به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مسئول کمیسیون اقتصادی مجلس در اولین گردهمایی و تبادل اندیشه ائمه جمعه استان با استاندار و نمایندگان مجلس تأکید کرد: مهم ترین راهکارها برای برون رفت از تنگناهای فعلی رویکرد اقتصاد مقاومتی، کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد، تجدید نظر در نحوه اجرای هدفمندی یارانه ها، تحول در نظام مالیاتی و حضور فعال بخش خصوصی در اقتصاد کشور است.
دکتر محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری درباره فروش نفت افزود: از کل بودجه عمومی دولت که دو بخش است 218 هزار میلیارد تومان بودجه سال 93 است که عمدتاً روی بودجه منابع عمومی دولت بحث می کنیم.
وی گفت: بزرگترین چالش اقتصاد کشور که از قبل از انقلاب هم به ارث مانده، اتکای بودجه ما به نفت است که این کار فروش دارایی کشور است و در سال های اخیر بعد از تحریم جدی، آثار این مشکلات را در اقتصاد کشور میبینیم.
دکتر پورابراهیمی خاطرنشان کرد: در بحث بودجه 93 قرار شد هزینه 3 هزار میلیارد تومانی برای پوشش کامل بیمه روستائیان و عشایر در سال آینده گذاشته شود البته در صورتی که در مجلس رأی بیاورد.
وی افزود: تخصیص اعتبارات در سالهای قبل بیشتر بود و میانگین تخصیصها بالای 60 درصد بوده اما در سال 91 که با شوک ارزی در اقتصاد کشور مواجه شدیم مجموع کل منابع جذب و پرداخت شده در اعتبارات عمرانی کشور 11 هزار میلیارد بود.
وی بیان کرد: از مجموع منابعی که دولت خرج می کند 20 درصد سهم درآمدهای مالیاتی، 60 درصد درآمدهای حاصل از فرآورده های نفتی، منابع حاصل از واگذاری شرکت های دولتی 6 درصد و سایر منابع 10 درصد است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: 2 هزار و 960 طرح نیمه تمام در کشور وجود دارد که به 200 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل نیاز دارند که راهی جز واگذاری این طرح ها به بخش خصوصی نداریم.
وی افزود: تحریم بانک مرکزی، کاهش فروش نفت، عدم نقل و انتقال منابع ارزی کشور، تحریم نهادهای مالی و بیمه ها دلایل کاهش منابع درآمدی دولت از سال 91 است.
پایان پیام/
نظر شما