به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، غلامرضا مصطفی پور، مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در نشست خبری امروز خود که در ادامه سلسله نشستهای وزارت اقتصاد و دارایی برگزار شد گفت: بانکداری بدون ربا 30 سال است که در کشور اجرا میشود و در قانون عملیاتی بانک نیز لحاظ شده است.
بانکها فعالیتهای متنوعی داشتهاند و در کنار تبلیغات قرعهکشی ها و ارایه سودها مردم را به سرمایهگذاری تشویق کردهاند.
وی افزود: این موضوع باعث شد گرایش بانکها در زمینه قرض الحسنه محدودتر شده زیرا بانکها فهمیدند اگر به تنها به تسهیلات قرض الحسنه اکتفا کنند ممکن است برایشان مقرون به صرفه نباشد.
مصطفی پور با اشاره به اینکه بانک قرض الحسنه تاکنون به صورت تخصصی در کشور وجود نداشته است گفت: وجود بانکی که به موضوع قرض الحسنه بپردازد بسیار مهم بود و این بانک به عنوان اولین بانک قرض الحسنه در شبکه بانکی کشور شکل گرفت و در حال حاضر نیز در کشور دو بانک قرض الحسنه مهر ایران و بانک قرض الحسنه رسالت در حوزه اختصاصی قرض الحسنه ارایه خدمت می کند.
مدیرعامل این بانک درباره نقاط ضعف و قوت این سیستم بانکداری گفت: در شرایطی که اقتصاد کشور در مرحله تورم باشد ابزارهای جلب منابع محدود است و سپرده گذاران صرفاً با انگیزههای اعتقادی است که در بانکهای قرض الحسنه افتتاح حساب می کنند و نقش فرهنگسازی در این میان بسیار بااهمیت است.
وی ارایه وام قرض الحسنه را متناسب با نیاز کسانی دانست که مشکلات مالی داشته از پس پرداخت سودهای بالا برنمیآیند و گفت: ارایه وام قرض الحسنه در این زمینه انجام میشود.
وی در تشریح فعالیتهای بانک قرض الحسنه مهر ایران در سال گذشته گفت: بانک قرض الحسنه بیش از 24 هزار میلیارد ریال منابع قرض الحسنه دارد و در حال حاضر بیش از 21 هزار میلیارد ریال مانده تسهیلات قرض الحسنه این بانک است میزان پرونده پرداخت شده بیش از 903 هزار پرونده بوده و این به معنی استفاده این تعداد خانوار از خدمات این بانک است.
وی تعداد شعبات این بانک را 519 شعبه و 2 هزار و 500 کارمند عنوان کرد و گفت: علی رغم اینکه فعالیت این بانک در زمینه قرض الحسنه است ارایه تمامی خدمات الکترونیکی بانکی در این زمینه انجام میشود.
مصطفی پور از امضای قرارداد تعامل بین بانکی با بانک تجارت خبر داد و گفت: طی این قرارداد تمامی چکهای دو بانک در شعب یکدیگر قابل نقد کردن است و هم افزایی در دسترسی به شعب افزایش یافته است.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر افزود: علاوه بر فعالیتهای ارایه قرض الحسنه با عنوان مسکن کمک هزینه درمان و ایجاد اشتغال فعالیت های قابل توجهی در زمینه ارایه تسهیلات به زندانیانی که به تازگی آزاد شده اند در جهت ایجاد اشتغال انجام میشود.
وی علت این کار را عدم توانایی مالی این افراد برای ایجاد اشتغال و خودداری بانکها از ارایه وام بدون ضامن خودداری میکنند و با تعاملی که با سازمان زندانها انجام شد تاکنون 450 میلیارد ریال وام به این افراد پرداخت شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: از بین مبالغی که بانک قرض الحسنه مهر تاکنون پرداخت کرده است کمترین عدم پرداخت مربوط به این افراد بود که این زندانیان کمتر از یک دهم درصد در پرداخت اقساط وامهایشان تخلف داشتهاند.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران از ارایه تسهیلات جدیدی در راستای نوسازی حمل و نقل عمومی بین جادهای در سواریها خبر داد و گفت: دارندگان تاکسی های خطی بین شهری میتوانند از وامهای این بانک برای نوسازی خودروی خود استفاده کنند و همچنین در طی توافقی که با بسیج دانشجویی صورت گرفته است نخبگان بسیج دانشجویی می توانند از تسهیلات تجاری سازی این بانک برای اقتصادی کردن طرحهایشان استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما