هیات داوران فجر سی و دوم؛ امید ها و تهدیدها

خبرگزاری شبستان: ترکیب هیات داوران جشنواره فیلم فجر امسال، بیم و امید را توامان به دل سینماگران می اندارد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، با نزدیک شدن به زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر که مهمترین رویداد سینمای کشور است، روز به روز جزئیات بیشتری از نحوه برگزاری جشنواره منتشر می شود و جدیدترین تحول در این زمینه،معرفی هیات داوران اصلی ترین بخش جشنواره یعنی مسابقه سینمای ایران یا سودای سیمرغ است.


هیات داوران امسال جشنواره را شاید بتوان یکی از بهترین هیاتهای داوری دانست که در سالهای اخیر در جشنواره فیلم فجر حضور داشته است.نگاهی به اسامی و کارنامه این داوران می تواند شایستگی های آنان را بیشتر نمایان کند.


فرهاد توحیدی : فرهاد توحیدی متولد 1335 رشت، فارغ التحصیل ادبیات دراماتیک دانشکده هنرهای دراماتیک است. از آثار او می توان به هفت و پنج دقیقه، پاداش سکوت، پرونده هاوانا، توکیو بدون توقف ، گاهی به آسمان نگاه کن ، دنیا ، مربای شیرین و مرد عوضی اشاره کرد.

 

محمد داوودی: محمد داوودی متولد 1337 تهران، فارغ التحصیل از مدرسه عالی تلویزیون و سینماست. از آثار وی می توان به شکارچی، زمستان است، اشک سرما ، بهشت جای دیگری است، سفر به فردا، باران ، تو آزادی ، جنگجوی پیروز، تولد یک پروانه و رنگ خدا اشاره کرد.


مجتبی راعی : متولد 1336 اصفهان، کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس، از آثار وی می توان به ترنج ، عصر روز دهم ، سفر به هیدالو ، صنوبر ، جنگجوی پیروز ، تولد یک پروانه و غزال اشاره کرد.

 

محسن شاه ابراهیمی: متولد 1333، فارغ التحصیل طراحی صحنه از دانشگاه هنرهای زیبای فلورانس ایتالیا است . از فعالیت های هنری او می توان به فیلم هایی مانند آدم برفی، زشت و زیبا، پسر مریم ، ایران سرای من است ، متولد ماه مهر، مومیایی 3، مسافر ری ، شب های روشن، ایستگاه متروک ، مهمان مامان و به رنگ ارغوان اشاره کرد.

 

پرویز شهبازی: متولد 1341 تهران، کارگردان، نویسنده و تدوینگر است. او به خاطر کارگردانی فیلم دربند در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی شد. از آثار وی می توان به دربند ، عیار 14 ، نفس عمیق ، نجوا و مسافر جنوب اشاره کرد.

 

کیانوش عیاری: متولد 1330 اهواز، نویسنده و کارگردان است. او تا به حال برنده دو لوح زرین و یک سیمرغ بلورین در سالهای 64 و 66 و 83 از جشنواره فیلم فجر شده‌است. او خالق آثاری چون تنوره دیو، شبه کژدم، آن سوی آتش، آبادانی ها، شاخ گاو، بودن یا نبودن ، سفره ایرانی، و بیدار شو آرزو است.

 

فرامرز قریبیان: متولد 1320 تهران، بازگر و کارگردان سینما که تا کنون سه سیمرغ بلورین بهترین بازیگری مرد را از جشنواره بین المللی فیلم فجر دریافت کرده است. قریبیان در فیلم هایی مانند شهر زیبا، تجارت، رقص در غبار، رد پای گرک، بندرمه آلود ، رئیس، اشک و لبخند، آلزایمر و... نقش آفرینی کرده است. وی با ساخت چشم هایش و گناهکاران هم کارگردانی را تجربه کرد.

 

هوشنگ گلمکانی: متولد 1333گرگان، او فارغ‌التحصیل رشته سینما و تلویزیون از دانشکده هنرهای دراماتیک تهران (دانشکده سینما ـ تئاتر دانشگاه هنر) است.سردبیری مجله فیلم به مدت 32 سال از او نزد اهالی فرهنگ چهره ای معتبر ساخته است.

 

ویژگهای مثبت این هیات داوران اگر بیش از ادوار قبلی برگزاری جشنواره نباشد کمتر از آن نیست.مهمترین ویژگی این هیات داوری ،حضور هوشنگ گلمکانی در آن است و این اولین بار در سی و دو دوره از جشنواره فجر است که یک منتقد در هیات داوران جشنواره حضور دارد.این اتفاق که باید سالا پیش از این می افتاد،عیار جشنواره را بالا می برد و قطعا تداوم این اتفاق در دوره های آینده جشنواره می تواند اعتبار جشنواره را بیشتر کرد.

 

نکته دیگر تنوع مشاغل هیات داوران است.در بسیاری از ادوار برگزای جشنواره فیلم فجر،بسیاری به ان اعتراض داشتند که هیات داوران جشنواره تمامی مشاغل سینما را نمایندگی نمی کند و جوایزی که به مراحل فنی داده می شود در مواردی بی مورد است.امسال حضور یک فیلمنامه نویس،یک طراح صحنه و لباس،یک فیلمبردار،یک بازیگر و چهار کارگردان می تواند این گونه اعتراضات را به حداقل برساند و شاید شاهد اعتراضات کمتری نسبت به جوایز در پایان جشنواره باشیم.

 

البته مساله مهمی که این هیات دارد،زوج بودن تعداد داوران آن است.گرچه در سالهای مختلفی و در هشت دوره از جشنواره فجر عداد داوران زوج بوده است،اما همین مساله همیشه موجب مناقشاتی در زمینه رای گیری برای انتخاب برنده به وجود آورده است که خطرناک است و امیدواری در زمان باقی مانده تا آغاز جشنواره،یک نفر به اعضای هیات داوران اضافه شود تا برای بدگویان جای حرف و حدیثی باقی نماند.

 

روز به روز به آغاز جشنواره نزدیکتر می شویم و باید دید کارنامه پایان دوره جواد شمقدری چیست و سینمای ایران چه سالی را در برابر خود دارد.
 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 335049

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha