میزبانی بانوی کرامت، افتخار قم

خبرگزاری شبستان: مردم استان قم همراه با کاراوان نمادین حضرت معصومه(س) همزمان با سالروز ورود آن حضرت و تجدید بیعت با ایشان افتخار میزبانی این بانوی کرامت را از آن خود کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، امروز 23 ربیع الاول سال 1435 هجری قمری است در چنین روزی در سال 201 قمری بانوی کرامت حضرت معصومه (س) به همراه کاراوانی از دوستداران و اردتمندان اهل بیت(ع) وارد شهر مقدس قم شدند.
در پی انتقال امام رضا علیه السلام به خراسان، حضرت معصومه علیها السلام بعد از یک سال تحمل دورى برادر بزرگوارش از مدینه منوره عازم خراسان گردید.

حضرت فاطمه معصومه علیها السلام در روز اول ذیقعده سال 173 قمرى در مدینه منوره دیده به جهان گشود. پدر بزرگوار آن حضرت، امام موسى کاظم علیه السلام و مادر گرامى‏اش حضرت نجمه خاتون مى‏باشد، که بعد از تولد حضرت رضا علیه السلام به «طاهره‏» ملقب گردید.


در پی انتقال امام رضا علیه السلام به خراسان، حضرت معصومه علیها السلام بعد از یک سال تحمل دورى برادر بزرگوارش از مدینه منوره عازم خراسان شد تا به دیدار برادر بروند که متاسفانه از آن جایى که حضرت فاطمه معصومه علیها السلام پیام آور فرهنگ و معارف دینی اهل بیت علیهم السلام و مدافع مظلومیت امامان شیعه و تداوم بخش راه پدر بزرگوارش در مبارزه با طاغوت‏هاى زمان بود، عوامل حکومتى بنى عباس، در شهر ساوه به کاروان حامل حضرت معصومه (س) حمله کرده و همراهان آن حضرت را به شهادت رسانده و آن حضرت را نیز مسموم نمودند.


حضرت فاطمه معصومه علیها السلام بر اثر مسمومیت و شدت غم و اندوه در شهر ساوه بیمار گردید ودر دوران بیماری از همراهان خود خواستند که وی را بنا بر گفته پدر بزرگوارشان که فرموده بودند: شهر قم مرکز شیعیان ماست به شهر قم انتقال دهند.
 

در همین راستا حضرت معصومه علیها السلام در 23 ربیع الاول سال 201 قمرى به شهر قم وارد شده و مورد استقبال عده زیادى از مردم مشتاق وعلاقه مند به اهل بیت علیهم السلام قرار گرفت. آن بزرگوار 17 روز در منزل موسى بن خزرج که به «بیت النور» شهرت یافته است اقامت داشتند.


وجود با برکت آن حضرت در بدو وورد به قم شوق و شوری در دل مردم ایجاد کرده بود چرا که از ورود دختر موسی بن جعفر (ع) و خواهر علی بن موسی الرضا (ع) به شهرشان بسیار خوشحال بودند و دسته دسته به دیدار آن حضرت می رفتند و از فضائل و برکات وجود و حضور مبارک آن بانو بهره می بردند و رسم میزبانی را به جا می آوردند.


حضرت معصومه(س) دردارای فضایل اخلاقی و علمی فراوانی بودند و علم زیادی در باب سواالات فقهی، علمی و کلامی داشتند حتی به نامه های رسیده به پدر بزرگوارشان نیز پاسخ می دادند و این نشان از تلسط حضرت بر معارف دینی فقهی و فلسفی بود که جایگاه والایی را برای ایشان بو.جود آورده است.


حضرت معصومه(س) همچون امام حسن(ع) که به کریم اهل بیت لقب گرفته اند مشهور به بانوی کرامت شدند و این از وجود چایگاه قداست عفت ،عدالت و صدق کلام آن حضرت بوده که علاوه بر والایی شخصیت آن حضرت شهر قم را به مرکز فقهی شیعه تبدیل کرده است.


شهر قم قبل از ورود حضرت معصومه علیها السلام از آبادانى ظاهرى بى بهره بود و اهالى شیعى مذهب آن در اثر بى‏توجهى حاکمان مورد آزار و اذیت‏بودند، اما از لحاظ ایمان و اعتقاد مذهبى، این شهر بهترین فضاى معنوى را داشته و زمینه پذیرش اهل بیت پیامبر صلى الله علیه و آله و یاران با وفاى آنان در این منطقه کاملا فراهم بود.


به همین جهت امامان معصوم علیهم السلام در مناسبت‏هاى مختلف، شهر قم و اهالى آن را مورد عنایت قرار داده و عبارات زیبایى را که حاکى از علاقه‏مندى آن بزرگواران به این خطه ایران بود، بیان مى‏کردند.


صفوان بن یحیى کوفى معروف به بیاع سابرى از نزدیکترین و مطمئن‏ترین یاران امام رضا علیه السلام مى‏گوید: روزى در حضور امام رضا علیه السلام نشسته بودم که از شهر قم و اهالى آن سخن به میان آمد و اینکه آنان در زمان ظهور حضرت ولى عصر علیه السلام به سوى آن بزرگوار میل خواهند کرد. در این لحظه امام هشتم علیه السلام به اهل قم درود فرستاده و فرمود: همانا بهشت داراى هشت در است که یکى از آن درها مخصوص مردم قم است. آنان شیعیان برگزیده ما در میان سایر شهرها هستند. خداوند ولایت و محبت ما [اهل بیت] را با طینت آنان عجین کرده است.»
 

در همین راستا به مناسبت گرامی داشت سالروز ورود بانوی کرامت حضرت معصومه(س) به شهر مقدس قم امروز 23 ربیع الاول(5 بهمن ماه) همزمان با سالروز ورود حضرت معصومه(س) در ساعت 30و7 صبح مراسم خطبه خوانی در شبستان حضرت امام خمینی(ره) با حضور تولیت آستانه و خادمین حرم مطهر و مسئولان استانی اجرا شد و کاروان پیاده روی مردم به شکل نمادین از میدان معصومیه حرکت کرده و با عبور از مسیرهای میدان سعیدی، جهارراه غفاری،میدان مطهری، میدان بزرگ امام، میدان آستانه وارد صحن امام رضا(ع)شدند.


برگزاری ایستگاه صلواتی توسط هئیات مذهبی قم، حمل پرچم منقش به نام حضرت معصومه(س) توسط مردم، آذین بندی میدان آستانه با همکاری شهرداری قم، از دیگر برنامه های آستانه مقدسه در ایام سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم است.


همچنین با ورود کاروان نمادین حضرت معصومه(س) به حرم مطهر ایوان آئینه و ضریح مطهر گلباران خواهند شد.


از آن زمان تاکنون بارگاه مطهر دختر موسی بن جعفر(ع) حرم امن و میزبان روزانه هزاران عاشق و دلداده اهل بیت(ع) است که بر گرد حرمش طواف می کنند و ابراز ارادت می کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 335776

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha