بوی بهبود زاوضاع پرونده هسته ای ایران/نشست فوق العاده شورای حکام آژانس

خبرگزاری شبستان: پرونده هسته ای ایران پیش از این تنها در شورای امنیت سازمان ملل بررسی می شد اما با امضای برنامه اقدام مشترک؛ باز شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مامور بررسی جزئیات پرونده شده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، خبرگزاری دولتی ایتارتاس روسیه روز جمعه به نقل از منابع آگاه در وین از نشست فوق العاده شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به درخواست یوکیا آمانو دبیرکل این نهاد به منظور بررسی پرونده هسته ای  ایران خبر داد.

بنابراین گزارش پس از آنکه در سال 83 پرونده هسته ای ایران از شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گرفته و تحویل شورای امنیت سازمان ملل داده شد این اولین بار است که شورای حکام آژانس دوباره مامور رسیدگی به پرونده هسته ای ایران شده است.

در جریان مذاکرات انجام شده از سوی دولت یازدهم با 5 عضو شورای امنیت سازمان ملل و آلمان که در سال 92 انجام شد در نهایت توافق بزرگ هسته ای بین ایران و این کشورها به امضا درآمد و با برداشتن گامی از سوی ایران که این پرونده را از حالت امنیتی در آورده و وزارت امور خارجه را مامور رسیدگی به جزئیات آن کرد این بار هم طرفهای غربی به این نتیجه رسیده اند که پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران هیچگاه چهره امنیتی نداشته و از این رو دوباره شورای حکام آژانس مامور بررسی آن شده است.

به همین دلیل خبرگزاری دولتی ایتارتاس روسیه روز جمعه به نقل از منابع آگاه در وین از نشست فوق العاده شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به درخواست یوکیا آمانو دبیرکل این نهاد خبر داد.
براساس این گزارش منتشر شده، انتظار می رود که نمایندگان 35 عضو شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست امروز خود یک طرح عملی برای بررسی برنامه هسته ای کشورمان تصویب کنند.

بر پایه گزارش، این طرح توسط دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در راستای تقویت توافق هسته ای حاصل شده میان کشورمان و گروه 1+5 در ژنو ارایه شده است.

در همین حال یک مقام آگاه در دبیرخانه آژانس که نامش فاش نشده است، به ایتارتاس گفت: برنامه عمل خود آژانس در خصوص برنامه هسته ای ایران پیش از این آماده شده است و انتظار می رود که به تصویب برسد.

وی افزود: این برنامه مبتنی بر توافقات سیاسی 24 نوامبر سال گذشته میلادی میان ایران و اعضای 1+5 در ژنو می باشد و شامل فهرستی از گام های عملی است که باید مبنای برنامه عمل کارشناسان باشد.

گزارش ایتارتاس حاکی است: نیاز به منابع مالی بیشتر برای این منظور توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی اواخر سال گذشته میلادی مشخص شد اما برآورد دقیق آن اواسط ژانویه امسال تحقق یافت که رقمی حدود 5 تا 6 میلیون دلار می باشد.

پایان پیام/

کد خبر 335710

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha