به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز ؛ حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری ایران امروز (24 دی) در دیدار با فرهنگیان، دانشگاهیان و نخبگان استان خوزستان ضمن تبریک اعیاد پیش رو گفت: نخبگان فقط کسانی نیستند که سمت علمی یا مدرک علمی دارند یا شغل و منصب سیاسی و اجتماعی دارند بلکه همه صاحبان فکر، اندیشه و تجربه؛ نخبگان این جامعه هستند.
وی افزود یک رییس عشیره یا قبیله ممکن است به ظاهر نه سمت سیاسی و یا جایگاهی از لحاظ مدرک علمی داشته باشد اما فردی بسیار با تجربه و صاحب نظر در مسایل اجتماعی و محیطی خود باشد.
وی با اشاره به اینکه هر کسی که می داند، می تواند و می خواهد، نخبه است؛ تصریح کرد: ممکن است پیشکسوتی یا فردی سابقه جهاد، دفاع و مبارزه با دشمن را داشته باشد ولو اینکه اکنون سمتی در بخش نظامی نداشته باشد، این فرد از نظر ما نخبه است.
رییس جمهوری ایران اضافه کرد: همه کسانی که در جامعه دارای توانمندی ویژه هستند برای شناخت و درک مسایل، دریافت داده ها، تحلیل، بررسی ، حل و فصل مساله از نظر ما نخبه هستند بنابراین نخبه کسی است که در جامعه دارای احترام ویژه باشد.
دکتر روحانی با بیان اینکه نخبه قدرت تجمیع، تعدیل و تبیین نظرات خاص و مطالبات به حق جامعه را دارد، عنوان کرد: نخبگان جامعه می توانند مطالبات و نیازمندی ها را در هربخش جمع بندی کنند و به بهترین شکل ارائه دهند.
وی همچنین افزود: در هفته های گذشته وقتی تصمیم داشتیم دیدار استانی را برگزار کنیم؛ به فاصله چند بار بررسی، به استان خوزستان رسیدیم که مسایل این استان بررسی و لیست شد.
رییس قوه مجریه اظهار داشت: در جمع نمایندگان استان خوزستان هرکدام نیازمندی ها و مطالبات حوزه انتخابی خود را ارائه کردند اما در این بحث اولویت بندی بسیار مهم است و بدانیم که با امکانات موجود از کجا شروع کنیم که نخبگان می توانند ما را یاری کنند.
رییس جمهور منتخب مردم ایران با تاکید بر اینکه نخبگان می توانند بهترین واسطه بین مردم و مسوولان باشند اضافه کرد: این قدرت جمع بندی و تجمیع نظرات نخبگان یکی از توانمندی های جامعه است.
وی بیان کرد: در اینجا جایگاه سازمان های مردم نهاد و تشکل های صنفی بیشتر مشخص می شود و می توانند به دولت کمک کنند و بگویند چه چیزی شدنی و چه چیزی نشدنی است.
دکتر روحانی با بیان اینکه آن چیزی که می تواند جامعه را از لحاظ روحی متشنج کند و دولتمردان را به مسیر نادرست بکشاند فشار مطالبات است، افزود : گاهی فشار مطالبات ما را به اینجا می کشاند که امروز برای تکمیل پروژه های مصوب و حتی پروژه هایی که شروع و یا کلنگ زنی شده اند به چهارصد هزار میلیارد تومان نیاز داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما باید پروژه ها، خواست ها و مطالبات مردم را تعدیل کنیم و این کار دولت نیست بلکه کار نخبگان، صاحب نظران و فرهیختگان جامعه است که مطالبات اولویت دار مردم را تبیین کنند.
رییس جمهور ادامه داد: نخبگان باید هم منتقد دولت و هم منتقد جامعه باشند لذا نباید از انتقاد ترسیدو هیچ کسی در این کشور نمی تواند ادعا کند که نظرات، تصمیمات و برنامه هایش هیچ نقصی ندارد لذا خرد جمعی می تواند ما را نجات دهد.
وی افزود: اگر نخبگان در انتقاد و پیشنهاد آزاد بودند، امروز مشکلی به نام سد گتوند وجود نداشت گفت : باید این مساله مورد بررسی قرار گیرد. گتوندی که می توانست امروز مایه امید باشد، به یک مساله نگران کننده تبدیل شده است و دلیل این امر این است که بررسی کامل در این خصوص انجام نشده است.
دکتر روحانی گفت: مردم باید بدانند صاحب این کشور هستند و دولت به عنوان کارگزار عمل می کند و من افتخار می کنم که بار این مسوولیت به عهده من گذاشته شد. دولت نیز باید تمام نقاط مثبت، منفی، مشکلات، کارآمدی و ناکارآمدی را به مردم گزارش کند چراکه قضاوت با مردم است.
وی خوزستان را به واسطه جندی شاپور، باسابقه ترین مرکز علمی کشور خواند و افزود: تمدن این استان به قبل از میلاد بر می گرددو آثار تاریخی استان گواه و شاهد این مدعا است.
وی گفت باید آب پشت سدها که منتظر تبخیرند به سر زمین های حاصلخیز هدایت شوند تا همه درختان سر از خاک بیرون بیاورند و این طبیعت سرزمین سبز خوزستان است.
وی همچنین به تامین منابع مالی برای 550 هزار هکتار از زمین های خوزستان تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: تامین آب آشامیدنی مردم، مساله کارون را از مهم ترین مسایلی است که دولت آن را بررسی می کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: مساله ریزگرد ها یکی از بحث های مهم دولت است و در این زمینه، مذاکرات مفصلی را با طرف عراقی داشته ایم و این مساله را تا به سرانجام رساندن موفق دنبال خواهیم کرد چراکه این مساله نه تنها برای خوزستان بلکه برای سایر استانها هم مهم است.
نظر شما