علی داننده در گفتگو با خبرنگار شبستان در تبریز گفت: در سال 89 برای 889 عنوان کتاب شامل 705 عنوان تالیف و 170 عنوان ترجمه، صدور مجوز پیش از چاپ انجام شده است که نسبت به سال پیش از آن 158 عنوان رشد داشته است.
وی افزود: موضوعهای کتاب ها بیشتر در زمینه ادبیات، آموزشی و کمک درسی، فنی مهندسی، تاریخ، مذهب، علوم اجتماعی، کودک و نوجوان، هنر و زبان بوده است.
داننده با اشاره به اینکه کتاب از مهم ترین عناصر فرهنگی در جوامع مختلف محسوب میشود، خاطرنشان کرد: فرهنگ مکتوب که حاصل تلاش انسان ها در طول قرن هاست در قالب کتاب از نسلی به نسل بعد انتقال یافته و باعث بسط و گسترش آن در جامعه می شود.
وی کتاب و مطالعه را یکی از اساسی ترین راه های دستیابی به ذخائر غنی و پشتوانه فرهنگی ملت ها عنوان کرد و گفت: چاپ و نشر کتاب و میانگین مطالعه افراد در جامعه یکی از شاخص های ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی کشورها در عصر حاضر است.
داننده با اشاره به فعالیت دبیرخانه هیأت نظارت بر چاپ و نشر از سال 1379 تاکنون در آذربایجان شرقی، ارتباط با اهل قلم استان و اخذ اطلاعات آنها برای تکمیل و به روز کردن بانک اطلاعاتی مولفان، راهنمایی و ارائه اطّلاعات تخصصی به ناشران و مؤلفان و ثبت و ورود اطّلاعات مربوط به کتب جهت صدور مجوز را از اهم وظایف این بخش عنوان کرد.
وی همچنین ارتباط با کارشناسان بررسی کتب و ارایه پیشنویسهای کتاب به آنها و کنترل و تطبیق آخرین نمونههای پیشنویس ها با نظرات و موازین قانونی و صدور مجوز چاپ برای آنها را از دیگر فعالیت های انجام گرفته توسط دبیرخانه هیات نظارت بر چاپ و نشر استان دانست.
وی تصریح کرد: با توجه به توان و پتانسیل بالا در استان اختیار ارایه مجوز نشر کتاب در شمالغرب کشور به استان آذربایجان شرقی تفویض شده که بازده مناسبی را در پی داشته و فرآیند نشر کتاب را تسهیل کرده که برای استان های همجوار ازجمله آذربایجان غربی و زنجان نیز ارایه خدمات می کند و در کمتر از یک ماه مجوز صادر می شود.
پایان پیام/
نظر شما