موضوع طواف از طبقات فوقانی با حضور آیت الله فاضل بررسی شد

خبرگزاری شبستان: موضوع طواف از طبقات فوقانی با حضور آیت الله فاضل لنکرانی و دو تن از اساتید حوزوی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی، رییس مرکز فقهی ائمه اطهار امروز (26 دی) در نشست علمی با عنوان "طواف از طبقات فوقانی" به بررسی این موضوع در روایات و آیات مرتبط پرداخت.


وی در ادامه ضمن بررسی دیدگاه های مختلف در این موضوع تصریح کرد: بحثی در این خصوص مطرح می باشد این است که آیا اضافه کردن بر جدار کعبه جایز هست یا نیست؟.


رییس مرکز فقهی ائمه اطهار گفت: البته مقتضیات برخی از آیات و روایات مبنی بر این است که این موضوع جایز می باشد ولی موضوع بحث ما در این نشست این است که علو من الطائف مضر است یا نه و این بدان معناست که اگر به طور مثال طواف کنندگان پنج متر بالاتر از مکان فعلی کعبه را طواف نمایند، درست است یا نه؟


حجت لاسلام ابولقاسم علیدوست از محققان حوزوی در ادامه این نشست با قدردانی از برگزارکنندگان این جلسه خاطرنشان کرد: باید بدانیم تا چه حد این نشست ها در ایجاد گفتمان نقد و مناظره در جامعه موثر می باشد.


وی ادامه داد: منظور از این نشست ها نقد و بررسی است، البته نقد عربی است و نه نقد فارسی است، یعنی لزاما لازم نیست که از موضوع این نشست اشکال گرفته شود، در این نشست ممکن است مواردی مورد تاکید قرار گیرد.


وی افزود: در این نشست تلاش می شود، جوانب این اندیشه را بررسی کنیم، آنچه در اینجا صورت می گیرد، بیان مباحث علمی است وگرنه هر کسی که مجتهد است، نظر خودش را در نظر می گیرد، اگر احتیاط می کند در این مسئله هم احتیاط می کند و اگر مقلد باشد بر اساس فتوای مرجع تقلید خویش عمل می کند.


این محقق گفت: ما برای اثبات جواز این موضوع دو راه داریم، اول صدق عرفی طواف بر بیت و دوم توسعه معنوی کعبه.


وی در ادامه با اشاره به روایتی که مصادیق وارده بر نماز را در توسعه معنوی کعبه برای در خصوص طواف نیز صادق می داند، خاطرنشان کرد: البته سندی دال بر مخالفت با این مسئله دیده نشده ولی به نظر من این مسئله قابل اعتلا به موضوع طواف بدون در نظر گرفتن حد و مرزها نیست.


حجت الاسلام علیدوست ادامه داد: شرایط نماز در خصوص طواف هم هست اما اگر توسعه هایی در نماز وجود دارد و درست است این مسئله را نمی توان به همان حد در موضوع طواف هم صحیح دانست.


وی تصریح کرد: هر توسعه ای که در موضوع نماز وجود دارد، مثل امکان خواندن نماز در هر زمان و مکانی نمی توان به موضوع طواف خانه کعبه اعطلا داد و در این موضوع از روایت مذکور نمی توان استفاده کرد.


حجت الاسلام سید محمد قائمی، محقق و مولف حوزوی در ادامه این نشست علمی گفت: مشروعیت طواف عالی تر از خانه باید در بعد لغت هم در نظر گرفته شود.


وی در ادامه مباحث خود مطرح کرد: اگر فرض کنیم، مسجدالحرام محدود به مساحتی خاص است اگر دیوارهای مسجد را بردارند و مانعی بین مسجد الحرام و فضای همجوار نباشد در این خصوص طواف فی البیت صدق می کند که اساسا دلیلی برای محدود دانستن این فضا وجود ندارد مگر در یک روایت که آن هم سند معتبری ندارد.


این محقق و اندیشمند حوزوی گفت: نظر نهایی بنده در موضوع طواف از طبقات فوقانی این است که طواف به شیء هم طولا و هم عرضا محدود است به طواف بالبیت و هر جا این صدق وجود داشته باشد، مشروع بوده و در غیر اینصورت مشروع نیست.


پایان پیام/
 

کد خبر 333542

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha