به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، مرتضی حقیری زاده در مراسم افتتاح چاپ سرای دانش، بزرگترین و مجهزترین چاپخانه استان هرمزگان با بیان اینکه راه اندازی این چاپخانه با پیگیری و درایت همگان و به خصوص اصحاب مطبوعات استان هرمزگان محقق شد، اظهار داشت: همه خواستار این بودیم که هرمزگان از چاپخانه ای بزرگ و مجهز برخودار باشد و روزنامه های هرمزگان در این استان چاپ شوند که خوشبختانه در نهایت این خواسته به نتیجه رسید.
وی ادامه داد: امیدواریم شاهد راه اندازی چاپخانه های مجهز دیگری با سرمایه گذاری های بیشتر و حمایت دستگاه های مسئول در این استان باشیم تا امکانات استان در زمینه صنعت چاپ بیش از این افزایش پیدا کند.
مشاور عالی استاندار هرمزگان افزود: هرمزگان می تواند یکی از استان های پیشرو در زمینه صنعت چاپ باشد و این امر با همدلی، همکاری و تعامل تلاش گران این عرصه محقق خواهد شد و لازم است تا همه چنین هدفی را دنبال کنند.
حقیری زاده تصریح کرد: احداث چاپخانه ها در استان، علاوه بر کمک به مطبوعات به سایر حوزه های مرتبط نیز می تواند کمک کند و اشتغال خوبی را در هرمزگان ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین لازم است روابط عمومی استانداری هرمزگان با ابلاغ بخش نامه ای، ادارات استان هرمزگان را ملزم کند تا به جای ارائه سفارشات چاپی خود به دیگر استان ها، از ظرفیت های موجود در هرمزگان استفاده کنند تا چاپخانه های استان هرمزگان تقویت شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز گفت: با توجه به راه اندازی بزرگترین و مجهزترین چاپخانه استان هرمزگان لازم است تا مطبوعات هرمزگان از این ظرفیت استفاده کنند.
حجت الاسلام و المسلمین حسین مرشدی با بیان اینکه برای راه اندازی این چاپخانه مدت قابل توجهی سپری شد، عنوان کرد: احداث چنین چاپخانه مجهزی یکی از مطالبات مردم هرمزگان و به خصوص اصحاب رسانه و مطبوعات این استان بود که پس از مدت ها انتظار و با همت ها و دلسوزی هایی که به خرج داده شد، در نهایت به بهره برداری رسید.
وی با قدردانی از زحمات کسانی که در راستای راه اندازی بزرگترین چاپخانه هرمزگان تلاش کردند، افزود: جلسات بسیاری برای رفع مشکلات و بازشدن گره مشکلات این چاپخانه گرفته شد و با همدلی و تعامل خوبی که در این خصوص صورت گرفت، این کار با برکت انجام شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان ادامه داد: مدیران مسئول و اصحاب مطبوعات هرمزگان، مدیران کل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مجری احداث چاپخانه و همچنین مشاور عالی استاندار هرمزگان زحمات بسیاری را برای آغاز به کار این چاپخانه انجام دادند و خوشبختانه این زحمات به ثمر نشست.
حجت الاسلام و المسلمین مرشدی با بیان اینکه انتظاراتی از مدیریت چاپ سرای دانش و اهالی مطبوعات برای تعامل و همکاری با یکدیگر وجود دارد، تصریح کرد: از مطبوعات استان هرمزگان انتظار می رود تا در راستای این تعامل سفارشات خود را به این چاپخانه احداث شده در استان هرمزگان ارائه دهند و از آن سو نیز انتظار می رود تا خواسته های مطبوعات توسط این چاپخانه مدرن تامین شود.
وی خاطرنشان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز آمادگی دارد تا هرگونه دغدغه را در این خصوص رفع و شرایط تعامل بهتر را فراهم کند.
رئیس خانه مطبوعات هرمزگان نیز در ایم مراسم گفت: باید شرایط برای ایجاد یک عرصه رقابتی در زمینه صنعت چاپ استان هرمزگان فراهم شود.
