به گزارش خبرنگار شبستان، حافظی، رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در سی و ششمین جلسه علنی امروز شورا که با حضور وزیر نیرو برگزار شد، گفت: سازمان بهداشت جهانی (who) میزان استاندارد نیترات در آب را 20 میلیگرم در لیتر اعلام کرده است که مقدار مطلوب آن 10 میلیگرم است اما در کشورهای در حال توسعه 45 میلیگرم نیترات ذرات وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه میزان نیترات آب تا سال 82، 45 بود، اظهار کرد: پس از آن میزان نیترات در آب بالا رفته و به 50 رسید که سرطانزاست.
به گفته حافظی، میزان کم نیترات در آب نیز کمخونی و بروز بیماریهای قلبی را به دنبال دارد.
وی عامل افزایش نیترات آب را در کشور لولههای فرسوده و مکش فاضلاب دانست و گفت: از این رو نیترات آب بالا میرود.
وی با تاکید بر اینکه هر مترمکعب آب هزار تومان هزینه دارد، اظهار کرد: از طرفی مصرف سرانه آب در کشور 1/1 میلیارد مترمکعب است که با یک حساب سرانگشتی روزانه سه میلیارد تومان بابت آب هزینه میکنیم.
حافظی با بیان اینکه تنها یک درصد آب تأمینشده آب شرب است و برای آشامیدن مصرف میشود، تصریح کرد: نمیتوانیم هزینه هنگفت 99 درصد آب مصرفی که قابل شرب نیست را به مردم تحمیل کنیم. عقلانیتر این است که آب شرب را بستهبندی و با هزینه کم در اختیار مردم قرار دهیم.
وی همچنین از وزیر نیرو سوال کرد آیا سلامت آب شرب مردم را تضمین میکند؟
در ادامه، دوستی با اشاره به عدم دسترسی اهالی منطقه شادآباد به آب شرب اظهار کرد: همچنین میزان نیترات آب مورد استفاده مردم بالاتر از حد استاندارد است.
اطمینان میدهم میزان نیترات موجود در آب کمتر از 50 است
در ادامه، چیتچیان، وزیر نیرو در پاسخ به مسایل ذکرشده توسط اعضای شورای شهر اظهار کرد: استانداردهای جهانی حد مجاز نیترات 50 را قبول دارند و به تازگی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است اگر آب عاری از آلودگیهای میکروبی باشد این میزان میتواند تا 100 باشد.
وزیر نیرو ادامه داد: به مردم اطمینان میدهم میزان نیترات موجود در آب کمتر از 50 است و به موازت اینکه شبکه فاضلاب تهران را توسعه میدهیم موضوع آلودگی منابع آب زیرزمینی به نیترات هم حل میشود.
به گفته وزیر نیرو، بیش از 50 درصد خانوارهای ایرانی مبلغی کمتر از پنج هزار تومان به عنوان فیش برق پرداخت میکنند.
پایان پیام/
نظر شما