به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان، امروز ( 26 دی) در دیدار با کارکنان و مدیران صنعت نفت، با بیان اینکه این دیدار به معنای احترام رئیس اجرایی کشور و دولت به کارکنان زحمتکش و غیور نفت ایران است، گفت: مساله نفت در کشور و اساسا در دنیا حائز اهمیت فراوان بوده و شما می دانید که از دهها سال پیش نقش نفت از نقش اقتصادی به مراتب فراتر بوده و نقش استراتژیک دارد و در روابط منطقه ای و جهانی تاثیرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: اگر گفته می شود جنگ های خلیج فارس، جنگ نفت بوده دور از واقعیت نیست چراکه بسیاری از جنگ ها بر سر نفت بوده، چراکه نفت سرمایه ارزشمند و تاثیرگذاری است که به صنعت و پیشرفت کشور کمک می کند.
حجت الاسلام روحانی تصریح کرد: حتی اگر در بحث انرژی هم جایگزین داشته باشیم، نفت همچنان ارزش خود را حفظ می کند.
رئیس جمهور با اشاره به سبقه ایران در بحث استعمارستیزی، خاطرنشان کرد: بزرگترین حرکت ایران در برابر استثمار از همین صنعت نفت آغاز شد و نهضت ملی نفت اولین حرکت در مقابل استثمار خارجی بود.
وی با بیان اینکه ایران در دموکراسی، پارلمانسازی و قانونسازی اول بوده و مبارزه با استثمار هم جزء پیشتازها بودهایم، تاکید کرد: حتی بحث کانال سوئز نیز از ایران اوج گرفت.
رئیس جمهور گفت: اگر اقتصاد از پایههای قدرت باشد در بخش اقتصاد، انرژی، گاز و نفت حرف اول را میزند، تولید یعنی میزان قدرت و بازیافت، یعنی توانمندی و قدرت ملی کشور نفت، بحث تلف شدن نفت و گاز مطرح نیست، تولید ما باید صیانتی باشد چرا که قدرت ملی و فناوری کشور و قدرت مدیریت کشور میزان تولید نفت است.
وی تاکید کرد: ما اگر بخواهیم با دنیا از منافع ملی سخن بگوییم این سخن بدون قدرت، بدون تاثیر و در حد شعار است، قدرتمند که شدید، توانمند که شدید، دنیا خودش میفهمد و لازم نیست که حرف بزنید.
رئیس جمهور ادامه داد: بالا بردن ظرفیت نفت قدرت اول و صادرات قدرت دوم است، بهطوری که هر اندازه صادرات بیشتر شود قدرت ملی نیز بیشتر میشود.
وی افزود: نفت تنها مسئله انرژی نیست بلکه نفت سرمایه استراتژیک و تاثیرگذار برای کشور است، در مقوله دیپلماسی نیز وقتی با دنیا حرف میزنیم باید قدرتمند باشیم، اگر ایران میتوانست بخش بزرگی از گاز اروپا را تامین کند قدرتمند میبود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر نفت و گاز هم نداشته باشیم باز هم میایستیم اما باید توانمندی خود را به دنیا نشان دهیم و با هزینه کمتر در برابر دنیا بایستیم.
حجت الاسلام روحانی یادآور شد: ما به امید خدا راه را با هم شروع کردیم و 24 خرداد دست به دست هم دادیم و ملت خادم خود را برگزید، این خادم با هر قیمتی باشد به عهد خود با ملت وفادار خواهد ماند، ما باید با هم این راه را ادامه دهیم و مردم باید در صحنه با هم باشند و اگر با هم باشیم میتوانیم راه را تا پایان طی کنیم، ما وحدت و انسجام و مشارکت همه مردم مرا میخواهیم.
وی تاکید کرد: ما حمایت مقام معظم رهبری و انقلاب را میخواهیم و علیرغم تمام مشکلات در اینکه موفق و پیروز شویم، تردیدی ندارم؛ باید کاری کنیم که نفت را ارزانتر تولید کنیم، از هیچ تهمتی نترسید، من همه آنها را برعهده میگیرم اگر شرکتی کاری را برای ملت یک ریال ارزانتر تولید میکند حق با اوست.
حجت الاسلام روحانی افزود: ما باید سریعتر نفت خود را در حوزههای مشترک تولید کنیم، حوزههای مشترک نفتی و گازی اولویت ملت است و دولت با تمام امکانات از آن حمایت میکند.
وی خاطرنشان کرد: بهترین شرکتها و توانمندترین آنها با فناوری مدرنتر و بهتر و با قیمت کم هستند، با هیچ کشوری، شرکتی و فردی نه در داخل و نه در خارج حق اخوت نبستیم، هر کس بهتر و ارزانتر برای کشور ما کار کند دست به سوی او می بریم.
رئیس جمهور، مخازن و معادن مشترک را اولویت اول برای دولت دانست و افزود: هر برنامهای در راستای این مخازن و معادن مشترک را باید زودتر انجام دهیم، ما مشکل منابع نخواهیم داشت و برای توسعه کشور تلاش میکنیم.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه فضای سیاسی با اجرایی شدن نخستین مرحله از توافق بین ایران و 1+5 تغییر میکند، تاکید کرد: اراده دولت این است طنابهایی را که به وسیله تحریم روی دست و پای اقتصاد ما بسته بودند یکییکی قطع کند، که نخستین آن چند روز دیگر به سرانجام میرسد.
رئیس جمهور اذعان داشت: با برداشته شدن تحریمها فضای پتروشیمی باز میشود، کشتیرانی، بیمه و خودرو و بخشی از تحریمهای بانکی نیز برداشته خواهد شد.
وی تاکید کرد: اگرچه ساختمان تحریم باقی میماند ولی یکی، دو پایههای آن را پایین میآوریم، قدم به قدم این کار را انجام میدهیم اگرچه کار سختی است.
رئیس جمهور در ادامه مسئله فناوری را بسیار مهم دانست و افزود: تا زمانی که فناوری به دست ما برسد باید در قدم نخست تلاشمان داخلی باشد، اگرچه افرادی توانمندی در حوزه نفت داریم و باید خودمان را با کشورهای پیشرفته مقایسه کنیم.
وی یادآور شد: در زمینه نخبگان و بحثهای دانشبنیان گامهای زیادی برداشته شده و در حال حاضر دستگاههای مختلفی با هم کار میکنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: مقام معظم رهبری تاکید کردند که از خامفروشی بهتدریج باید فاصله گرفت، براساس این فرمایش مقام معظم رهبری باید تدابیر لازم اندیشیده شود.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه مردم بومی باید احساس کنند ذخایری که در استان وجود دارد به سود و منفعت کشور است، تاکید کرد: از نظر زیست محیطی اگر مشکلی ایجاد میکند باید حل شود، ما در پی آن هستیم تا مردم منطقه را خوشحال کنیم.
پایان پیام/
نظر شما