شیرزاد عزتی افزود: با افتتاح این چاپخانه، مجموعه کسانی که از صنعت چاپ بهره می برند و در راس آن مطبوعات استان هرمزگان می توانند از آن استفاده کنند و امیدواریم افتتاح این چاپخانه به رشد کمی و کیفی مطبوعات هرمزگان کمک کند.
رئیس خانه مطبوعات هرمزگان با اشاره صرف مدت زمانی طولانی برای راه اندازی بزرگترین چاپخانه هرمزگان، افزود: اگر این چاپخانه پیش از گرانی ها و افزایش نرخ ارز، افتتاح می شود، برای سرمایه گذار آن نیز بسیار مقرون به صرفه بود و می توانست هم اکنون از دستگاه های بهتری برای چاپ استفاده کند.
عزتی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سایه تدبیر و عقلانیت مسئولان دولت تدبیر و امید، مجهزترین چاپخانه هرمزگان به بهره برداری رسید و بدون این نگاه حمایتی شاید این کار انجام نمی شد.
وی با بیان اینکه مجری احداث چاپخانه نیز باید این همراهی و همکاری را ارج نهد، گفت: اهالی مطبوعات هرمزگان نیز در این راستا همکاری لازم را خواهند داشت و ما از مطبوعات استان می خواهیم تا سفارشات خود را به این چاپخانه ارائه دهند.
رئیس خانه مطبوعات هرمزگان اضافه کرد: در حال حاضر که این چاپخانه با تلاش های فراوان، فعالیت خود را آغاز کرده، لازم است دستگاه های اجرایی و دولتی نیز در قالب برنامه و دستوری از ارائه سفارشات چاپی به خارج از استان منع شوند و مدیریت این چاپخانه نیز بتواند اعتماد بخش دولتی و خصوص را جلب کند.
عزتی عنوان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان هم باید با صدور مجوز برای احداث سایر چاپخانه های مدرن و مجهز در استان هرمزگان، شرایط را برای ایجاد یک عرصه رقابتی در زمینه صنعت چاپ استان فراهم کند.
غلامعباس اسدپور مجری احداث بزرگترین چاپخانه هرمزگان در این مراسم عنوان کرد: مجوز احداث چاپ سرای دانش سال 82 صادر و سال 84 مقدمات احداث آن با تصویب اختصاص زمین، فراهم شد.
وی ادامه داد: سال 86 با تصویب کارگروه استانی، اختصاص تسهیلات به این طرح مصوب و به بانک عامل ارجاع شد و قرار بود تا 10 درصد هزینه ها توسط مجری و مابقی توسط بانک به صورت تسهیلات پرداخت شود.
مجری احداث بزرگترین چاپخانه هرمزگان افزود: با ایراداتی که بانک عامل به این طرح گرفت، بانک تغییر کرد و در نهایت در حالی که ابتدا قرار بود دو میلیارد تومان با بهره چهار درصد برای اجرای این طرح پرداخت شود، اما در نهایت 470 میلیون تومان با سود 24 درصد از سوی بانک برای احداث این چاپخانه احتصاص داده شد.
اسدپور با بیان اینکه چاپ سرای دانش می تواند تمامی کارهای چاپی را انجام دهد، تصریح کرد: به نوعی می توان گفت 99 درصد دستگاه هایی که در ایران، کار چاپ روزنامه را انجام می دهند در این چاپخانه موجود است و علاوه بر آن، این چاپخانه از ظرفیت چاپ کتاب، پوستر، مجله و ... نیز برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین یک نفر متخصص تعمیرات نیز در این چاپخانه حضور دارد، تا در صورت بروز هرگونه مشکلی در دستگاه های چاپ این مشکل را برطرف کند.
مجری احداث بزرگترین چاپخانه هرمزگان گفت: این چاپخانه می تواند علاوه بر نیازهای استان هرمزگان، نیازهای چاپی سایر استان های مجاور را نیز تامین کند و امیدواریم بتوانیم، کیفیت دستگاه های موجود در این چاپخانه را بیش از این ارتقا دهیم.
پایان پیام/
نظر شما