به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد تقی زاده، مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان، در اجلاس رؤسای ادارات آموزش و پرورش، بر درک و فهم عمیق از پیام و رسالت مکتب رسول الله(ص) تأکید کرد و گفت: ما امروز به شناخت و معرفت عمیق نسبت به مکتب مقدس پیامبر اکرم(ص) نیازمندیم در غیر این صورت شاید نتوانیم به خوبی پیام و رسالت این مکتب بزرگ و انسان ساز را به نسل های بعد منتقل کنیم.
وی با بیان اینکه تا زمانی که خودمان مبانی دینی، اعتقادی و فرهنگی و فلسفه تعلیم و تربیت را به خوبی درک نکینم در این کار موفق نخواهیم بود، افزود: ما باید درباره فلسفه تعلیم و تربیت جامعه خود، شناخت عمیق تری داشته باشیم هر چند که امروز مشکلات ما از نوع سخت افزاری و جزء ارکان آموزش و پرورش هستند ولی اولویت اصلی محسوب نمی شوند.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان، با اشاره به اینکه آنچه امروز از دید جامعه شناسی آموزش و پرورش مهم است شناخت این جامعه شناسی و دانش عمیق درباره رویکردها و مؤلفه های آموزش و پرورش است، خاطر نشان کرد: عدم شناخت این ها منجر به آموزش سنتی و غیرپویا می شود.
وی اضافه کرد: در آموزش سنتی دانش آموزان و معلمان، پویا و اهل تحلیل و تفسیر نخواهند بود و مطالبی که در کتاب ها می آید جدا از مسائل زندگی است و دانشی که آموزش داده می شود شامل مهارت های زندگی نیست لذا برای خارج شدن از این چهارچوب ها اولین مسئله توجه به معلم به عنوان اساسی ترین رکن و تیرک خیمه آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه اولین نگاه ما باید به معلم به ویژه در زمینه ارتقای سطح تخصصی و مهارت های فنی آنها باشد، تصریح کرد: بر مبنای اهداف دولت تدبیر و امید، باید به مدارس دخترانه توجه ویژه ای شود و در مناطق مرزی و محروم بیشتر باید دختران را تحت پوشش آموزشی قرار دهید.
تقی زاده، با اشاره به اینکه تحصیلات مادران بسیار اهمیت دارد، عنوان کرد: دختران تنها انتظاری که از ما دارند این است که آنها را در تصمیم گیری ها سهیم دانسته و به نقش اجتماعیشان هویت دهیم از این رو توجه بیشتر به مدارس دخترانه کمک بزرگی به بالا بردن سطح فرهنگ عمومی جامعه می کند.
وی با بیان اینکه هرچه ما سن تعلیم و تربیت را پایین تر ببریم آموزش ما عمیق تر می شود، اذعان داشت: استان خوزستان دارای تنوع قومی و زبانی و گویش های متفاوت و محرومیت های فرهنگی است و 200 هزار دانش آموز در مناطق مرزی مشغول به تحصیل هستند.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان، از وجود 630 هزار بی سواد در استان خبر داد و با بیان اینکه این آمار نگران کننده است و اولیای بی سواد باید شناسایی و در راستای رفع بی سوادی آنها تلاش شود، ادامه داد: باید سعی کنیم ورزش آموزشگاهی را که از اولویت های ماست، تقویت و مسابقات منطقه ای را فعال کنیم.
وی بر بررسی ریشه های افت تحصیلی تأکید کرد و با بیان اینکه در آموزش سنتی در صورت مشاهده افت تحصیلی، دانش آموز را مقصر می دانیم در صورتی که عوامل متعددی باعث این امر می شود، ابراز کرد: مدیران ما باید برنامه ریزی آموزشی داشته و با معاون و معلمان برنامه سالانه تنظیم کند و فعالیت آنها فقط مختص به بخشنامه ها نباشد.
وی بهبود مدیریت آموزشگاهی و ارتقای ظرفیت های علمی یکی از برنامه های آموزش و پرورش دانست و تعامل اولیا با مدرسه، تقویت کتابخانه های کلاسی و مدرسه ای، آشنایی بیشتر دانش آموزان با اهداف دوره های تحصیلی، آموزش صحیح قرآن کریم و فهم و تدّبر در این معجزه الهی را از دیگر اولویت های آموزش و پرورش استان عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما