتصاد اظهار کرد: سال 86 در سازمان بورس چنین کمیتهای راهاندازی شد که من به سازمان اوقاف پیشنهاد میدهم با توجه به موفقیتآمیزبودن این کمیته در سازمان بورس آن را در اوقاف نیز راهاندازی کند چرا که این امر سبب میشود وقف به عنوان یکی از بدنههای اقتصادی جامعه اسلامی به لحاظ ساختاری گسترش یابد.
پایان پیام/
نظر شما