به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، مسعود وکیل، عضو اتاق تألیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش در برنامه فصل نو از شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به ضعف آموزش های قرآن محور در مدارس کشور گفت: متأسفانه در میان خانواده ها و دانش آموزان برای دروسی مانند علوم، ریاضی و... انگیزه بالای مشاهده ذمی شود اما انگیزه دانش آموزان برای درس قرآن کم است ونباید همه مشکلات را از شیوه آموزش و محتوای کتب درسی دانست.
قطعا راههای بهتر و مناسب تری برای ارائه آموزش های قرآن وجود دارد اما همین شیوه های موجود نیز می تواند ما را به سر منزل مقصود برساند.
وی با اشاره به برنامه ریزی های مدون برای ارائه آموزش های قرآنی مدارس کشور عنوان کرد: طبق هدف گذاری های انجام شده دانش آموزان در پایان مقطع ابتدای می توانند به صورت شمرده و آرام از رسم الخط آموزشی قرآن کریم تلاوت کنند و در مقاطع بالا تر این آموزش ها در قالب روانخوانی و توسط بر ترجمه مفردات قرآن کریم ارتقاء می یابد.
وکیلی عنوان کرد: نگاه ما در ارائه آموزش های قرآنی جامع محور بوده و حامی و دربردارنده مهارت های اساسی دانش آموزان است یعنی آموزش خواندن قرآن و کابردی کردن مفاهیم این کتاب آسمانی در میان دانش آموزان از مهم ترین اهداف اموزشی است.
وی افزود: انس و ممارست مربیان و معلمان با قرآن کریم بسیار می تواند در ارائه آموزش های قرآنی مطلوب به دانش آموزان مؤثر واقع شود.
وکیلی تصریح کرد: فاصله قابل توجه فرهنگ عمومی با انس قرآن کریم وزارت آموزش و پرورش را در بعد نیروی انسانی با مشکل مواجه کرده که حل این مشکلات نیز بر عهده این وزارت خانه است.
ایجاد انگیزه در میان خانواده ها و دانش آموزان برای پیشبرد اهداف قرآنی بسیار مؤثر بوده و نظام آموزش قرآن در وزارت آموزش و پرورش باید در کنار سایر آموزش ها ارزیابی شود.
یعنی باید میزان اشتیاق و ذوق دانش آموزان را در طول سالیان تحصیل ارزیابی کرد و اگر نظام آموزشی کشور نمره 12 می گیرد نباید برای ارائه آموزش های قرآنی انتظار نمره 20 داشت.
پایان پیام/
نظر شما