روحیه حسابگری مختار مانع پیوستن وی به سپاه امام حسین (ع) شد

مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) روحیه حسابگری مختار را مانعی بزرگ برای پیوستن وی به امام حسین (ع) و حضور در قیام عاشورا دانست.

حجت الاسلام دکتر محمد الله اکبری، مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) در مورد سریال مختارنامه به خبرنگار شبستان گفت: همه سریال های تاریخی 10 تا 20 درصد با واقعیت تاریخی تطابق دارند و 80 درصد جاخالی هایی است که فیلم نامه نویس با تخیل آنرا پر می کند.

 

حجت الاسلام دکتر الله اکبری با بیان اینکه سریال مختار تاکنون نزدیک به واقع پیش آمده است، عنوان کرد: با وجود پخش چند قسمت از این سریال، مشخص است که ترسیم شخصیت مختار دور از واقعیت نیست.

 

وی با اشاره به تولد مختار در سال اول هجری در طائف، اظهار داشت: در فاصله سال 60 تا 70 هجری چندین اتفاق افتاد که در شکل گیری شخصیت مختار بسیار موثر بود. در این دهه عبدالله بن زبیر، بنی امیه و بنی هاشم سه گروه مدعی حکومت بودند. از طرفی بنی امیه سلطه داشت و از سوی دیگر امام حسین (ع) قیام کرد.

 

مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) قدرت طلبی، جاه طلبی و فرصت طلبی را سه ویژگی مختار ذکر کرد و افزود: مختار زیرک، باهوش، شجاع، با نفوذ و دارای شخصیت مستقل بود که توانایی مدیریت جمع کثیری از افراد را داشت.

 

به گفته حجت الاسلام دکتر الله اکبری مختار دارای روحیه و ذهن حسابگری بود که این خصوصیت تا آخر عمر همراه وی بود و همین امر نیز باعث شد که مختار با وجود امکان حضور در قیام امام حسین (ع) در این حادثه حضور پیدا نکند.

 

وی با بیان اینکه ماجراجویی مختار بر همگان روشن بود، تصریح کرد: وقتی حضرت مسلم به کوفه آمد، مختار شخصیت شناخته شده ای بود اما توانایی حفاظت از مسلم را نداشت، به همین دلیل مسلم به خانه هانی رفت و مختار نیز همچنان که در سریال نشان داده شد برای جمع آوری سپاه از عشایر به اطراف کوفه رفت.

 

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: مسلم براساس شرایط پیش آمده مجبور به قیام زودتر از موعد شد. وقتی خبر کشته شدن مسلم به گوش مختار رسید، مختار در دروازه کوفه دارای سپاه کوچکی بود. وی می توانست با همان نیروی کم قیام کند و کوفه را تصرف کند و یا اینکه به سمت مکه برود و به امام حسین (ع) ملحق شود اما ذهن حسابگر مختار، وی را مجاب به تسلیم در برابر ابن زیاد کرد.

 

وی با اشاره به زندانی بودن مختار در هنگام وقوع واقعه کربلا، بیان کرد: مختار با وساطت عبدالله بن عمر، شوهر خواهر خود آزاد شد و به طائف رفت و چند سال بعد به منظور خونخواهی امام حسین (ع) قیام کرد.

 

حجت الاسلام دکتر الله اکبری معتقد است که خوانخواهی امام حسین (ع) و یاران باوفای ایشان مورد تایید و موجب خرسندی اهل بیت (ع) بود اما کارهای دیگر مختار نظیر تخریب خانه ها، غارت اموال مردم و کشتن کودکان بی گناه به هیچ وجه مطلوب ائمه اطهار (ع) نبود.

 

وی با بیان اینکه مختار ادعاهایی داشت که مطلوب اهل بیت (ع) نبود، یادآور شد: مختار خود را نماینده محمدبن حنیفه معرفی کرد، در صورتی که این ادعایی بیش نبود. از طرفی زمانی که مختار در زندان بود، حرف هایی از میثم تمار شنید که در زمان آزادی آنها را سر زبان ها انداخت.وقتی مختار قلمرو حکومت درست کرد، مردم از وی پیش گویی های بیشتری می خواستند و وی حرفهایی زد که به خاطر آن لقب کذاب گرفت.

 

پایان پیام/

کد خبر 3303

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha