به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام حسین احمدیان، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان تهران امروز در همایش هماندیشی مبلغان اداره کل اوقاف استان تهران گفت: با توجه به وسعت شهر تهران بیش از 40 درصد از موقوفات کشور در تهران است اما به دلیل اطلاعرسانی نادرست و کمرنگ هنوز موقوفات به جایگاه اصلی خود هدایت نشدهاند.
وی با اشاره به قیام امام حسین (ع) و فرا رسیدن ماه محرم تصریح کرد: بیشترین بحث نهضت عاشورا در مورد موقوفات است که بخش عظیمی از آن به جامعه منتقل نشده است.
حجتالاسلام احمدیان با اشاره به تنوع موقوفات در استان تهران افزود: موقوفات استان تهران درمان و ایتام را شامل می شود و اداره اوقاف استان تهران بیش از 800 نفر از کودکان ایتام را در مجموعه متقین تهران تحت سرپرستی قرار داده است.
وی با اشاره به نقش موقوفات در حل مشکلات جامعه خاطرنشان کرد: توقع و فشارها در بحث موقوفات زیاد است و افرادی در این امر به دنبال تملک، اجازه ندادن و یا غصب موقوفات هستند که برای مقابله با این معضل نیازمند توجه بیشتر در بحث موقوفات است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان تهران ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی توقع های زیادی در بحث موقوفات وارد شده است که این توقع ها خاص موقوفات نیست و علما را نیز در بر می گیرد.
حجتالاسلام احمدیان با اشاره به نقش علما در هدایت موقوفات در جامعه یادآور شد: بیش از 80 درصد موقوفات با هدایت مستقیم و یا غیرمستقیم علما بوده است و این امر نشاندهنده تأثیر مستقیم علما در امر وقف است.
وی یادآور شد: در پژوهشهای جدید اداره اوقاف بیش از 15 نفر از علمای بزرگ شناسایی شدهاند که خود این علما از بزرگترین واگذارکنندگان موقوفات هستند. موقوفات مرحوم آیتالله ملاعلی کنی از بزرگترین موقوفاتی است که در زمان حاضر نیز تأثیرگذاری اصلی خود را در جامعه دارد.
حجتالاسلام احمدیان با بیان این مطلب که در حقیقت علما مهمترین نقش را در آگاهی و اطلاعرسانی مردم پیرامون فرهنگ وقف دارند، اظهار کرد: در حال حاضر موقوفات شکل دیگری دارد و باید در زمینه آگاهی مردم و هدایت آن ها در زمینه مسیر حرکت موقوفات اطلاعرسانی کافی شود که این موضوع در درجه اول مربوط به علماست.
وی با اشاره به مشکلات موقوفات در زمان کنونی افزود: یکی از مشکل های اصلی موقوفات در جامعه امروز تلاش افراد برای خارج کردن موقوفه از موقوفه بودن است. در حقیقت این افراد میخواهند تملک شخصی نسبت به موقوفه داشته باشند در حالی که موقوفات میتوانند بسیاری از مشکل های جامعه امروز را حل کنند.
در ادامه این همایش، حجتالاسلام علی ثمری، استاد حوزه با اشاره به علل و عوامل واقعه عاشورا گفت: در فتنه عاشورای سال گذشته عدهای از صاحب منصبان بدون درک شرایط از افراد خاطی به عنوان افراد خداجو یاد کرده و از آن ها دفاع کردند.
این استاد حوزه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص بصیرت و آگاهی اظهار کرد: رهبر فرزانه انقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم در خصوص بصیرت و شناسایی عوامل فتنه سال گذشته هشدارهای زیادی دادند و بیانات مبسوطی ایراد کردند که باید سرلوحه تمام افراد قرار گیرد.
حجتالاسلام ثمری با اشاره به رشادتهای رزمندگان در هشت سال جنگ تحمیلی خاطرنشان کرد: بیشترین موفقیت ما در جنگ هشت ساله با تأسی از فرهنگ عاشورا بود، در حقیقت فرهنگ ما برگرفته از نهضت حسینی است و باید از این نهضت حداکثر بهره را ببریم.
این مبلغ دینی ادامه داد: نهضت عاشورا در اوج قدرت خود در کمتر از 40 روز به واسطه خطبههای شیوا و رسای حضرت زینب و امام سجاد (ع) به تاریکترین نقطه کاخ اموی تبدیل شد اما همچنان این حماسه میتواند در زمان حاضر نیز الگوها و عبرتهای زیادی را برای مردم جامعه امروز به همراه داشته باشد ولی متأسفانه به رغم تمام هشدارهای رهبر فرزانه انقلاب همچنان عدهای بر طبل بیبصیرتی میکوبند.
گفتنی است، همایش هماندیشی مبلغان اداره کل اوقاف استان تهران امروز 15 آذر در آستان مقدس امامزاده صالح بن موسی کاظم برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما