به گزارش خبرگزاری شبستان ،دکتر مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دومین همایش پیوست نگاری فرهنگی در جمع مدیران و کارشناسان نیرو های مسلح با تاکید بر این که در 8 ساله اخیر سعیمان بر آن بوده تا از ظرفیت ها و توانمندی های نیرو های مسلح به نحو شایسته ای در حوزه های فرهنگی بهره بگیریم، گفت: اساسا نگاه و شاکله فکری و ذهنی ستاد کل فرهنگی است هرچند که در سایر مسئولیت ها و با ماهیت های دیگر انجام وظیفه می کنند.
وی با اشاره به این که بی شک وزنه فرهنگی انقلاب اسلامی از سایر جنبه های آن سنگین تر و قوی تر است، گفت: امام(ره) با رویکردی فرهنگی، انقلاب را هدایت کردند و گفتمان بنیانگذار انقلاب که در معروف است، موید این صحبت است.
به گفته وی، در 30 سال گذشته نگاه غالب بر تحولات و انقلاب های جهان بر گرفته از گفتمان و دیدگاه حضرت امام (ره) بوده است؛ به گونه ای که نگاه این شخصیت بزرگ، نگاه و گفتمان های مرتبط با جریان های آزادی بخش، مارکسیست، سوسیالیست، شبه چپ و... را تغییر داد.
مخبر دزفولی با اشاره به بیانات امام(ره) در مورد دانشگاه که مرکز تحولات است و صلاح و فساد هر جامعه ای از آن جا رقم می خورد، گفت: نقطه رسیدن به اقتدار فرهنگی، اقتدار در حوزه های علمی و فناورانه بود که با سعی و تلاش نخبگان و متحول کردن جامعه در این زمینه محقق شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان این که پیشرفت های شگرف کنونی حاصل تحرک ها و اقدامات فرهنگی گذشته و میراث امام(ره) است، گفت: برای رسیدن به آرمان های انقلاب و محقق شدن اهداف ، بایستی آسیب های فرهنگی را بشناسیم و بر اساس زمان بندی برای رفع آسیب ها برنامه های مدون را طراحی و عملیاتی کنیم.
وی با یادآوری این که رهبر فرزانه انقلاب همواره بر مهندسی فرهنگی تاکید داشته و دارند، گفت: برخی بر این عقیده اند که مگر می شود فرهنگ را مهندسی کرد؟ که در جواب این دوستان باید تاکید کنم در سایر کشور ها هنوز هم فرهنگ مهندسی می شود که البته یک سویه و یک طرفه برای بسط فرهنگ آمریکایی در سراسر دنیا هستند.
به گفته وی، ساخت عروسک باربی در مدل ها، لباس ها و گویش های مختلف و اشباع بازار از آن ها، کاملا مهندسی شده و بر اساس برنامه های از پیش تعیین شده است تا هر چه بیشتر فرهنگ آمریکایی را در جهان منتشر کنند.
مخبر دزفولی متذکر شد: اخیرا رهبر فرزانه انقلاب ضمن ابراز تاسف از این که فرزندان ما بیش از این که با مفاخر و پهلوانان سرشناس ایرانی و اسلامی آشنا باشند، شخصیت های خیالی و ساخته دست غربی ها را می شناسند، بر لزوم توجه و بسط فرهنگ اسلامی- ایرانی در دنیا تاکید کردند.
این فعال عرصه فرهنگی گفت:برای کاهش پیامد های توسعه فرهنگ غربی و به ویژه آمریکایی، باید پیامد های منفی آن را رصد کرده و برنامه هایی برای مقابله با آن در نظر گرفته، تهدیدها را برای خودمان تبدیل به فرصت کنیم و این میسر نیست جز محقق شدن از طریق پیوست فرهنگی.
در ادامه این همایش، سردار "داوود عامری" معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیرو های مسلح با تاکید بر اینکه بردن فرهنگ از حاشیه به اصل متن، یکی از اهداف بر پایی چنین همایش هایی است، گفت: اگر به دنبال مانایی و پویایی انقلاب هستیم باید فرهنگ بتواند به صحنه اصلی کشور بیاید و انقلاب در جایگاه اصلی خود در کشور، منطقه و جهان بیش از پیش معرفی شود.
وی با اشاره به گفته امام (ره) که همه اقدامات انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است، خاطر نشان ساخت: ضروری است، تجربه های ملی و فراملی را در خصوص پیوست نویسی ارائه کنیم.
وی در پایان گفت: در این همایش، کارگاه ها و نشست هایی برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده و دروس مرتبط نیز ارائه می شود تا کاربران بتوانند بهره کافی را بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما