به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، ناهید طیبی در مراسمی که ظهر امروز (5 اردیبهشت) در جامعه الزهرا(س) برگزار شد، در سخنانی، به آسیب های داشتن آرزوهای دور و دراز اشاره کرد و گفت: یکی از چیزهایی که باعث می شود انسان توقف داشته و از رشد و تعالی معنوی باز ماند، داشتن طول الامل و آرزوهای محال است، این آرزوها که ریشه اش حب دنیاست، انسان را به خود مشغول کرده و او را از هدف اصلی باز می دارد چرا که داشتن آرزوهای دست نیافتنی چیزی جزهلاکت انسان به دنبال ندارد.
وی انسان را دارای دو بعد دانست و افزود: انسان دارای یک خود واقعی است و یک خود ایده آل که بیشتر مشکلات انسان به دلیل فاصله غیر متناسبی است که میان خود واقعی او و خود ایده آلش شکل می گیرد، بدین ترتیب که اگر این فاصله زیاد باشد فرد دچار افسردگی و اندوه می شود و اگر این فاصله کم باشد، دچار پوچ گرایی و بی هدفی در زندگی می شود.
این استاد حوزه، با اشاره به برنامه دین برای زندگی انسان تصریح کرد: دین مبین اسلام، برای انسان از دوران جنینی تا مراحل بالاتر زندگی او برنامه دارد، بنابراین از نظر اسلام نباید فاصله ای که بین خود واقعی انسان و خود ایده آل او است، غیر معقول و در حد افراط و تفریط باشد.
طیبی، داشتن ارتباط با یک وجود متعالی را از نیازهای درونی هر انسانی ذکر کرد و اظهار داشت: دین اسلام به این جنبه از نیاز انسان نیز توجه کرده و راه های ارتباط با خداوند را برای او فراهم کرده است و وجود ائمه اطهار(ع) به عنوان واسته های فیض، زمینه ساز اتصال انسان ها به خداوند هستند و افراد می توانند با توسل به وجود این انسان های متعالی، به منبع خیر و هستی بخش موجودات متصل شوند.
این نویسنده، به مراحل مختلف زندگی انسان اشاره و تصریح کرد: اولین مرحله از زندگی انسان شناخت و معرفت است که انسان با شناخت می تواند مراحل زندگی را یکی پس از دیگری بپیماید.
وی اراده و انگیزه قوی را یکی دیگر از مراحل زندگی انسان دانست و گفت:این مرحله موجب حرکت او می شود، مراحل دیگر شامل محبت، حرکت و سرعت است زیرا در این فرصت محدود زندگی باید با سرعت بالا حرکت کرد بنابراین داشتن آرزوهای طول و دراز موجب توقف انسان در زندگی و هلاکت او می شود.
پایان پیام/
نظر شما