تلاش برای معرفت‌افزایی مهم‌ترین وظیفه زایران بیت‌الله الحرام است

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام قاضی‌عسگر سفر حج را فرصتی معنوی برای بازیابی ایمانی افراد دانست، گفت: تلاش برای معرفت‌افزایی و آشنایی با وظایف مهم‌ترین برنامه زایران حجاج بیت‌الله الحرام است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام قاضی‌عسگر، نماینده ولی‌فقیه و سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به لزوم معرفت‌افزایی حجاج ایرانی در سفر معنوی حج تمتع گفت: تلاش برای معرفت‌افزایی و آشنایی با وظایف و نگذارندن اوقات به بطالت، اتخاذ صبر و همت بالا و حس عزت شیعه مهم‌ترین وظایف حجاج ایرانی در سرزمین وحی است.

 

وی افزود: سفر معنوی حج فرصتی استثنایی بوده که با توجه به در نوبت بودن بالغ بر هفت میلیون متقاضی احتمال حضور دوباره زایران بسیار کم است و نباید به بطالت گذرانده شود. در این سفر حجاج کمتر به صحبت‌های لغو و بیهوده بپردازند و قبل از وقت نماز در حرمین شریفین حضور پیدا کنند. همچنین آشنایی با فلسفه سفر معنوی وحی و معرفت‌افزایی زایران مهم‌ترین وظیفه زایران بوده که امیدواریم شاهد گزارش‌هایی همچون حرمت‌شکنی زایران و قیچی‌کردن پرده خانه کعبه به علت معرفت کم نباشیم.

 

وی عنوان کرد: زایران بیت‌الله الحرام میهمان خانه خدا بوده و خداوند آنها را گرامی دارد و بشارت آمرزش گناه می‌دهد، خدا پاداش حج عمره را بهشت قرار داده و بزرگ‌ترین نعمت الهی همین سفر معنوی است.

وی با اشاره به برخی از شرایط زایران برای بهره‌مندی معنوی بیشتر از سفر حج تصریح کرد: تسویه مال و عاری بودن سرمایه آدمی از هرگونه مال حرام مهم‌ترین شرط سفر حج تمتع است و اگر کسی این‌طور نباشد خداوند حج او را قبول نمی‌کند. همچنین تقوای الهی، صبرپیشگی و معاشرت خوب با همسفران سه خصلت مهم زایران بیت‌الله الحرام است؛ سفر معنوی‌ای که کمتر نصیب افراد می‌شود و باید بسیار قدر دانست. در روایات نقل است امام سجاد (ع) از خوف خداوند در میقات اشک بر چشمان‌اش جاری بود و رعشه بر بدن‌اش افتاد و اذعان داشت که می‌ترسم خداوند لبیک من را قبول نکند.

 

حجت‌الاسلام قاضی‌عسگر تصریح کرد: حجاج ایرانی باید از لحظه لحظه این سفر معنوی استفاده کنند و مواقع نظام خارج از مسجدالنبی و مسجدالحرام نباشند. همچنین خرید سوغات نباید زایران ایرانی را از این فرصت مغتنم باز دارد. سفر حج که به مدت 10 روز به طول می‌انجامد مکان‌های معنوی دست‌نیافتنی همچون قبر شریف پیامبر (ص)، حضرت زهرا (س) و 4 امام معصوم و شهدای گرانقدر همچون حضرت حمزه از صحابه پیامبر دارد که می‌تواند در معرفت‌افزایی زایران بسیار مؤثر واقع شود که یکی از زیباترین لحظات معنوی این سفر هنگام نماز شب در هنگام سحر است.

 

وی عنوان کرد: حج عمره را باید برای خدا انجام داد و به این واسطه انسان از گناه، شهوات و جدال و کشمکش‌های دنیایی فاصله می‌گیرد و هرگز عشق به دنیا او را از خدا جدا نمی‌کند. برخی فکر می‌کنند حضور معصومین و زیارت آنها برای حل مشکلات‌شان است در حالی که ائمه معصومین با آنکه شفیع مؤمنان هستند اما هدف زیارت آنها آشنایی با الگوهای دینی و بیعت با سیره و روش آنهاست یعنی باید مناسک حج و اسرار آن را بدانند و با بصیرت به این سفر معنوی نایل شوند و اگر این‌طور نشود دریافت معنوی انسان کم می‌شود. انسان باید بداند که زیارت پیامبر (ص) چه جایگاهی دارد و شأن حضرت زهرا (س) چیست؛ این‌گونه است که پس از سفر معنوی حج انسان همچون فرزند تازه متولد‌شده پاک می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: زایران پس از این سفر معنوی باید در نهایت بصیرت، تفقه و دین‌شناسی قرار بگیرند و با آگاهی و شناخت کامل به زندگی خود برگردند.

بنا بر این گزارش، حجت‌الاسلام رحمانی، مدیر سازمان حج و زیارت استان تهران با اشاره به کاهش چشم‌گیر هزینه‌های سفر عمره در سال جاری گفت: امسال با تلاش مسئولان شاهد اعزام تعداد بیشتری از زایران به بیت‌الله الحرام بودیم و شاهد بالغ بر یک میلیون و 100 هزار تومان کاهش قیمت نسبت به ادوار گذشته بودیم.

وی افزود: امسال برای نخستین بار شاهد اعزام زایران در ماه صفر به شهر مدینه بودیم و در مرحله اول 99 هزار زایر از شهر تهران اعزام می‌شوند و در مرحله بعد از 4 بهمن این اعزام‌ها از سر گرفته می‌شوند.

حجت‌الاسلام رحمانی با اشاره به توصیه‌ها به زایران حج تمتع عنوان کرد: زایران محترم در برگزاری کلاس‌های آموزشی بسیار دقت داشته باشند تا مناسک حج و برنامه‌های معنوی آن را به خوبی انجام دهند و حضور منظم در کلاس‌های آموزشی بخصوص در کشور ایران لازمه بهره‌مندی معنوی سفر حج تمتع است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 331272

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha